Hoe hebben anderen slaapcoaching ervaren?

Na het afronden van een coachingstraject vraag ik altijd hoe de ouders het traject ervaren hebben. Hieronder een uitgebreide greep uit de reacties.

. . . . . . . .

“Inge heeft ons ontzettend goed geholpen. Ons zoontje van net 3 jaar sliep al vanaf zijn geboorte zelden een nacht door. We hadden dan ook alles al geprobeerd. Toen onze dochter werd geboren, hebben we besloten om hulp in te schakelen. De gebroken nachten zouden we niet langer volhouden. Alle tips en adviezen die Inge heeft geholpen hebben effect gehad Onze zoon gaat nu graag naar bed, wordt soms nog wakker in de nacht maar weet dan zelf weer in slaap te komen. Wat zijn we daar blij mee! Het was vooral de eerste weken pittig, maar al snel zagen we kleine stapjes vooruitgang en hadden we er alle vertrouwen in dat het goed zou komen.”

Anoniem (basis slaapcoachtraject)
. . . . . . . .

“We zijn via een vriendin bij de slaapcoach gekomen. We waren radeloos. We zaten hele avonden met onze dochter te klooien. Ze werd in de avond wel 3 of 4x wakker. En in de nacht ook nog om de 2,5 uur voor borstvoeding. Ze was ondertussen bijna 11 maanden. We hadden alles al geprobeerd maar zonder resultaat. In mijn wanhoop besloten we om het traject aan te gaan. 400 euro leek ons zoveel. Nou het is elke euro waard!! Ik raad het iedereen aan. Slaap is zo ontzettend belangrijk. De eerste 1,5 week was pittig. Maar we zagen langzaam verbetering. Zowel overdag als in de nacht slaapt ze nu constant. Tegen het eind van het traject begon ze door te slapen. Wat een verademing. We hebben onze avond en nachtrust weer terug. En ik geef nog steeds borstvoeding maar alleen overdag. Dat gaat prima! Dus, bij twijfel gewoon doen”

Chantal & Olaf (basis slaapcoachtraject)
. . . . . . . .

“Onze dochter Roos heeft de eerste vijf maanden van haar leventje een te kort tongriempje gehad, waardoor ze veel lucht binnen kreeg bij het drinken. Hierdoor kreeg ze flinke reflux klachten en was op haar rug liggen zeer onprettig voor haar. In haar eigen bedje slapen lukte hierdoor nooit. Om haar toch te laten slapen hebben we haar veel in de draagzak gedragen en ’s nachts met haar door de kamer lopen sjouwen. Ze heeft nooit geleerd zelf in slaap te vallen en wij hadden er niet zoveel vertrouwen in dat het vanzelf goed zou komen. Hierdoor besloten wij de kinderslaapcoach in te schakelen nadat Roos aan haar tongriempje behandeld was na vijf maanden.

We hadden al van alles geprobeerd om het Roos wat aangenamer te maken de eerste vijf maanden, maar zonder succes. Dus eerlijkheid gebied ons te zeggen dat we het slaapcoachtraject met enige scepsis in gingen. Na drie dagen van het traject dachten we er heel anders over. Roos viel toen namelijk al zelfstandig in slaap voor de nachtslaap. Daar waren we al erg blij mee. Daarna volgden de dagslaapjes en werden de nachten rustiger. Na twee weken hebben we onze draagzak opgeborgen in de kast.

Wij zijn erg blij met Inge’s ondersteuning. Aan de hand van de intake stelt ze een duidelijk plan op met een duidelijk ritme (iets wat bij ons ontbrak) en biedt de ruimte voor dagelijks contact via het logboek of telefonisch. Het plan was merkbaar opgesteld aan de hand van een goede dosis kennis over het slapen van baby’s. Inge bood een luisterend oor, gaf tips, motiveerde ons om door te zetten en was ook niet te beroerd om ons op het matje te roepen als we eigenwijs waren en van het plan afweken. In dat laatste geval kon ze heel goed uit leggen wat de gevolgen waren van onze actie en hoe het er uit zou zien als we het anders deden. En ze kreeg meestal nog gelijk ook. Tegelijkertijd gaf ze ons ook de ruimte om het als ouder zelf te doen en onze aanpak toe te spitsen op wat Roos nodig heeft.

Wij zijn erg blij met het traject dat we met Inge doorlopen hebben en de rust die het in ons gezinnetje gebracht heeft. Roos slaapt beter, eet beter en is nog vrolijker dan ze al was.”

Bas & Lotte
. . . . . . . .

“Onze dochter is 1,5 jaar oud en sliep altijd wel slecht. Ze eet wel heel goed, dus daar kan het niet aan liggen. Ze is heel duidelijk en heeft een eigen wil. Nadat ze een week heel ziek was geweest werd het slechte slapen zo extreem, dat alleen mama haar naar bed mag brengen en ze alleen maar bij mama stopte met krijsen en huilen. Elke nacht sliep ze tussen mij en mijn man in omdat wij ook moesten werken, maar dit is niet hoe we het graag zagen. Tevens hielden we regelmaat en structuur aan, maar het hielp bij ons niet. Uiteindelijk hebben we de knoop doorgehakt om hulp te zoeken en we zijn bij De Kinderslaapcoach uitgekomen.

Na een goed intakegesprek zijn wij dezelfde dag nog gestart met het coachingstraject. De eerste dagen waren het zwaarst voor ons als ouders, maar door de duidelijke terugkoppeling in het logboek, kregen wij wel vertrouwen dat we het zo moesten doen en doorzetten. Ook bij de dagen dat er een terugval was, kregen wij eigenlijk de steun van Inge om toch gewoon door te gaan. Dat geeft je wat meer zekerheid dat je toch op de goede weg bent. Na twee weken had onze dochter ook veel meer rust gevonden. We brengen haar nu veel eerder naar bed en na ruim 2,5 week kan zij weer lekker zelf in slaap vallen in haar eigen bedje. Een top resultaat voor het hele gezin!”

Anoniem (basis slaapcoachtraject)
. . . . . . . .

“Wij kwamen bij Inge terecht nadat onze dochter van 15 maanden overdag steeds slechter sliep. Na een uitgebreid intakeformulier ingevuld te hebben en een intakegesprek gevoerd te hebben begonnen we aan het traject. We hebben nu een dochter die overdag minstens 2 uur slaapt en de hele nacht door slaapt.

Wat fijn is bij de aanpak van Inge is dat je het verloop van elke dag door kunt geven en hierop een terugkoppeling krijgt van Inge. Zo krijg je meteen te horen wat beter en wat anders kan en kun je hier meteen op sturen. Inge kijkt bij het coachen naar het kind en het slaapgedrag van het kind en kijkt ook naar de ouders. Ze heeft een aanpak die is toegesneden op de specifieke situatie en dat is erg prettig.”

Anoniem (basis slaapcoachtraject)
. . . . . . . .

“Na drie weken slaaptraining gaat Janne makkelijk slapen en slaapt Janne nu al nachten door. Ook haar middagslaap is weer terug. Dit hadden we na drie jaar ‘slaapproblemen’ echt niet voor mogelijk gehouden! Zowel Janne als wijzelf genieten ervan!”

Pieter & Kirsten (basis slaapcoachtraject)
. . . . . . . .

“Ons 3e kindje was aanvankelijk een hele gemakkelijke slaper, mede door een vertraagde groei hebben wij haar op advies lang gevoed in de nacht, ze kreeg daarnaast een verkoudheid die behoorlijk heftig was (kon aantal weken helemaal niet door de neus ademen) steeds vaker werd ze wakker ’s nachts. Hadden we Inge maar eerder gebeld, elke week dachten we: ‘het gaat volgende week vast beter’ maar helaas! Eenmaal in het traject waren met eenvoudige stappen binnen 3 dagen al hele goede resultaten geboekt. Geen voedingen meer ’s nachts, na 1 week sliep onze dame al van 19.00-7.00! Zo blij met dit resultaat, we raden Inge aan iedereen aan!”

Anoniem
. . . . . . . .

“Hadden we het maar eerder gedaan! Een hele tijd dachten we dat het wel vanzelf over zou gaan, we hadden altijd wel een excuus waarom ze wat minder goed sliep. Maar ze bleek ons nodig te hebben om in slaap te komen, ook als er niks aan de hand was. Nu kan ze weer zelf in slaap vallen, en dus ook ’s nachts. Van uren in de nacht wakker en om 0530-0600 onze dag beginnen, slapen we nu allemaal weer hele nachten door, en zelfs tot 0630-0700! Geweldig, ik zou het iedereen aanraden die ook maar twijfelt of het wat kan verbeteren!”

Karen & Maarten (basis slaapcoachtraject)
. . . . . . . .

“Met 4 maanden begonnen de gebroken nachten. Soms moesten we elk uur naar onze huilende dochter. Ik wilde haar absoluut niet in ons bed hebben en dit hebben we toch twee jaar vol weten te houden. Na 2 jaar waren we gebroken. Dit werkte door op ons werk, onze relatie, je goed voelen etc. We hebben onze dochter tussen in genomen. We kregen onze energie terug, maar onze dochter werd wel de baas in ons bed. We lagen op het randje en ze hoorde als wij naar bed gingen. We waren het na een klein jaartje zat, maar wisten niet hoe we dit patroon moesten doorbreken. Ik ben gaan googlen en kwam snel bij Inge terecht. Ik had niet durven hopen dat we in zo’n korte tijd, dit resultaat konden behalen. Alleen al om elke dag feedback en tips te krijgen voor de volgende nacht, gaf ons steun om door te zetten. Eigenlijk waren er maar 3 nachten heftig en werd het vanaf toen al beter. Met twee weken sliep onze dochter door en was het middagslaapje ook weer terug. We zijn nog steeds elke ochtend verbaasd als onze dochter rond 7.00 uur onze kamer in komt lopen en roept: ‘Goedemorgen papa en mama!”

Willeke & Frank (basis slaapcoachtraject)
. . . . . . . .

“Ons zoontje van 1,5 jaar kon wel eens een hele nacht slapen, maar we werden gedomineerd door regelmatig een aantal weken slecht slapen en vaak intens huilen ’s nachts. Toen we weer 2 maanden heel slecht sliepen wisten we het echt niet meer en waren we blij dat we na onze verhuizing met Inge aan de slag konden. We hadden goede ervaringsverhalen gehoord en ook bij ons is het gelukt! Het is zo fijn dat 3 weken lang iemand anders zegt wat je het beste kan doen, je weer als een team kan inzetten om die afspraken te volgen en je weet dat je elke dag een stapje dichterbij een goede nacht komt.  Het vertrouwen in het goed blijven slapen moet natuurlijk nog verder groeien, maar wanhoop drukt niet erg meer op onze schouders – want het is nu immers ook gelukt. Dank je wel Inge voor je hulp.”

Cindy & Mark
. . . . . . . .

“Onze zoon van 8 maanden had veel moeite om ‘s nachts opnieuw in slaap te vallen. Na de zoveelste slapeloze nacht waarin hij steeds vaker bij ons in bed eindigde besloten we contact op te nemen met Inge. Vooraf lang getwijfeld (het is een behoorlijke investering!), maar met de kennis van nu raad ik het iedereen aan. Van overdag 3x 45 min slapen en altijd huilend wakker, naar een tevreden mannetje die overdag heerlijk slaapt en ook geleerd heeft hoe hij dit ’s nachts kan doen. De eerste nachten waren echt pittig, maar binnen een week merkte we al verbazingwekkend veel verschil. Aan het eind van het traject sliep hij het klokje heerlijk rond! Wij vonden het erg fijn dat we gedurende het traject regelmatig konden bellen met Inge, zeker wanneer we er zelf even helemaal doorheen zaten, of de feedback van Inge allebei anders interpreteerde. Bedankt Inge!”

