De Kinderslaapcoach

Over mij

Hoi! Ik ben Inge de Heer, de Kinderslaapcoach, gecertificeerd Gentle Sleep Coach en Psychosociaal (kinder) therapeut i.o. ( www.ingedeheer.nl). Als moeder en ervaringsdeskundige begrijp ik hoe uitputtend, frustrerend en overweldigend het kan zijn als je kind niet goed slaapt.

Net als veel andere ouders heb ik me tijdens de zwangerschap op veel dingen proberen voor te bereiden. Zoals wat heb je nodig voor de verzorging van een kind, hoe kan ik het beste de borstvoeding aanpakken en wat voor soorten voeding kun je het beste wanneer geven. Maar waar niemand me op voorbereid heeft is hoe je er voor zorgt dat je kind voldoende slaapt. Ik ging er vanuit dat een kind als het moe is vanzelf wel gaat slapen. Totdat mijn dochter een aantal maanden oud was en ik de hele dag met haar op de arm rondliep. Dit was niet de bedoeling! Op het consultatiebureau kreeg ik het advies om haar maar te laten huilen, de zogenaamde “Cry-it-Out” methode. Deze methode heeft voor onze dochter wel gewerkt, na een tijdje sliep ze weer rustig door. Maar deze methode voelde voor ons als ouders niet fijn.

Na diverse jaren als Kwaliteits Coördinator gewerkt te hebben was ik toch toe aan iets anders. In een tijdschrift las ik een verhaal over een Gentle Sleep Coach. Na het lezen van dit verhaal wist ik het meteen, dit wil ik ook gaan doen!

De opleiding tot slaapcoach

In 2016 ben ik de opleiding tot Gentle Sleep Coach (GSC) van Kim West ben gaan volgen. Daar heb ik de bevestiging gekregen dat er ook andere methodes zijn om er voor te zorgen dat je kind een goed slaappatroon heeft.

Ik kan me, als Gentle Sleep Coach (GSC) en met mijn eigen ervaringen, goed inleven in de problemen van ouders waarvan de kind(eren) te maken hebben met slaapproblemen. Mijn passie is om samen met de vermoeide ouders een slaapplan te ontwikkelen dat zorgt voor een betere nachtrust, voor het kind én voor de ouders. Samen zullen we deze stappen zetten, waarbij ik ondersteuning zal bieden tijdens en zo nodig na de slaaptraining.

Na de opleiding tot kinderslaapcoach ben ik me gaan specialiseren tot Psychosociaal therapeut en kindertherapeut. Hierdoor kan ik ouders nog beter ondersteunen in de problemen die spelen rondom het slapen en ook in de opvoeding.


Het vervolg

In 2016 heb ik mijn eigen praktijk als Kinderslaapcoach gestart. Tijdens mijn werk als kinderslaapcoach, kwam ik tot de ontdekking dat naast het slechte slapen van hun kinderen, er nog andere problemen kunnen spelen bij jonge ouders. Denk hierbij aan relatieproblemen en/of individuele problemen. Het slechte slapen kan natuurlijk meespelen als een oorzaak van de overige problemen, echter speelt er vaak ook nog meer. Stress en een verminderd zelfvertrouwen van de ouder(s) speelt vaak een hele belangrijke rol in de oorzaak van de problemen. Dit is de reden dat ik me als therapeut ook richt op ouders die willen werken aan hun zelfvertrouwen en minder stress willen ervaren in hun dagelijkse leven.

Opleidingen

Gentle Sleep Coach

Door Kim West, met o.a. ontwikkeling van het kind, expert Dr. Lewis Kass over medische slaapproblemen, Dr. Shoshana Bennett over postnatale depressie, Dr. Anthony Loizides over Reflux en slaap en jaarlijkse bijscholing.

Kindertherapeut

O.a. hechting volgens gedachtegoed Gordon Neufeld, systeemtherapie van Steven Pont, communicatie en spel.

Psychosociaal therapeut

O.a. (belemmerende) overtuigingen (RET, Rationeel Emotieve Therapie van Albert Ellis), denkstijlen, Transactionele analyse van Berne. Medische (psychosociale basiskennis.

Relatietherapie

Met elementen uit emotion focused therapy (EFT) van Sue Johnson, geweldloze communicatie van Marshall Rosenberg, en directieve relatietherapie van Lange en Van de Ven.

Expertise

Door mijn werk als kinderslaapcoach heb ik jarenlange ervaring opgedaan in het online coachen van ouders. Therapie is daarom ook online mogelijk.

Familie de Heer

Mijn gezin