Je kind heeft slaapproblemen waar kun je terecht

Je kind heeft slaapproblemen waar kun je terecht?

Een paar dagen slecht slapen doet elk kind weleens. Het inschakelen van een kinderslaapcoach is dan meestal nog niet nodig. Op het moment dat je structureel slecht slaapt, of dat nu alleen in de nacht is, alleen overdag is, of beide, dat maakt niet. Goed slapen is voor iedereen belangrijk, zowel voor je kind als voor jezelf.

Wat kun je doen als je kind slecht slaapt?

De huisarts/kinderarts

Slaapproblemen van een kind kunnen een medische oorzaak hebben. Denk bijvoorbeeld aan een kindje met een allergie, reflux, KISS-syndroom, etc. Er kunnen verschillende redenen zijn waardoor je kind slecht slaapt. Neem daarom altijd even contact op met de huisarts om medische oorzaken uit te sluiten.

Het consultatiebureau

Vaak is het consultatiebureau het eerste aanspreekpunt wat betreft de gezondheid van je kind. Zij kunnen de eerste stap zijn naar een beter slaapritme. Wat ik in mijn praktijk vaak hoor is dat ouders op advies van het consultatiebureau hun kind gecontroleerd te laten uithuilen. Het grote nadeel van deze methode is dat je kind een aantal minuten alleen is in de kamer en je op dat moment weinig zicht hebt op je kind. Als deze methode niet bij je past, zoek dan verder.

Een kinderslaapcoach

Een kinderslaapcoach is gericht op het totaalpakket aan slaap. Je krijgt hier niet alleen advies over een bepaalde methode, je krijgt advies over alles wat met het slapen van je kind te maken heeft. Er zijn verschillende opleidingen tot kinderslaapcoach. Zelf ben opgeleid tot Gentle Sleep Coach. Dit is een liefdevolle aanpak die niet gericht is op gecontroleerd laten uithuilen.

Als kinderslaapcoach zie ik in mijn praktijk verschillende slaapproblemen voorbijkomen. Zo kan het zijn dat kinderen alleen last hebben van regelmatig wakker worden in de nacht, het kan zijn dat een kindje niet zelfstandig in slaap kan vallen, het kan zijn dat je kind alleen in overdag slecht slaapt. Alle problemen die met het slapen te maken hebben, waarbij geen medische oorzaak is kunnen wij oplossen.

Wil jij nu de slaapproblemen van je kind echt aanpakken? Maak dan snel een afspraak voor een kennismakingsgesprek!

Lukt het jou niet alleen en wil jij hulp voor jouw gezin? Kijk dan verder op www.ingedeheer.nl