Sanne & Roy
. . . . . . . .

“Vooraf hadden we onze twijfels. Hoe krijgt iemand van buitenaf het ooit voor elkaar dat onze kinderen netjes gaan slapen als ze op bed worden gelegd, en ook nog eens een hele nacht doorslapen? Uiteindelijk bleek dit toch, vrij snel zelfs bij onze jongste van 11 maanden, te lukken. De oudste van 2 jaar en 4 maanden, bleek een hardere noot om te kraken. Het koste moeite om het patroon waar we met haar in zaten te doorbreken. Uiteindelijk is het wel gelukt. Ze slaapt nu vaak door, wordt af en toe nog wel eens wakker maar slaapt dan meestal weer snel in. Als ze nu echt niet willen slapen dan is er iets aan de hand en dat blijkt dan vaak ook de volgende dag, bijvoorbeeld omdat ze oorontsteking of koorts hebben.”

Suzanne & Ingmar
. . . . . . . .

“Ons zoontje had heel veel moeite om zelf in slaap te vallen. En ondanks zijn medische problemen durfde Inge het toch aan om ons te helpen. En gelukkig pakte ons zoontje het erg goed op. Hij valt makkelijk in slaap en als hij wakker wordt is hij meestal niet in paniek. We zijn erg blij dat we de stap hebben genomen.”

Naomi & Paul
. . . . . . . .

“Inge is een fijne vrouw en een echte professional. Je merkt dat ze veel ervaring heeft en het is niet moeilijk om haar te vertrouwen in de aanpak. Het communiceren werkt heel prettig via het portaal. En last but not least: onze zoon van 22 maanden die niet meer zonder ons kon slapen, erg onrustig was en om de haverklap wakker werd, slaapt nu zo in 1 keer door tot kwart over vijf. We zijn er nog niet helemaal, maar hebben nu goede tools in handen om deze aanpak door te zetten. We zouden het zo nog een keer doen!”

Stephanie & Rob (basis slaapcoachtraject)
. . . . . . . .

“Wij zijn blij dat we de hulp van Inge hebben ingeschakeld om ons te coachen bij het verbeteren van het slapen van onze jongste dochter. Het voelde als een drempel om hulp in te schakelen, maar het is erg fijn als een ervaren iemand je duidelijke instructies geeft. Zelf ga je er toch eerder twijfelen of je de juiste dingen aan het doen bent. Bovendien vonden we Inge heel prettig in de omgang, meelevend en doortastend.

Het kost veel inzet en tijd om echt goed het plan te volgen. Wij zagen redelijk snel verbetering en dat geeft moed. Al hebben we gemerkt dat wij wel de volle 3 weken nodig hadden voor het beste resultaat. En was het bij vlagen behoorlijk zwaar. Onze dochter ging vaak bozig naar bed, en werd s’nachts 3-5 keer wakker. Nu slaapt ze meestal door en is ze tevreden in bed en valt goed zelf weer in slaap als ze wakker is. Kortom, heel happy met het resultaat!”

Floks & Wouter (basis slaapcoachtraject)
. . . . . . . .

“Inge heeft ons geweldig geholpen. Met onze tweeling van 6 maanden hadden we nog geen normale nacht gehad en een ritme was ver te zoeken. Inge heeft ons geholpen een goed ritme te vinden en de nachten sterk te verbeteren, we zijn haar daar heel dankbaar voor!”

Myrna & Daniël
. . . . . . . .

“We hebben voor onze 1 jarige dochter enorm veel baat gehad bij het coachingstraject van de Kinderslaapcoach. Ik zag er heel erg tegen op om ermee te beginnen en heb er weken tegen aan gehikt, maar vanaf het moment dat we de intake eenmaal hadden gehad voelde het meteen goed om aan de slag te gaan. Dat we in een paar weken tijd zoveel resultaat hebben weten te boeken had ik nooit gedacht. Ons dochtertje kon voor het traject begon alleen aan de borst in slaap vallen, ze dronk de hele nacht door kleine slokjes en sliep dus nooit in haar eigen bed en nooit langer dan een paar uurtjes achter elkaar. Na een paar weken hard werken (want dat vond ik het wel…) slaapt ze nu de hele nacht in haar eigen bed zonder nachtvoedingen!”

Tessa & Stephan
. . . . . . . .

“Kinderslaapcoach? Heb alles al geprobeerd, gaat iemand mij echt nog helpen bij mijn kind door te laten slapen ’s nachts terwijl ik allerlei stappen al gedaan heb? Mijn antwoord hierop is volmondig JA. Inge vertelde mij dat ik weer moest beginnen met het middagslaapje en dat hij uiteindelijk weer door zou slapen. Ik geloofde er eerlijk gezegd niet zo in. Maar na 3 dagen zag ik al verbetering. Wat een top vrouw en wat weet zij goed hoe het werkt bij die kleine ondeugende kinderen 😊. Nu na 3 weken doet hij weer elke dag een middagslaap en gaat hij binnen een half uur slapen ’s avonds en slaapt hij al veel nachten door.

Iedereen die ook maar iets met slaapproblemen heeft bij zijn kind zou ik Inge van harte aanbevelen. Werkt super fijn en super motiverend! Gewoon doen”

Annemien (basis slaapcoachtraject)
. . . . . . . .

“Onze dochter van 1 jaar spookte ’s nachts en was slecht weer in slaap te krijgen. Na maanden zelf aanmodderen, methodieken toepassen en goed bedoelde tips proberen zaten wij er allemaal doorheen. Dit kon zo niet verder. Het plan van aanpak en de feedback op de dagelijks ingevulde logboeken heeft ons concrete handvatten gegeven waarmee we aan de slag konden. Dankzij de begeleiding van Inge slaapt onze dochter zelf in en heeft onze dochter het vertrouwen om ook ’s nachts weer zelf in slaap te vallen. Inmiddels slaapt onze dochter elke nacht door (en wij daardoor ook). Dit resultaat overtreft onze verwachting volledig! Het is de investering dubbel en dwars waard!”

Jasmijn & Marcel (basis slaapcoachtraject)
 . . . . . . . .

“Onze beide kinderen (28 maanden en 14 maanden) sliepen slecht. Vooral de jongste wordt wel 5 keer per nacht wakker en is dan moeilijk te troosten. Een beetje aan het eind van ons latijn nemen we contact op met Inge. De eerste nachten zijn zwaar. Onze dochter wordt bijna elk uur wakker en dan is het naast haar zitten. Al snel zien we resultaat. Het gaat de drie weken dat wij gecoacht worden op en neer qua resultaat wat ons soms een beetje wanhopig maakt. Inge is onze rots in de branding en blijft positief en sturend maar luistert ook goed naar ons en ons gevoel. Het eindresultaat zijn kinderen die veel beter slapen”

Anoniem
. . . . . . . .

“Na anderhalf jaar van gebroken nachten en met ons tweede kindje op komst, was het tijd voor een verandering. Inge heeft ons met richtlijnen en een duidelijk schema zo goed geholpen dat wij alle drie nu onze nachtrust terug hebben.”

Chris & Christel
. . . . . . . .

“Enigszins sceptisch begonnen wij met het coachingstraject voor onze toen 10 maanden oude dochter. Voor ons gevoel hadden we bijna alles al geprobeerd maar niets hielp in het oplossen van haar slaapproblemen. Ons laatste redmiddel was een kinderslaapcoach. Via Google kwamen we uit bij Inge. Al tijdens de intake bleek haar analyse scherp en spot-on. Haar adviezen lieten al binnen enkele dagen verbetering zien en dat heeft zich tijdens het traject verder doorgezet. Inmiddels slaapt onze dochter door en hebben we weer tijd voor onszelf in de avonden. Inge is een hartelijk mens, heel toegankelijk en communiceert makkelijk. Twijfel je over de inzet van een kinderslaapcoach; ik kan je zeggen dat het echt de moeite waard is!”

Simone (basis slaapcoachtraject)
 . . . . . . . .

“De kinderslaapcoach heeft ons enorm geholpen toen we het echt niet meer zagen zitten. We hadden zelf al van alles geprobeerd, maar onze zoon van 1,5 sliep nog steeds zeer slecht. Door de routine met ons aan te passen en elke dag op dezelfde tijd hetzelfde te doen, snapte onze zoon eindelijk dat wij het beste met hem voor hebben. Nu gaat hij relaxed naar bed, hebben wij weer een avond en slaapt hij bijna de hele nacht door. Dat is voor ons een enorme opluchting”

Ingeborg & Joost (basis slaapcoachtraject)
 . . . . . . . .

“We zijn heel tevreden over het slaapcoachingstraject en Inge. Onze zoon van 5 maanden kon niet zelfstandig in slaap vallen. Sliep alleen op de arm of na borstvoeding. Hij kan nu wel zelfstandig in slaap vallen in zijn eigen bed en op zijn eigen kamer! Super fijn!”

Anoniem
. . . . . . . .

“Na 20 maanden nog bijna geen enkele nacht door te hebben geslapen waren we er helemaal klaar mee. Hadden al van alles geprobeerd, slaapstenen, magnetiseur, laten huilen enz. We waren helemaal uitgeput en de sfeer in huis was er ook niet al te best op. We hadden al vaker op de site gekeken maar vonden zo’n traject toch best wat prijzig. Toch maar contact opgenomen met Inge en het eerste contact voelde al meteen goed. De eerste nachten waren pittig maar dit ging al snel de goeie kant op. Na een paar nachten sliepen we al door! Wat ook erg fijn was het “korte lijntje” wat we hadden d.m.v. het logboek. Inge is een positief persoon en dit geeft vertrouwen in zo’n traject.

Onze zoon zit weer goed in zijn vel, wij zijn een stuk uitgeruster, de sfeer in huis is weer goed en wij hebben onze avonden weer terug.
Uiteindelijk is het elke euro waard geweest!
Bedankt Inge..”

Anoniem (basis slaapcoachtraject)
. . . . . . . .

“Zelf aanrommelen wilden we niet, dus wat zijn we blij met de coaching van Inge. Onze zoon zat elke dag in de draagdoek, dit werd na 6 maanden te veel voor ons. Ook ’s nachts sliep hij op ons, maar ook hij wilde dit niet meer. Wegleggen lukte alleen niet. Elke dag konden we met Inge evalueren en kijken wat er nodig is. Het is niet altijd makkelijk geweest voor ons en voor Jesse, maar we hebben wel het gevoel dat we in kleine stapjes hem iets aan konden leren. En nu na 3 weken, met tussendoor een flinke dip, slaapt Jesse zelfstandig in. Echt fantastisch. Wat een rust geeft het hier in huis!”

Annick & Marco
 . . . . . . . .

“We zijn erg tevreden over de begeleiding van Inge. Ze heeft ons heel goed en kundig geholpen met het slaapprobleem van ons kind (meerdere keren ’s nachts wakker, niet zelf in slaap kunnen vallen, maximaal 2-3u achter elkaar kunnen slapen in de nacht). We hebben onze nachtrust weer terug en dat is heerlijk! Dat gunnen we elke ouder!”

Anoniem (basis slaapcoachtraject)
 . . . . . . . .

