Te veel stress…. en ben jij daardoor niet de ouder die je zou willen zijn?

Als ouder kan er heel wat op je afkomen, niemand heeft een handleiding voor je. Wat ze wel vaak hebben is (ongevraagd) advies. Soms fijn, soms maakt het je alleen maar meer onzeker. Heb jij vaak twijfels over jou capaciteiten als ouder? Maak jij je vaak druk om wat een ander mogelijk van jou denkt? Durf jij jouw mening niet te laten horen, terwijl je eigenlijk wel een eigen mening hebt? Laat jij je wel eens ondersneeuwen door de mening van anderen?

Veel stress en weinig zelfvertrouwen kan zelfs zijn weerslag hebben op je kind, jij bent namelijk hét voorbeeld voor je kind. Kinderen kijk naar hoe jij het doet en nemen dit van je over. Heb jij weinig zelfvertrouwen, dan kan je kind dit van je overnemen. Andersom natuurlijk ook, ben jij relaxed en heb jij veel zelfvertrouwen, dan leert je kind dit ook van jou!

Hoe fijn zou het nu zijn als jij wat meer vertrouwen hebt in jezelf!? Als jij weet wat jij nodig hebt om de ouder te zijn die jij wilt zijn?

Wil jij minder stress en meer zelfvertrouwen? Dan is het traject ‘In 7 weken minder stress en meer zelfvertrouwen’ iets voor jou!

Herken je een of meerdere van de volgende situaties?

  • Je ervaart op veel momenten stress
  • Heb je het idee dat je de grip kwijt aan het raken bent?
  • Twijfel jij vaak of je het als ouder allemaal wel goed doet?
  • Vind jij dat andere ouders het beter doen dan jij?
  • Maak jij je zorgen over wat anderen over je denken?
  • Durf je jezelf niet te laten horen, ook al heb je echt wel een duidelijke mening?
Dan is het traject ‘In 7 weken minder stress en meer zelfvertrouwen’ echt iets voor jou! Wil jij er meer over weten?

Het ‘In 7 weken minder stress en meer zelfvertrouwen traject’ wordt aangeboden door de Jonge Ouder Therapeut

Het viel me ontzettend zwaar om ouder te zijn. Het leven dat ik had voordat ik kinderen kreeg was leuk. Ik keen ontzettend uit naar het stichten van een gezin, het krijgen van kinderen. Maar toen het eenmaal zo ver was, viel het eigenlijk alleen maar tegen. Ik was helemaal niet die vrolijke ouder die ik gedacht had te zijn. Mijn zoontje had heel veel last van Reflux en heeft de eerste maanden alleen maar gehuild. Ik had op een gegeven moment geen idee meer wat ik ermee aan moest. Iedereen gaf me adviezen, maar de echte gouden tip zat er niet bij. Eigenlijk werd ik er alleen maar meer onzeker van. Inge heeft mij ontzettend geholpen om weer zekerder te worden. Dank je Inge, ik kan nu eindelijk de mama zijn die graag zou willen zijn!

Jolanda