“Suus was 14 maanden oud en ging steeds slechter slapen. We gaven haar altijd een fles voordat ze naar bed ging en vervolgens viel ze onder het drinken in slaap. Al slapend legden we haar in bed.  Overdag sliep ze maximaal 2 maal een half uur (als ze dat al haalde). De laatste maanden werd ze steeds ‘s nachts wakker en wilde ze echt niet meer slapen.  Hysterisch krijsen, gillen en roepen. Dit werd van kwaad tot erger en op een gegeven moment zaten we ‘s nachts 2 uur aan haar bed voordat ze weer in slaap viel. We wisten dit kan zo niet blijven gaan, maar hoe doorbreken we het?? We kwamen zoekend op internet al snel op de site van Inge, die sprak ons meteen aan omdat van de eerste 8 punten er 6 passend waren..

Het werken met het dagelijkse logboek en de afspraken die je samen maakt werken bevorderlijk voor het goede resultaat. Je hebt handvatten in het slaapproces. Startend aan het traject hadden we in een paar dagen al resultaat van de coaching van Inge. Al snel in het traject ging Suus lachend naar boven en is het een gezellig ritueel geworden om haar in bed te leggen. Hierdoor konden wij ook ineens weer een hele nacht slapen!”

Bart & Corrinne
 . . . . . . . .

“Ons zoontje is een heerlijk vrolijk, lief en actief mannetje. Je zou niet van hem zeggen dat hij ‘s nachts een ware draak kon zijn… Maar na 14 maanden en de 2e op komst moesten we het nachtelijke slaapprobleem toch echt aanpakken. Nooit bij stil gestaan dat hiervoor ook overdag en ‘s avonds het een en ander aangepast moest worden. Achteraf spijt gehad dat we de slaapbegeleiding van Inge niet eerder zijn gestart. Je denkt vaak dat je het als ouder zelf moet oplossen of dat het een periode is dat je kindje niet door wil of kan slapen. Ondanks dat familie en vrienden het beste met je voorhebben zijn hun adviezen gebaseerd op eigen ervaringen. Dan is het heel verhelderend als er een deskundige met zowel algemene als specialistische kennis met je mee denkt en advies op maat geeft. Het werken met een digitaal logboek zorgt ervoor dat afstand geen rol speelt. De dagelijkse feedback van Inge gaf de energie en moed om het vol te houden en dat is het meer dan waard geweest!”

Maarten & Judith (basis slaapcoachtraject)
 . . . . . . . .

“Inge had er alle vertrouwen in dat we het slaapprobleem van onze zoon samen konden oplossen, en dat gaf ons weer het vertrouwen om er hard voor te werken en ervoor te gaan. Dat alle slaaptoestanden verleden tijd zouden worden en we alle drie weer als roosjes zouden slapen, hadden we van tevoren echt niet durven hopen, maar na 3 weken was dat het ongelooflijke eindresultaat. En het mooie is dat we onze zoon nu nog beter kunnen aanvoelen, en dat we zelf veel zekerder in onze schoenen staan. Voor alle ouders die twijfelen: het is echt onnodig om door te blijven knoeien met slaapproblemen, want dankzij Inge is er altijd een oplossing mogelijk.”

Anne & Bas
 . . . . . . . .

“Toen onze dochter 1 jaar oud was besloten we professionele hulp te zoeken voor haar ontwikkelde slaapproblemen. Toen onze dochter geboren werd had ze te kampen met verborgen reflux waardoor zij niet in haar eigen bedje weg te leggen was. Zij sliep daarom ook altijd bij mij op de borst, dag en nacht. In het begin ging dit erg goed maar al snel moesten we meer trucjes gaan verzinnen om Fleur in slaap te krijgen. We begonnen te lopen, wiegen, zingen om Fleur maar te laten slapen. Door de weken en maanden heen werd dit steeds lastiger en werd Fleur tussendoor steeds sneller en vaker wakker. Als we haar eindelijk in slaap hadden gekregen durfden we daarna alleen nog maar televisie met ondertiteling te kijken uit angst dat Fleur wakker zou worden van het geluid. Ook was het voor ons normaal geworden om in de nacht minstens 15 keer eruit te moeten om Fleur opnieuw in slaap te lopen, zingen en wiegen. Na een jaar konden we niet meer. Fleur was altijd moe en zat. Heel verdrietig om je kindje zo te zien. Heel frustrerend om haar niet te kunnen helpen met het slapen. Tot we Inge haar hulp hebben ingeschakeld. We zijn een traject aangegaan waar we elke dag nog zo blij mee zijn. Met de hulp van Inge hebben we Fleur in een goed slaapritme weten te krijgen. Heel fijn hoe Inge elke dag met je meekijkt en tips geeft wanneer we het even niet meer zagen zitten. Maar het meest dankbaar zijn we nog wel voor het feit dat Fleur nu zelf in slaap kan vallen! We hoeven echt nooit meer met haar te lopen of wiegen en Fleur wil zelfs niet eens meer bij mij op de borst slapen. Na een gezellig en ontspannen ritueel gaat Fleur blij haar bedje in en zwaait ze ons zelfs gedag. Iets waar we nooit van hadden durven dromen. Fleur is nu zoveel vrolijker en meer ontspannen. Dit hebben we echt te danken aan de tips en begeleiding van Inge. Zelfs nu het coachingstraject er voor ons alweer een tijdje opzit kunnen we nog steeds met Inge overleggen als we vragen hebben of tegen dingen aanlopen. Echt heel erg fijn!”

Mark & Anouk
 . . . . . . . .

“Na ruim 2,5 jaar zonder slaapproblemen, begon ons zoontje te weigeren ’s avonds naar bed te gaan. Daarnaast stond hij iedere ochtend rond 5.00 uur naast ons bed. Na enkele weken zaten we met ons handen in ons haar en doodmoe, er kwam geen verbetering. Verschillende ouders van 3-jarige peuters uit ons netwerk bevolen Inge aan. Ook wij zijn toen met een coachingstraject gestart. Inge geeft inzicht in hoe je als ouders op je kind reageert, waarom je kind zich zo gedraagt en hoe je dit gedrag moet aanpakken. Het traject vraagt veel geduld. In eerste instantie voelde het alsof er geen verbetering in het gedrag kwam. Inge is er dan ook voor om je aan te moedigen, vol te houden, en aan te geven wat je goed doet en wat je beter kunt doen. Het dagelijkse contact met Inge geeft houvast. Inge is erg betrokken en wil tot goed resultaat komen. Door de aanpak vol te houden, ook nog een paar weken na afloop van het traject, is het juiste slaapritme van onze zoon weer hersteld, heeft hij weer meer energie en hebben wij onze avonden terug!”

Luuk & Nienke
 . . . . . . . .

“Na een jaar waarin we vaak zoekende waren naar een goed ritme en structuur, hebben we de hulp van Inge ingeschakeld. Vaak uitgesteld, omdat we telkens hoopten dat het “vanzelf” wel beter zou gaan. Erg blij dat we die stap hebben gezet! De aangereikte handvatten en goede begeleiding zorgden voor zichtbaar resultaat binnen 2 dagen, wat erg motiverend was voor de rest van het traject!”

Jur & Charlotte
 . . . . . . . .

“Vanaf zijn geboorte sliep ons zoontje eigenlijk al moeilijk, hij had heel veel lichamelijk contact nodig en heeft nooit een echt vast slaapritme gehad. Uiteindelijk kreeg hij toch heel stabiel een middagslaapje met redelijk vaste tijden, maar ’s avonds kregen we hem met heel veel moeite in bed, veel huilen, toch die fles maar geven, maar na een uur toch ook vaak weer huilend wakker. Wat bijna altijd resulteerde in het samen slapen in het grote bed, vaak al vanaf 21.00 of 21.30 uur met papa of mama. Als hij ’s avonds wel in zijn eigen bed in slaap viel, dan kwam hij gedurende de nacht alsnog vaak bij ons in bed, maar bleef vaak onrustig slapen, waardoor wij ook een korte nacht hadden.

Na heel lang wikken en wegen hebben wij dan toch Inge ingeschakeld en kwamen er al snel achter dat we dit veel eerder hadden moeten doen! De eerste avonden waren pittig, maar vanaf dag 1 sliep Thomas de nacht door, en zelfs gewoon in zijn eigen bedje. Sinds het slaapcoachtraject hebben wij Thomas elke dag probleemloos in bed kunnen leggen en slaapt het hele gezin weer heerlijk door! We zijn allemaal een stuk relaxter en beter uitgerust dan de afgelopen 1,5 jaar!”

Mascha & Igo
 . . . . . . . .

“Onze zoon wilde en kon overdag niet in zijn bedje, box of ergens slapen in het begin door reflux, kiss en veel onrust daarna door gewenning denk ik, alleen bij ons sliep hij dus droegen we hem in een draagdoek. We hebben ook nog een dochter van 3 en dat maakte het behoorlijk pittig. Na vijf maanden onze zoon non stop te hebben gedragen overdag, waren we echt aan verandering toe. Wat waren we moe. Ondanks dat de nachten nog redelijk gingen, omdat ons zoontje ook oververmoeid was op het laatst, sliep hij overdag nog maar een uurtje. En toen was daar Inge, en de timing was perfect!

Ons zoontje had zijn duim gevonden en kon rollen, waardoor hij ziezo al wat meer rust in zich had . Maar we hadden ook even wat sturing nodig, aangezien we in een cirkeltje terecht waren gekomen en totaal geen ritme hadden. Het ging meteen heel goed en hij sliep eindelijk in zijn bedje overdag. Ook het ritme zat er snel in wat een verademing was dat, voor ons als gezin heeft het veel rust en balans gegeven. De coaching heeft ons rust ritme en regelmaat gegeven. Het was de stok achter de deur die we nodig hadden. Inge is een eerlijke vrouw die zegt waar het op staat op een respectvolle manier. Dankjewel Inge!”

Liza & Rob
 . . . . . . . .

“We kwamen bij Inge uit omdat het heel lastig was om ons zoontje Siem in slaap te krijgen en goed te laten doorslapen. Hij verzette zich ertegen, werd in de nacht continu wakker en had steeds onze hulp (wiegen etc.) nodig om weer door te slapen. Met hulp van Inge hebben we structuur gebracht in zijn slaapritme. Als we hem nu in bedje leggen valt hij na wat draaien in slaap. ’s Nachts slaapt hij inmiddels goed door. We zijn heel blij dat we voor dit traject hebben gekozen!”

Han & Marlein
 . . . . . . . .

“Onze dochter van bijna 2 jaar oud is nooit een lange slaper geweest. Maar sinds de tweede op komst was, werd het (door)slapen in de nacht een steeds groter probleem. Soms wilde ze niet gaan slapen, vaak sliep ze niet door en waren we met haar in touw middenin de nacht en vroeg wakker was ze ook nog eens altijd. Toen ons zoontje van 4 maanden vroeg in de ochtend wakker werd van zijn grote zus, was het voor ons de hoogste tijd om te zorgen dat we allemaal weer wat betere nachten zouden maken. Inge heeft ons goed gecoached en gekeken naar onze dochter als individu, en een maatwerk traject opgesteld, wat per dag geëvalueerd werd. We hebben onze avonden en nachten weer terug. Een vroege vogel zal ze voorlopig nog blijven (voor 5.30 uur wakker), maar ze wordt nu vaak kletsend wakker, in plaats van huilend, en kan zichzelf dan nog even vermaken, zodat wij zelf ook even iets rustiger wakker kunnen worden.”

Marieke & Wolf
 . . . . . . . .

“Toen we begonnen aan dit traject, sliep onze 2.5-jarige zoon ’s middags alleen nog maar op de bank en duurde het ’s avonds soms een uur, voordat hij uitgeroepen/gehuild was. Nu hebben we een duidelijk ritme en in deze structuur doet hij het super. Hij gaat ’s middags lekker in z’n bedje liggen om te slapen en ’s avonds verloopt het ook heel rustig en gaat hij zonder problemen slapen. Hij slaapt zelfs langer door dan voorheen.

 Onze dochter van bijna 1 jaar, werd ’s nachts regelmatig wakker en sliep ’s ochtends vaak maar tot 5 uur. Nu slaapt ze het klokje rond van 19-7 uur. Door een paar slimme interventies en veel rust en structuur, kunnen onze kinderen nu heerlijk slapen. We zijn Inge hiervoor heel dankbaar!”

Anoniem
 . . . . . . . .

“Ons zoontje was vanaf geboorte een goede slaper en kon met 5 maanden al ‘doorslapen’. Van 19:00 tot 07:00 met alleen nog de avondfles ergens ’s avonds. Prachtig natuurlijk! Alleen toen werd hij in 4 maanden tijd 8x ziek. Reken daar ook nog 2 sprongetjes en een periode van verlatingsangst bij en je kan het resultaat wel gokken: het lieve mannetje werd ‘s avonds en ’s nachts meerdere keren huilend wakker, had ons dan nodig om weer in slaap te vallen en niemand sliep goed. En het ging van kwaad naar erger. Na maanden zelf van alles proberen waren we ten einde raad en konden we van het slaaptekort niet meer goed functioneren.

We hebben na een zoektocht naar een slaapcoach Inge ingeschakeld. Hadden we dat maar eerder gedaan! Na 3 dagen al resultaat! En na 3 weken coaching een blij mannetje terug die zowel overdag als ’s nachts weer goed slaapt en daardoor ook 2 erg blije ouders! Het was in het begin van het traject even slikken voor ons, maar als je de adviezen goed opvolgt dan gaat het alleen maar sneller de goede kant op. Inge hielp ons om vertrouwen en geduld te houden en we waren erg blij dat we ons zoontje niet alleen hoefde te laten huilen…want dat hadden we al geprobeerd…hartverscheurend en zonder resultaat. Het gaat nu goed, het zijn soms nog vroege ochtenden (05:30 al wakker), maar we hebben alle vertrouwen dat dat met de tijd ook beter zal gaan.

 We kunnen nu zeggen dat zelfs na ziekte, snikhete dagen/nachten, sprongetjes of noem eens iets wat slaap lange tijd kan verstoren, ons zoontje vrij snel daarna weer goed slaapt, allemaal dankzij de coachingstips van Inge.”

Anoniem
 . . . . . . . .

“Al vanaf dat onze zoon 6 maanden is, heeft hij slaapproblemen. We hebben van alles geprobeerd. Zowel op regulier als alternatief vlak. Dat resulteerde erin dat hij wel sliep, toen hij 2,5 jaar oud was, maar erg onrustig. We moesten altijd bij hem blijven tot hij sliep. Als hij wakker werd, kregen we hem niet meer zijn eigen bed in. Hij heeft ook een half jaar bij zijn broer geslapen. Ik zag een advertentie van de kinderslaapcoach en vroeg een vrijblijvend telefoongesprek aan. Het was een fijn gesprek zonder verwijten of veroordelingen. De intake was uitgebreid. We gingen de volgende dag direct aan de slag met alle adviezen. Eigenlijk ging het meteen heel goed! Onze zoon reageerde heel positief. Toen het moment kwam van de kamer verlaten, gooide hij van alles in de strijd, maar hij bleef wel liggen! Na 2-3 weken zijn we helemaal ‘vrij’ van alle slaapsores! Zelfs toen hij toch een keer uit bed kwam, liet hij zichzelf terugsturen. We waren enorm verbaasd en ontzettend blij en opgelucht. Inge, bedankt daarvoor!”

Loes & Rogier
 . . . . . . . .

“We hadden al zo ontzettend veel geprobeerd rondom het slechte slapen van ons zoontje van inmiddels 11 maanden. Hij sliep vanaf zijn 2e maand overdag alleen maar korte hazenslaapjes en ging vrijwel altijd huilend slapen en werd dan helemaal in paniek wakker. Ook de nachten werden daardoor op een gegeven moment een groot drama. Na 6 maanden aan tobben hebben we Inge ingeschakeld. Dit hadden we veel eerder moeten doen! Wat hebben wij hier veel aan gehad! Het traject duurt in principe 3 weken, maar ons zoontje had hiervoor langer de tijd nodig. Dit was voor Inge geen probleem. Daardoor hebben wij het traject met een goed gevoel af kunnen sluiten. Ons zoontje zal nooit een Doornroosje worden, maar wat heeft hij een stappen gemaakt, dankzij Inge! Hij slaapt overdag meestal goede slaapjes, gaat rustig slapen en wordt over het algemeen rustig wakker. Maar het belangrijkste; hij slaapt de nachten door! Voor diegene die nog twijfelen om Inge in te schakelen; het is een zwaar traject wat veel energie kost, maar het is zo ontzettend de moeite waard! Bedankt Inge!”

Sharon & Martijn
 . . . . . . . .

“We hebben lang getwijfeld of we een slaapcoach moesten inschakelen. We hadden al zoveel tips en trucs gelezen, dus we moesten het ook zelf kunnen toch? Uiteindelijk heeft de behoefte aan een advies op maat en aan mentale ondersteuning voor ons als ouders ons, over de streep getrokken. Onze dochter van 2,5 was vanaf geboorte al een moeilijke slaper en een alert kindje. Als we toen wisten wat we nu weten, dan hadden we waarschijnlijk een hoop slaap ellende kunnen voorkomen. Ze heeft altijd hulp nodig gehad bij het in slaap vallen. Soms zaten we een uur bij haar op bed totdat ze in slaap gevallen was. Ook kwam ze ergens tijdens de nacht bij ons in bed slapen. We waren het, na 2,5 jaar onderbroken nachten en het bed delen met een onrustige peuter, helemaal zat. Haar jongere zusje van 7 maanden, een makkelijke slaper gelukkig, sliep ook al bijna door (zonder voeding). Dus wij wilden onze nachtrust terug.

Inge heeft ons super goed geholpen. Soms met kleine aanpassingen, zoals in ons bedtijd ritueel. Verbeteringen die eigenlijk heel logisch zijn, maar waar je zelf niet snel op komt. We kregen goede begeleiding bij het stapje voor stapje zelf in slaap leren vallen van onze dochter. Sommige stappen gingen makkelijk, sommige wat moeilijker. Het uiteindelijke resultaat mag er zijn! Onze dochter slaapt de hele nacht door in eigen bed.  Voor ouders die nog twijfelen, gewoon doen!”

Susan & Jaap
 . . . . . . . .

“Na bijna 5 jaar gebroken nachten, onze oudste ging pas doorslapen toen ze naar de basisschool ging afgelopen september, wilden we graag leren hoe we onze zoon van 2 jaar en 10 maanden door konden laten slapen. Hij kwam er namelijk 6 a 8 keer per nacht uit en dat breekt op na zo’n lange tijd. Het fijne aan de hulp van Inge is dat ze geen emotionele band heeft met het kind en de ouders. Daardoor konden we ons overgeven aan de handvatten die zij ons aangereikt heeft en daarmee hadden wij als ouders hetzelfde plan en hetzelfde doel. Wij hebben 1 nacht gehad in week dat we 4,5 uur naast het bed van onze zoon hebben gezeten (shuffle-methode), dat was best heftig. Maar omdat er daarna al snel verbeteringen zichtbaar werden en door de ‘nachtdienst’ te verdelen was het goed vol te houden. Inmiddels slaapt onze zoon elke nacht aan een stuk door en is het hele gezin volop aan het bijtanken en genieten van de uitgeruste modus.”

Merel & Sjaak
 . . . . . . . .

“Wij zijn zo mega trots op het eindresultaat! Ons meisje was een dramatische slaper, zowel overdag als s ’nachts. Zij werd door ons heel veel geholpen om in slaap te komen. Het beeld van een baby’tje dat vrolijk in bed gelegd werd en zelf gaat slapen leek voor ons een sprookje. Nooit dat onze meid dit ooit zou gaan doen! Na 10 maanden werd zij vaak wel 15 keer per nacht wakker. Wij waren zo moe en konden niet meer. Ik heb Inge gebeld en gevraagd om hulp. In het begin was ik natuurlijk wat huiverig. Wij hadden echt alles geprobeerd en dachten niet dat er nog een oplossing zou komen. Gelukkig had ik ongelijk! De eerste nacht ging meteen als zo goed! En vanaf de 4e nacht sliep onze meid door tot 6 uur! Op dit moment gaat ze overdag en s’avonds vrolijk naar bed en is ze ’s ochtends nog lekker in haar bed aan het spelen. Dankjewel Inge! Ik raad Inge aan echt iedereen aan.”

Nick & Demi
 . . . . . . . .

“We hebben een tweeling, die al sinds heel jong vaker wakker worden in de nacht. We zijn nooit echt overgestapt naar de hele nacht doorslapen. Soms ging het tijden goed, dan werden ze ziek en waren we terug bij af. We zijn echt vaak streng voor ze geweest en hebben ze laten huilen, of een van de mildere methodes met slechts kort troosten en om de xx minuten naar binnen. We kregen we het ondanks veel pogingen toch zelf niet voor elkaar om echt probleemloze nachten te bewerkstelligen. Uiteindelijk heeft de hulp van de slaapcoach voor ons een doorslaggevend succes betekend! We vonden dit veel toevoegen, beter dan alleen een boek lezen hierover, gewoon dagelijks alle kleine handelingen (van jezelf) bespreken die je kind het idee geven dat er meer te halen valt in de nacht. We lijken voorlopig van ons slaapprobleem af en hopelijk handelen we straks op de juiste manier als er weer ziekte en onrust zich voor gaan doen.”

Anoniem
 . . . . . . . .

“We waren alle wanhoop nabij. Toen we eenmaal op de website van Inge kwamen gingen we met volle moed het traject in. Onze zoon sliep 1 jaar lang ‘s nachts niet door en kwam vaak wel om het uur. Dankzij Inge die ons een vast bedritme heeft aangeleerd hebben wij onze nachtrust en gezelligheid in huis weer terug.”

Simone & Fred
 . . . . . . . .

“Wat zijn we blij dat we dit hebben gedaan! Na drie weken was het verschil enorm! Dit konden we ons van te voren niet voorstellen. Onze kleine Jan (7,5 maand) viel alleen maar aan de borst of in de kinderwagen in slaap. We waren dus altijd ‘bezig’ om hem in slaap te krijgen. De laatste 1,5 maand voordat we met de coaching begonnen kregen we hem zelfs niet meer in zijn eigen bedje en sliep hij in ons bed. En dan wilde hij iedere 1,5 uur weer aan de borst. En nu hebben we een heerlijk bedritueeltje, nadat we het boekje hebben gelezen wordt er nog even geknuffeld en vervolgens kunnen we hem met een kusje en zijn knuffeltje zonder problemen in bed leggen. Daarna valt hij zelf zonder huilen in slaap! En hij slaapt de nachten ook al door!”

Jan & Joyce
 . . . . . . . .

“Na een half jaar opgebroken nachten en zorgen hebben we onze nachtrust weer terug. Onze dochter is uitgerust en daarom ook veel vrolijker en ondernemender. We wisten het echt niet meer hoe we het moesten aanpakken. Via een krantenartikel kwamen we bij Inge terecht en zijn we het traject gestart. De eerste nacht was verschrikkelijk, maar al bij de 2e nacht zagen we een grote verandering en na 4 dagen sliep onze dochter door. Inge heeft ons een duidelijk plan van aanpak gegeven en vertrouwen om hiermee aan de slag te gaan! We zijn heel blij dat we dit we de kinderslaapcoach hebben gevonden!”

Anoniem
 . . . . . . . .

“Consequent zijn was een belangrijk doel, maar dit klinkt makkelijker dan dat het is. Door steun van Inge is het ons gelukt en slaapt onze dochter nu elke nacht door!”

Maarten & Yvonne
 . . . . . . . .

“Onze dochter wilde alleen maar gaan slapen als we bij haar op de kamer naast haar bed bleven zitten tot ze sliep. Met het slaapcoach traject is het gelukt om onze dochter, na het met Inge besproken bed ritueel, op een gezellige manier naar bed te brengen. We kunnen nu na een kus en knuffel gewoon van haar kamer terwijl ze nog wakker is.”

Anoniem
 . . . . . . . .

“We hebben lang getwijfeld over het inschakelen van een slaapcoach omdat we telkens dachten dat onze zoon van 1,5 jaar binnenkort wel beter zou gaan slapen. In plaats van beter ging hij juist slechter slapen en hebben we de knoop doorgehakt en daar hebben we geen spijt van gehad. Als we ergens spijt van hebben is het dat we niet eerder hiermee zijn begonnen. Onze zoon is nooit een goede slaper geweest. Tijdens zijn eerste levensmaanden moesten we hem vaak in slaap wiegen en toen we op het punt kwamen dat hij wakker in bed gelegd kon worden, wilde hij alleen nog maar in slaap vallen als hij mama’s hand vasthield. In de avond werd hij ieder halfuur wakker en hij was geregeld 2 uur wakker in de nacht. Inge heeft ons erg goed geholpen om dit patroon te doorbreken. Het traject was pittig, mede door het temperament van onze zoon. We hadden de hoop dat we binnen een week de eerste doorslaapnacht zouden hebben maar dat heeft toch iets langer geduurd. Onze zoon bleek een doorzetter en gooide alles in de strijd, waaronder hoofdbonken. Gelukkig dacht Inge goed met ons mee en bleef ze niet star vasthouden aan het slaapplan maar kregen we de ruimte om de veranderingen in kleinere stapjes door te voeren zodat ons zoontje er op mildere wijze aan kon wennen. Het resultaat van het coachingstraject is dat hij nu zelf in slaap kan vallen en de hele nacht doorslaapt op zijn eigen kamer! We zijn enorm blij met dit resultaat en zouden dit traject zeker aanraden.”

Anoniem
 . . . . . . . .

“Onze zoon van tien maanden sliep overdag best goed, maar ging ’s avonds alleen slapen als hij aan de borst werd gelegd. Dan werd hij al slapend voorzichtig in bed gelegd, om vervolgens vaak na drie kwartier weer wakker te worden. Daarna werd hij weer aan de borst gelegd en werd het hele proces herhaald. Hij werd zeker elke twee tot drie uur wakker, en soms vaker. Ook lukte het vaak ’s avonds niet om hem aan de borst in slaap te laten vallen, of werd hij direct wakker als hij in bed werd gelegd. We namen hem dan maar even mee naar beneden om het later nog eens te proberen. Meestal sliep hij niet voor negen uur ’s avonds, en soms was het zelfs nog later, tot een uur of elf ’s avonds. Daarom riepen we de hulp in van Inge. De eerste avonden waren vreselijk. Omdat onze zoon altijd als hij huilde direct aan de borst werd gelegd, waren we het niet gewend hem te ‘laten huilen’. We mochten er dan wel naast gaan zitten, maar moesten hem laten liggen. Hij heeft de eerste twee avonden tranen met tuiten gehuild, maar ging uiteindelijk (tot onze verbazing) wel slapen. De eerste avond sliep hij om 20.15 uur en is hij nog maar twee keer wakker geworden tot de volgende ochtend. Dus eigenlijk hadden we gelijk resultaat. Nu na drie weken gaat onze zoon over het algemeen redelijk rustig slapen. Meestal huilt hij nog vijf of tien minuten, maar het komt ook voor dat hij zonder huilen in slaap valt. Hij heeft al een paar keer de nacht doorgeslapen, en als hij wel wakker wordt, lost hij het meestal zelf op en valt weer in slaap zonder dat we hoeven te komen. Ook iemand anders dan zijn moeder kan hem nu naar bed brengen. Onze zoon krijgt nu eindelijk genoeg slaap, en wij ook!”

Robert Jan & Renate
 . . . . . . . .

“We zijn met Joep een slaaptraject begonnen nadat hij na veel ziek zijn steeds slechter is gaan slapen. Waar het begon met een paar keer per nacht kort wakker, eindigde het met hele nachten naast hem liggen, handje vasthouden en dan begon de ‘dag’ alsnog om 04.00 uur. Op een gegeven moment waren we allemaal oververmoeid. Zowel Joep als wijzelf. Ook kon Joep niet zelf in slaap vallen als we hem naar bed brachten en moest dat met een fles en handje vasthouden. Uiteindelijk hebben we Inge ingeschakeld. We hebben de fles in 3 dagen afgebouwd en Joep kreeg een strak slaapschema. En super belangrijk: een duidelijk bedritueel. Na een paar dagen hadden we al resultaat en in de laatste week van het traject sliep Joep de hele nacht door. Dit maakt dat we allemaal beter in ons vel zitten.  Zowel Joep als wijzelf. We hoeven niet meer tegen de nachten op te kijken, hebben weer energie voor werk en leuke dingen en kunnen met een fijn gevoel ons bed in stappen!”

Floor & Rudy
 . . . . . . . .

“Na 2 jaar sliep onze dochter nog steeds niet door en ook elke nacht bij ons in bed. Ze viel steeds op een gegeven moment ook steeds later in slaap en alleen als wij erbij zaten. Dat was het punt om hulp te zoeken. Mijn partner en ik zaten niet naadloos op 1 lijn qua slaapritueel, slaaptijden en gedrag wanneer onze dochter huilde. Hier heeft de slaapcoach verandering in gebracht. Ze hielp ons niet alleen een plan te maken, ook in de uitvoering ervan hielp ze ons ook consequent te blijven. Dit heeft bij onze dochter geholpen. Het was wel erg pittig, onze dochter heeft flink de grenzen opgezocht, maar na 3 weken slaapt ze eerder in, in haar eigen bed de hele nacht en we hoeven er niet meer uit (uitzonderingen daargelaten). Een wereld van verschil!”

Tim & Jeannine
 . . . . . . . .

“Wij benaderden Inge omdat onze tweeling na vier maanden ’s nachts steeds vaker wakker werd en we helemaal uitgeput waren toen ze zes maanden waren. Er volgden drie weken waarin we onze kinderen leerden zelf in slaap te vallen zonder speen en we vooral heel hard werkten aan een dagritme. We zijn nu twee maanden verder en kunnen dus aardig de balans opmaken. We zijn blij dat we het traject gedaan hebben. Weliswaar zijn onze nachten nog steeds wisselvallig (meestal wordt minstens één van de twee toch wel ’s nachts wakker, of erg vroeg (rond vijf uur) in de ochtend), maar een groot verschil is dat we eerst heel vaak ons bed uit moesten en dus maar heel korte stukjes sliepen, terwijl we nu meestal langere stukken achter elkaar slapen en een enkele keer zelfs een hele nacht achter elkaar. Verder ging het zelf leren inslapen heel goed: na twee weken hebben we nooit meer spenen gebruikt. Ook gaven we al snel helemaal geen nachtvoeding meer. We hebben goede handvatten gekregen voor het bepalen van bedtijden, ook overdag, zodat er structuur in de dag kwam en we niet steeds bezig waren met beslissen of we ze wel of toch nog niet in bed moesten leggen. De kinderen slapen nu overdag vaak anderhalf uur of meer achter elkaar (maar ook nog steeds regelmatig minder dan drie kwartier). Heel fijn vonden we dat Inge zo veel gelegenheid geeft om te praten over wat we zouden kunnen doen. We hebben er veel aan gehad en onze kinderen blijken erg gezellig te zijn als ze niet steeds zo moe zijn.”

Sammie & Merlijn
 . . . . . . . .

“Emmalie was net één jaar oud toen we Inge inschakelden. Ze sliep overdag korte slaapjes van 3 kwartier, sliep alleen in als ze borstvoeding kreeg, als iemand anders dan mama haar op bed legde was het hysterisch krijsen. Ze viel maandenlang alleen tegen mama aan in slaap, in bed of in de draagdoek. ’s Nachts werd ze steeds vaker wakker, 4-5 keer, en was dan ook geregeld een uur klaarwakker. We waren uitgeput. Mama kon ’s avonds niet weg, want dan was het krijsen.

 Toen we begonnen met het traject vonden we het heel zwaar. Maar gelukkig zagen we verbetering en de eerste keer dat ze de nacht doorsliep wisten we niet wat we meemaakten. Inmiddels slaapt ze overdag makkelijk in, in haar eigen kamertje. De middagslaapjes zijn nog wel wat kort. Én ze slaapt de helft van de nachten door! En áls ze wakker wordt en huilt ’s nachts, slaapt ze best gauw weer verder. En ook slaapt ze de hele avond, wat een rust voor ons! Echt een aanrader als je zelf niet meer weet hoe je verder moet!”

Marga & Dick
 . . . . . . . .

“We hebben geen seconde spijt gehad dat we de hulp van Inge hebben ingeroepen. Al na 2 nachten merkten we resultaat. Nu, na drie weken, hebben we onze avonden weer terug, slaapt iedereen in huis ’s nachts heerlijk door en is onze dochter overdag veel vrolijker!”

Pascal & Carine
 . . . . . . . .

“Ons dochtertje sliep vanaf haar geboorte al slecht. We hebben zogezegd een “alert” kindje. Degene die een alert kindje hebben begrijpen wel wat we er mee bedoelen J Ze sliep vooral op de arm en ‘s nachts na de voeding tussen ons in. Ook was er geen ritme.

 De eerste maanden is dat niet zo erg maar op een gegeven moment waren we er wel klaar mee. Ons meisje heeft een heftige medische geschiedenis achter de rug en twee maanden na haar operatie zijn we gestart met het coachingstraject. Ik zou het iedereen aanraden! Je kunt bij al je vragen bij Inge terecht en je hebt dagelijks contact. Het traject viel ons best mee. De eerste dagen waren wel pittig maar het resultaat is fijn! We hebben nu eindelijk een ritme en we kunnen ook veel makkelijker leuke dingen plannen. Ook geeft het ons zelf rust. We hebben de avond terug! De middagslaapjes zijn helaas nog niet zo lang maar we hebben er alle vertrouwen in dat dat ook goed komt!”

Elise & Mink
 . . . . . . . .

“We zijn het traject in gegaan omdat ons zoontje van twee niet zelf in slaap kon komen zowel bij het naar bed gaan als wanneer hij ‘s nachts wakker werd. We hadden daar niet zo veel problemen mee tot de geboorte van ons tweede zoontje. Toen werd de tijd om hem te ‘helpen slapen’ beperkter en merkten we ook dat hij steeds meer hulp nodig was. Na enkele heftige nachten toch maar eens op internet gaan kijken en zo kwamen we bij Inge uit. De dag er na direct gebeld en vrij snel het traject gestart omdat we wel inzagen dat we er zelf niet uit zouden komen. In elk geval niet op korte termijn. Na het eerste gesprek met Inge kwamen we er al achter dat we bepaalde dingen niet zozeer verkeerd deden maar die in geval van ons zoontje beter anders konden aanpakken, dingen die we zelf niet zo bedacht zouden hebben.

We hebben vooral in het begin maar ook in de loop van het traject echt pittige momenten gehad. Momenten dat we er behoorlijk door heen zaten ondanks dat we ook al erg snel positieve resultaten zagen! Erg fijn om dan dagelijks tips en steun te krijgen over hoe we het dan een volgend slaapmoment anders aan konden pakken en dan ook te ervaren dat dat werkt. Fijn ook te horen dat dingen als een terugval ‘normaal’ zijn in het traject zodat je niet direct gaat twijfelen aan jezelf! Dat geeft wel energie om weer door te gaan. Ons zoontje slaapt nu echt stukken beter. Hij heeft nog wel zijn momenten maar we weten nu hoe we daar mee om moeten gaan, hoe we hem kunnen helpen. We hielpen hem eerder met liefde te gaan slapen maar het is toch ook wel heerlijk nu te weten dat hij het zelf kan en gewoon eens een avond op tijd op de bank te zitten in plaats van de halve avond boven bij hem op de kamer!”

Anoniem
 . . . . . . . .

“Onze zoon Tijs van 7 maanden is in 3 weken tijd van een slechte slaper, een goede slaper geworden. ( En wij dus ook smile ) Wat een enorm verschil en het verschil was al zo super snel te merken. Het was ook zo goed aan hem te merken. Hij werd weer ons vrolijke, ontspannen mannetje, zoals we hem kennen.Hij sliep overdag maximaal 2 x 45 minuten en ’s nachts werd hij 3 keer wakker. Hij viel alleen in slaap als hij gewiegd werd of aan de borst. Na een dubbele oorontsteking werd het wiegen langer en langer en werd hij ’s nachts om de 2 uur wakker. We waren doodop en trokken het niet meer. Toen hebben we Inge ingeschakeld en we zijn zo blij dat we dat gedaan hebben. Tijs sliep gewoon de tweede nacht al helemaal door. We kunnen hem nu wakker op bed leggen, hij kijkt ons dan nog even aan met een glimlach, zoekt zijn plekje en valt heerlijk zelf in slaap. Inge, echt super bedankt!!”

Eelco & Annemiek
 . . . . . . . .

“Wij hebben de inzet van de kinderslaapcoach als zeer waardevol ervaren. Zowel het CB als de huisarts konden ons niet verder helpen met de slaapproblemen van onze dochter. Binnen 2 dagen na het eerste telefonisch contact met Inge zijn we gestart met de intake en direct ook met het traject. Dit pro-actief handelen, het begrip voor onze situatie en daadwerkelijk ook werken aan een oplossing was hetgeen we op dat moment nodig hadden. Nu zijn de slaapproblemen van onze dochter opgelost en krijgen we de controle over ons leven weer terug.”

Geerline & Jeroen
 . . . . . . . .

“Wij zijn ontzettend blij dat we hebben gekozen voor begeleiding door Inge. Je weet dat je pittige week/weken tegemoet gaat als je slaapproblemen wilt aanpakken, dan maar liever direct de juiste dingen doen onder professionele begeleiding. Voor ons is het ongeveer een week zwaar geweest, daarna zagen we de eerste vorderingen en begon ik echt uit te kijken naar de feedback zodat we het weer een stapje beter konden gaan doen. Inmiddels is de slaapcoaching 4 weken geleden afgerond en het resultaat mag er zijn: ons zoontje van 2,5 laat zich nu rustig naar bed brengen door zowel papa als mama en slaapt de hele nacht door. Bovendien is Inge niet alleen heel professioneel, maar ook betrokken en persoonlijk en gewoon een heel leuk mens om een tijdje intensief contact mee te hebben!”

Mike & Isabelle
 . . . . . . . .

“Na 1,5 jaar sliep onze zoontje Joël voor het eerst een hele avond en nacht door.. we wisten niet wat ons over kwam..in zijn eigen bedje en zonder te huilen!!!
INGE JE BENT EEN TOPPER!!!!, we zijn zooooo blij me je!!!
Joël was slecht gaan slapen na een oorontsteking toen hij een half jaar was, hij sliep daarna alleen nog als we hem al zingend in slaap wiegden…ook werden zijn middagslaapjes steeds korter, en was hij s avonds steeds eerder wakker. Het gevolg was dat we zelf om 20;30 naar bed gingen zodat hij bij ons verder kon slapen,want dat was de enige manier dat Joël nog verder sliep…
Ons advies: ploeter niet langer verder… bel INGE!!

Hanneke & Kees
 . . . . . . . .

“Onze dochter van zeven maanden sliep vanaf haar vierde maand slecht. Ze sliep alleen in als ze werd gewiegd of gevoed, werd ’s nachts drie tot vijf keer wakker en sliep overdag hoogstens drie keer drie kwartier. Na drie maanden waren we bekaf, gestrest, onzeker en wanhopig. Inge heeft ons geholpen om onze dochter op een zachtaardige, maar duidelijke manier te leren zelf in te slapen. Al na een week sliep onze dochter de hele nacht door en na drie weken sliep ze overdag ook twee keer anderhalf uur achter elkaar. Als ze nu ’s nachts wakker een keer wordt, ligt ze even te pruttelen en valt dan zelf weer in slaap. Onze dochter is erg opgeknapt doordat ze weer goed slaapt; ze is vrolijk en opgeruimd. En wij hebben weer rust, zekerheid, vertrouwen en…. nachtrust!”

Joeri & Mimi

 . . . . . . . .

“Onze zoon van 6 maanden sliep zowel overdag als ’s nachts niet goed toen we met het traject startten. Door de vermoeidheid en het niet meer weten wat we moesten doen belandde hij vaak bij ons in bed ’s nachts. Op die manier sliepen we allemaal tenminste nog een beetje… Maar toen zijn we dit traject gestart! We hadden ons voorbereid op weinig slaap de eerste nachten, maar er zat al gelijk verbetering in! Met wat ups en downs uiteraard zijn zijn slaapjes overdag nu gewoon goed! We leggen hem in bed, hij brabbelt nog even en valt dan heerlijk in slaap. ’s Nachts wordt hij soms nog even wakker voor zijn speentje; steeds vaker vindt hij hem zelf, heel soms moeten we nog even een speentje in de buurt leggen. We gaan ervan uit dat dit nog verder gaat verbeteren de komende nachten! Al met al slapen we allemaal weer beter en komt onze energie weer terug!”

Paul & Dieke
 . . . . . . . .

“Onze dochter Esmée wilde ’s avonds niet slapen als papa of mama niet naast haar bed bleef zitten. Als we weg gingen, was het een drama! Wij, als ouders, waren het niet met elkaar eens. Papa wilde haar laten huilen en mama wilde haar troosten en bij haar blijven. Dit gaf vaak onenigheid en onrust in huis. Tijd om hulp te zoeken. Uiteindelijk via Google bij de Kinderslaapcoach uitgekomen. Het idee van de Kinderslaapcoach sprak ons aan, want we hoefden onze dochter niet te laten huilen en mochten haar gewoon troosten.

Tijdens een intakegesprek via Skype hebben we samen de nieuwe ‘slaap-spelregels’ bepaald en daarna konden we aan de slag. Van de 3 weken coaching waren 3 avonden een drama. De overige avonden vielen eigenlijk best mee. Gewoon fijn dat je zelf, maar ook je kind, stapje voor stapje het traject doorloopt. Je kind wordt steeds zelfstandiger, maar ook papa en mama leren langzaam om los te laten. Wij zijn laaiend enthousiast en zijn erg blij dat we dit traject gedaan hebben. De rust is wedergekeerd in huize Halmingh.”

Arjan & Frederiek
 . . . . . . . .

“Ik vond het coachingstraject super. Onze dochter van 1,5 heeft nooit echt goed geslapen en nooit goed geleerd om zelf in slaap te vallen. Je moest haar altijd in slaap wiegen en het ging van kwaad tot erger. Ik wilde dit doorbreken maar wel op een lieve manier en zo dicht mogelijk bij haar zodat zowel mijn dochter als ik me er goed bij zouden voelen. Het had wel even wat voeten in de aarde maar wat ben ik blij met de hulp van Inge. Alleen had ik dit echt niet kunnen doorbreken. Elke dag kwam ze met goede tips en motiverende woorden. Onze dochter heeft veel meer rust (wij ook) en ze kan nu zelf in slaap vallen en als ze wakker wordt is het niet meteen paniek en huilen maar kan ze zichzelf ook troosten. Ik blijf me er nog steeds over verbazen in de avond wat een rust er heerst in huis. Wij zijn er erg gelukkig mee, bedankt Inge.”

Anoniem
 . . . . . . . .

“Nu hij 10 maanden is, slaapt ons zoontje Kees eindelijk in zijn eigen bed, de hele nacht door en drinkt hij zijn eerste fles pas na 06:00 uur in de ochtend. Wat een wereld van verschil! Inge heeft ons op een heldere en duidelijke manier gecoacht en gemotiveerd om door te zetten.”

Erika & Kees
 . . . . . . . .

“Absolute aanrader; door alle adviezen en tips op internet zagen wij door de bomen het bos niet meer… alles geprobeerd en niets hielp ècht. We kwamen er simpelweg niet meer wijs uit. Inge had snel in de gaten waar bij ons de verbeterpunten lagen en coachte ons die aan te pakken op een manier die bij ons past.

Iedereen slaapt beter = minder stress = meer genieten!!!

Het inschakelen van Inge is het beste cadeau dat we onszelf als gezin gegeven hebben!!!”

Peter & Romy
 . . . . . . . .

“Ons zoontje (1 jaar) kon eigenlijk niet zelf in slaap vallen en vroeg gedurende de nacht nog meerdere keren om een voeding. Overdag viel hij alleen in onze armen in slaap en ’s nachts alleen aan de borst. Omdat we het hem (en onszelf) heel erg gunden om zelf in slaap te kunnen vallen zijn we bij Inge terecht gekomen. Het traject was soms best pittig en leverde bij ons zoontje veel tranen op. Dat vonden wij best lastig. Maar gaandeweg lukte het hem steeds beter om zelf zijn rust te vinden en in slaap te vallen. Prachtig om te zien! ’s Nachts zijn we volledig gestopt met de borstvoeding, waardoor ons zoontje uiteindelijk ging doorslapen. Het lukt nog niet elke nacht, maar we hebben enorme stappen gemaakt! Ook overdag gaat het steeds beter. We hebben tijdens het traject een aantal lastige momenten gehad (doordat hij ziek was, een sprongetje doormaakte e.d.). Inge ging daar heel ontspannen en flexibel mee om, waardoor we het traject uiteindelijk allemaal met een goed gevoel af konden ronden. Daar zijn we haar heel dankbaar voor!”

Anoniem
 . . . . . . . .

“Onze tweeling van bijna 1,5 sliepen de laatste 5 maanden niet meer door. Ze werden ‘s nachts soms meerdere keren huilend wakker en wilde dan niet meer verder slapen en niet alleen in hun bedje zijn. Na een aantal maanden van weinig slaap, hoorden we over een kinderslaapcoach. Hier zijn we gelijk meer over gaan zoeken op internet en zo kwamen we bij Inge terecht. De eerste nachten waren pittig, maar gelukkig hadden we dan ‘s morgens contact met Inge, dat was erg fijn, want dan kregen we weer moed en nieuwe tips voor de volgende nacht. Die begeleiding is echt heel fijn! Na een paar dagen zagen we echt al verandering! En na 1,5 week sliepen ze al door ‘s nachts! We hebben veel geleerd van Inge! We hebben nu vrolijke zoontjes!”

Elise & Peter
 . . . . . . . .

“Wij zijn enorm gebaat geweest bij het coachingstraject van de Kinderslaapcoach! Toen wij er aan begonnen, sliep onze 5-maanden oude dochter ’s nachts bij ons in bed, op mij, viel aan mijn borst in slaap en werd wel 8 keer per nacht wakker. Overdag sliep zij ook tegen mij aan, in een draagzak. ’s Nachts sliep ik nauwelijks en overdag had ik geen seconde mijn handen vrij. Ik had al ontelbare keren geprobeerd het anders te doen, maar het lukte mij niet om de bestaande gewoonten te doorbreken. En toen was daar Inge.

Zij zorgde voor een plan, nam me aan de hand, gaf me dagelijks advies en op de moeilijke momenten net het zetje in de rug dat ik nodig had om vol te houden. Binnen een paar dagen hadden we al enorme stappen gezet. Onze dochter sliep op haar eigen kamertje, in haar eigen bed, niet meer op mij en niet meer aan de borst. Ongelofelijk. Drie weken later, na afronding van het traject, slaapt onze dochter nog steeds op haar eigen kamertje in haar eigen bed, ’s nachts en drie keer overdag. Ze slaapt ze zelf in. Wat een verademing! Wij hebben het gevoel dat we ons normale leven weer terug hebben, dankzij de hulp van De Kinderslaapcoach.”

Annette & Maarten
 . . . . . . . .

“Na een traumatische gebeurtenis durfde ons dochtertje van 2 niet meer goed te slapen. Na een aantal maanden heel erg weinig slaap (zowel voor ons dochter als voor ons) deden we bijna niks anders meer dan werken, koken, eten en proberen te slapen. Het sporten of iets voor ons zelf doen in de avond lukte bijna niet meer.  Dat was het moment dat we besloten dat er iets MOEST gebeuren. We waren zo ver dat we alles wel wilden proberen, en dat het best wat mocht kosten, ook al dachten we over het verwachte resultaat ‘eerst zien, dan geloven’… Gelukkig konden we snel starten. Alles moest veranderen. Ons dochtertje moest in haar eigen bed slapen, zonder dat we haar vasthielden bij het in slaap vallen. Het in slaap vallen duurde eerder wel anderhalf uur en in de nacht werd ze vaak wakker. Het middagslaapje, waar ze mee gestopt was, werd opnieuw geïntroduceerd.  De eerste nachten waren zwaar omdat we toen nog wat minder sliepen dan daarvoor. Het was voor ons goed dat dit in het weekend viel.

Het middagslaapje ging meteen goed met de instructies van Inge. We moesten echt op onze handen blijven zitten om haar niet af en toe een aai te geven ’s nachts, maar ze sliep meteen in haar eigen bed, en wij zaten er alleen maar naast! Binnen een week sliep ze voor het eerst door, dat was echt een mijlpaal. Na twee weken zwaaide ze ons uit wanneer we haar in bed legden en konden we gewoon zelf naar beneden gaan. Weer een grote sprong vooruit! Nu (na 3 weken begeleiding) is ze alleen nog 1 keer per nacht wakker en roept ze dan. We zijn een stuk uitgeruster en gezelliger en verwachten dat ook deze laatste verstoring van de nacht er snel uit kan. We zien zelf nu ook niet meer op tegen het naar bed brengen, het is leuk en gaat eigenlijk altijd goed. Wij zijn dan ook heel erg blij dat we dit traject gedaan hebben.”

Anoniem
 . . . . . . . .

“We zaten met onze handen in ons haar en wisten niet meer hoe we onze dochter van 2 de nacht konden laten doorslapen. Door het advies van Inge, dat in een totaal andere richting was dan we hadden gedacht, sliep ze al snel door. Niet alleen onze dochter, maar ook wij voelden ons overdag een stuk fitter!”

Anoniem
 . . . . . . . .

“Doen, want het werkt!

Dagen waarop ons zoontje maar 1 x 30 min sliep waren eerder regel dan uitzondering. In bed leggen eindigde overdag steevast in een hysterische huilpartij, waarna hij zonder te hebben geslapen weer mee naar beneden ging. We dachten steeds zolang hij nachts maar goed slaapt, valt het allemaal wel mee. Maar toen werd hij ook ’s nachts steeds vaker en eerder wakker en we kregen hem steeds moeilijker weer in slaap. Met het advies van het consultatiebureau (laat maar huilen) konden we niets. Na 2 weken gebroken nachten hebben we Inge benaderd met de gedachte ‘baadt het niet, dan schaadt het niet’. We hebben er geen seconde spijt van gehad. Ons zoontje, toen we begonnen met de slaaptraining 6,5 maand, slaapt inmiddels overdag zo’n 3 a 4 uur en s nachts 11 tot 12 uur. Zo klein als hij is, slaapt hij de nachten al door en dat zonder hem te laten huilen. De slaaptraining heeft ons gezin zoveel rust gebracht. Inge is een hele goede slaapcoach en haar slaaptraining werkt!”

Mischa & Wietske
 . . . . . . . .

“Boas had sinds zijn geboorte in de nacht nooit doorgeslapen. We hadden van alles geprobeerd, maar niets hielp echt. Toen we het traject startte was hij ruim een jaar. Inge gaf tijdens de intake aan dat wij echt wel van Boas konden verwachten dat hij inmiddels in de nacht gewoon door zou slapen. We hebben zijn slaapgewoonten goed geanalyseerd en een plan van aanpak gemaakt. Dit plan werkte ontzettend goed. Natuurlijk moet je echt even doorbijten en is het soms niet makkelijk, maar juist omdat je iemand hebt die kan aangeven dat het normaal verloopt en dat je juist nu door moet zetten ipv op moet geven, ga je door. Inmiddels slaapt Boas in de nacht in principe door, wat is dat een verademing, We zijn ontzettend blij met de hulp en vastberadenheid van die Inge.”

Marijn & Marvin
 . . . . . . . .

“Ninthe heeft het eerste half jaar sinds de geboorte heel goed geslapen. Het halfjaar dat daar op volgde werd het in slaap komen steeds meer een uitdaging samen met het doorslapen. Tot op het moment dat Ninthe alleen nog op schoot in slaap kon vallen (en wakker werd zodra je haar overlegde naar haar eigen bed) en niet alleen meer ’s nachts maar ook ’s avonds regelmatig wakker werd. Op zo’n slapeloze nacht vonden we de website van de Kinderslaapcoach en hebben we Inge direct een berichtje gestuurd. We zagen in dat we het niet alleen konden en dat we hulp nodig hadden bij het doorbreken van de bij ons ingeslopen gewoontes. Inge heeft ons 24-uurs schema geanalyseerd en met haar tips merkten we vanaf dag 1 verandering bij Ninthe. We stonden er van te kijken dat je met kleine aanpassingen een wereld van verschil kan bereiken. We hebben iedere dag contact met Inge gehad. Inge heeft ons met een heel fijn resultaat door deze periode heen gecoacht.

Ninthe en wijzelf hebben onze nachtrust weer terug!”

Martijn & Kitty
 . . . . . . . .

“Ons zoontje had vooral moeite met naar bed gaan zowel overdag als ’s avonds. We wilden de spanning en strijd rond het naar bed gaan niet meer omdat we zagen dat hij het niet fijn vond om naar bed te gaan. Inge heeft ons laten inzien dat we hem teveel hielpen met in slaap vallen dus dat hij eigenlijk ook niet goed wist wat hij in zijn bed moest doen om in slaap te vallen. Met eigenlijk maar kleine wijzigingen ging het meteen heel erg goed. Inmiddels gaat hij lachend naar bed en is er totaal geen strijd meer. Ook op vakantie, op de camping, in een vreemd bedje met veel omgevingsgeluid en daglicht ging het slapen nu heel erg goed. Het is echt een verademing dat het nu zo makkelijk gaat!”

Ingeborg & Dirk Jan
 . . . . . . . .

 “Inge gaf ons precies wat we nodig hadden, ondersteuning, tips, professioneel advies! Op de juiste momenten geeft ze de juiste aanwijzingen. Ons leven hebben we weer terug en we zijn zo blij dat we deze 3 weken ingezet hebben. We kunnen het soms zelf niet geloven wat er in 3 weken kan veranderen! TOP!!”

Marlou & Freek
 . . . . . . . .

“Maanden lang liep ik rond met het gevoel niks goed te doen, niks meer te kunnen betekenen betreft het slaapprobleem van mijn 8 maanden jonge dochter. Vayèn had moeite met in slaap vallen. Dit was eerst alleen voor de nacht, maar gebeurde ook steeds vaker overdag. Vayèn kon uren krijsen voor het slapen gaan, en ik kreeg haar niet rustig. Het voelde verschrikkelijk om mijn eigen dochter niet te kunnen helpen. Ik had wel eens gehoord van het begrip “slaapcoach”, dus ik ben gaan zoeken op internet en vond Inge. Na haar een berichtje gestuurd te hebben belde ze mij meteen die dag op, luisterde naar me en vertelde me wat ze voor mij kon betekenen. Nu hoefde ik alleen nog maar een knoop door te hakken, ga ik het doen of niet. Ik twijfelde, omdat het veel geld kost en je niet weet of het echt gaat werken. Maar tot de dag van vandaag nooit spijt gehad van de keuze die ik heb gemaakt.

Inge luisterde, stelde mij gerust en vertelde mij dat het niet erg is dat het soms niet lukt. Samen met haar sloegen we een andere weg in. Ze Begeleide mij op een fijne wijze door het hele proces, keek naar wat Vayèn nodig had en wat er mogelijk was binnen het gezin. Doordat Vayèn ziek werd en in een sprongetje kwam, werd het allemaal weer even wat moeilijker… ik was bang dat al het werk voor niks was geweest, maar Inge was hier heel rustig onder “ze heeft je nu gewoon meer nodig, dit is niet erg.. We gaan gewoon weer verder wanneer ze dat weer kan”. Top! We hebben in alle rust het traject afgemaakt. Inge deed er niet moeilijk over dat Vayèn iets langer nodig had, en zelfs na het afsluiten van het traject was ze er voor me toen het even niet ging.

Een professionele vrouw, een fijne methode! Ik kon er voor mijn kind zijn wanneer ze mij nodig had en haar ondertussen leren het zelf te doen. Ik heb er een ontspannen, blije dochter voor terug gekregen!”

Anne & George
 . . . . . . . .

 “Ons dochtertje Nova van 2 ½ jaar heeft 2 jaar bij ons in bed gelegen. Daar wilde wij als ouders vanaf. Nu na 3 weken kinderslaapcoaching ligt Nova in haar eigen bed. Moeten nog wel aan het ‘s nachts doorslapen werken, maar daarvoor hebben we goede tools van Inge gekregen. Zijn vol goede hoop dat het binnenkort gaat lukken. TOP traject.”

Antoine & Linda
 . . . . . . . .

 “Sinds de geboorte heeft ons dochtertje de nacht nog nooit doorgeslapen. Oké, soms 1 of 2 nachten wel, maar niet structureel. Na 2,5 jaar gebroken nachten, en inmiddels een tweede kindje moest er iets gaan veranderen. Ik ging dit niet volhouden. Een slaapcoach vonden we wat zweverig en we stonden hier dat ook wat sceptisch tegenover, maar aangezien de situatie nooit slechter kon worden dan hij was zijn we toch een traject gestart bij de Kinderslaapcoach. Inge heeft intensief met ons meegedacht door middel van dagelijks telefonisch contact. Meegelachen om de streken van onze dochter en meegeleefd en advies gegeven op de dagen dat het niet goed ging. Uiteindelijk hebben we in 4 weken tijd een hoop geleerd en duidelijkheid gekregen in waar onze dochter behoefte aan heeft, zodat zij nu zelf in slaap kan vallen en de nachten doorslaapt. Het resultaat mag er dus zeker zijn, en we zijn blij dat we, ondanks ons sceptisch zijn, dit traject zijn aangegaan!”

Arja & Arjan
 . . . . . . . .

“Kai was bijna vier toen wij wanhopig contact opnamen met Inge. Kai was namelijk regelmatig anderhalf uur wakker in de nacht en riep ons dan meerdere keren waardoor wij ook vaak anderhalf uur wakker lagen. Inge reageerde gelijk op mijn mail en leek uit mijn verhaal ook gelijk te zien wat het probleem was. We hebben nog even getwijfeld omdat we het traject wel prijzig vonden, maar onze nachtrust was inmiddels goud waard. Het traject was zwaarder dan ik dacht. Vooral omdat we de eerste nachten bij Kai moesten gaan zitten als hij wakker was. Daar zit je dan midden in de nacht naast een gillend kind. Gelukkig was Inge er om ons in de ochtend moed in te praten en aanwijzingen te geven voor de volgende nacht. Als snel ging Kai beter slapen. We zijn dus erg blij dat we toch het traject in zijn gegaan.”

Juan Carlos & Jonneke
 . . . . . . . .

“Lenn was 10 maanden toen we bij Inge terecht kwamen. Lenn was overdag een moeilijke inslaper, maakte enkel hazenslaapjes of sloeg zijn slaapjes over. Ook waren wij thuis de hele dag druk in de weer om Lenn in slaap te krijgen. Daardoor was er weinig tijd voor andere dingen, wat erg frustrerend was. Via via zijn we bij Inge terecht gekomen. Wij gingen een traject in van drie weken. Het was ontzettend fijn om dagelijks met iemand te kunnen sparren over het slaapgedrag en daar meer inzicht in te krijgen. Lenn heeft nu een ander ritme waar hij het heel goed op doet. Hij slaapt makkelijk in en wordt vrolijk wakker. De slaapjes kunnen nog wat langer, maar wij hebben er alle vertrouwen in dat dat met de tijd goed komt. Wij bevelen Inge van harte aan als slaapcoach.”

Neila & Ewout
. . . . . .

“Onze dreumes van 15 maanden viel alleen in slaap aan de borst en werd steeds sneller wakker als we hem probeerden over te leggen naar zijn eigen bedje. We waren het zat maar wisten niet hoe we dit konden veranderen. Gelukkig kwamen we terecht bij Inge. De eerste week was pittig maar onze dreumes leerde al snel. Na een week was ik volledig gestopt met borstvoeding want hij had mijn borst niet meer nodig om in slaap te vallen! Ook als hij nu ’s nachts wakker word slaapt hij uit zichzelf weer verder. Ook overdag heeft hij een ritme gekregen. Inge heeft ons enorm goed begeleid en het eindresultaat is om van te dromen: onze dreumes lacht als hij zijn bedje ziet!”

Anoniem
. . . . . . . .

 “We sliepen slecht moesten er meerdere keren uit s’nachts. Ik werd steeds meer gespannen. We probeerden van alles en alles hielp een beetje of even maar doorslapen was er niet bij.

Inge legde na het intakeformulier gelezen te hebben meteen de vinger op de zere plek en heeft aan de hand daarvan geadviseerd ons dagritme aan te passen. Toen moesten we het zelf gaan doen, met de dagelijkse ondersteuning van Inge. We zagen er tegenop, moe en uitgeput als we waren, maar tegelijkertijd wisten we dat het nu er op aan kwam. Nu moest het gebeuren. Al snel merkten we resultaat en hadden we vertrouwen in wat we deden. Resultaat: geen flesvoeding meer en een kind dat s’middags en s’nachts goed slaapt. Daarnaast eet hij veel beter en is hij nog vrolijker!

Niet twijfelen, maar doen!”

José & Wilco
  . . . . . . . .

 “Na een moeilijke periode van maanden waarin onze dochter zeer slecht sliep hebben wij contact gezocht met Inge.
Binnen een aantal weken hebben wij het slapen van onze dochter weer op de rit en is er rust in huis.”

Joelle & Bjorn
 . . . . . . . .

“Na bijna 2 jaar slapeloze nachten en zwanger van een 2e kindje besloten we om Inge in te schakelen voor hulp. Na een fijn gesprek gingen we vol goede moed aan het traject beginnen. We stonden er versteld van hoe snel we resultaat zagen en dit allemaal zonder onze dochter te moeten ”laten huilen” Het is echt een kindvriendelijk traject. Onze dochter sliep voor we begonnen nog geen 6 uur per nacht. Na 3 weken slaapt ze overdag 2 uur en ’s nachts 11 tot 12 uur aan een stuk door. Ook kunnen we haar nu in bedje leggen en gewoon gaan zonder dat ze volledig in paniek raakt. Dit hadden we nooit durven hopen!”

Kimm & Hein
 . . . . . . . .

“Onze dochter en zoon sliepen al zeker 2 jaar heel slecht. We hebben van alles geprobeerd om onze nachtrust terug te krijgen, maar niks hielp. Toen wees iemand ons op de diensten van Inge. In het begin vonden we het heel spannend, maar al snel wierpen de voorgestelde veranderingen hun vruchten af. Het was vooral een kwestie van volhouden en daarin heeft Inge ons heel goed begeleid. Nu slapen de kinderen rustiger in en vaker door. Bedankt, Inge!”

Anoniem
. . . . . . . .

“Onze twee jongens (tweeling) hadden heel lang de tijd nodig voordat ze uiteindelijk in slaap vielen. Vaak sliepen ze dan een paar uurtjes en dan werden ze weer wakker en dan wilden ze niet meer slapen. Vaak ging het gepaard met huilen en niet meer in hun eigen bedje willen slapen. Na maanden van alles geprobeerd te hebben werd het probleem alleen maar erger. Nadat we Inge ingeschakeld hadden was het probleem in drie weken tijd opgelost. Ze slapen nu in hun eigen bedje de hele nacht door. Heerlijk!

Inge, bedankt voor de goede begeleiding.”

Claudia & Edwin
 . . . . . . . .

“Onze zoon van 6 maanden met KISS en verborgen Reflux sliep overdag kort en ’s avonds en ’s nachts niet. Hij sliep ’s avonds en ’s nachts alleen bij mij op de borstkas. Wij hebben bij Inge de nachtcoaching gedaan, waarbij Inge 3 avonden en nachten bij ons in huis is geweest en dit heeft echt zijn vruchten afgeworpen. Ook het traject daarna is onmisbaar en heel fijn. Ze is zeer betrokken en staat je met hart en ziel bij. Het resultaat is fantastisch! Hij slaapt overdag, en ’s avonds van 19.00 uur tot de volgende ochtend 7.00 uur. Ook valt hij makkelijk zelf in slaap, ook als hij tussendoor wakker wordt. Echt een genot…”

Is het resultaat van de coaching door de kinderslaapcoach nou blijvend?

“Jazeker! Wij hebben drie maanden geleden een coachingstraject gevolgd bij Inge. Onze zoon was toen zes maanden oud. Erg jong nog…. En wat waren we sceptisch.
Inge zei: jullie zoon gaat slapen van 19.00 uur ’s avonds tot de volgende ochtend 7.00 uur. Stiekem hebben we haar een beetje uitgelachen. We geloofden het echt niet…
Nu drie maanden later slaapt hij nog steeds de hele nacht door. Van 19 uur ’s avonds tot zeven uur de volgende ochtend. Ook zijn slaapjes overdag zijn door de coaching enorm verbeterd. Van een half uur/3 kwartier naar anderhalf uur.

Dus ja, je snapt: wij bevelen Inge van harte aan! En ook haar persoonlijke en betrokken coaching maakt het hele coachingstraject zeer waardevol.”

Miranda & Roelf
 . . . . . . . .

“Wat begon met eens per nacht wakker worden was bij ons uitgelopen tot niet meer in eigen bed willen slapen of op eigen kamer willen zijn. Huilen, krijsen.. en dat de hele nacht lang. Na alles geprobeerd te hebben (huisarts, osteopaat, wateraders enz.) uiteindelijk bij kinderslaapcoach Inge terecht gekomen. Zij is bij ons langs geweest en samen zijn we begonnen om er voor te zorgen dat Joey weer lekker kon slapen zonder stress in zijn eigen bed.

Het fijne is dat er iedere dag contact is en dat je via het portaal je eigen logboek bijhoudt, waardoor je dus ook zelf ziet waar het goed gaat en waar mis. Hier krijg je ook meteen feedback voor de volgende dag zodat je weer gemotiveerd verder kunt.

De eerste dagen waren pittig maar meer dan waard!

Joey ligt nu lekker in zijn eigen bed, op zijn eigen kamer en slaapt de nachten door. Uiteindelijk hebben we ook afscheid genomen van zijn speen. En dat alles in 1 maand! Wij raden dit iedere ouder aan die graag ’s nachts wil slapen zonder dat het met een hoop huilen gepaard moet gaan.

Inge nogmaals super bedankt voor je hulp!”

Linda & Bart
 . . . . . . . .

“Vier keer borstvoeding per nacht was geen uitzondering, het enige dat hielp om ons zoontje van 8 maanden weer in slaap te krijgen. Maar zelfs dat werkte steeds minder goed en terug in bed leggen werd met de dag problematischer. Dutjes overdag deed hij nauwelijks. We hadden zelf al van alles geprobeerd, maar niks leek te werken.

Inge leerde ons stap voor stap hoe we hem konden helpen zelf in slaap te vallen. Door de dagelijkse logboeken en haar feedback konden we steeds snel bijsturen. Nu zijn we anderhalve maand verder en het verschil is enorm. Onze zoon kan zelfstandig in slaap vallen, ziet zijn bedje weer als fijne plek, kan meestal zelf zijn slaap weer hervatten als hij even wakker wordt en doet overdag eindelijk goede dutjes.”

Stephanie & Dennis
 . . . . . . . .

“Na 3 jaar slapeloze nachten en overdag een oververmoeide peuter was daar Inge: Ze heeft ons met onwijs veel enthousiasme, kennis en positiviteit binnen 3 weken kunnen helpen, zonder onze dochter alleen te moeten laten (huilen). Als je het even allemaal niet meer weet na zoveel slapeloze nachten is een fijne coach echt zoveel effectiever dan zelf aanmodderen met een methode! We zijn eindelijk begonnen aan het inhalen van heel veel slaap tekort!”

Anne & Alphons
. . . . . . . .

“Na bijna 2 jaar weinig slaap en gebroken nachten waren we de wanhoop nabij. Onze Morris werd standaard een aantal keren per nacht wakker en kreeg na anderhalf jaar ’s nachts nog steeds een voeding. Na verschillende pogingen te hebben ondernomen om dit ritme te doorbreken, zoals craniosacraal therapie, haptonomie enz enz, kwam Inge op ons pad. Uitgeput gingen we voor ons gevoel de laatste poging wagen… Morris sliep na 4 nachten door! Inge heeft ons persoonlijk en telefonisch begeleid en heeft ons er doorheen gesleept.

Wij zijn erg blij en inmiddels weer uitgerust!  Inge, super bedankt voor al je hulp.”

Loes & Jeroen
 . . . . . . . .