Hoe hebben anderen het slaapcoachtraject ervaren?

Na het afronden van een slaapcoachingtraject vraag ik altijd hoe de ouders het slaapcoachtraject ervaren hebben. Hieronder een uitgebreide greep uit de referenties die ouders hebben geschreven over hun slaapcoachtraject:

Ons meisje van 20 maanden sliep in haar eerste levensjaar prima. Maar dit veranderde ineens rond haar verjaardag. Steeds dachten we dat het een fase was die heel lang duurde. Ze werd steeds vaker wakker in de nacht en lag op een gegeven moment tussen ons in bed. Iets wat we echt niet wilden doen, was er zo ingeslopen. We waren beide ontzettend vermoeid en toe aan verandering. Na een tip van de huisarts, waren we bij Inge terecht gekomen. We hadden al zo snel resultaat en werden goed begeleid door Inge. Het vergt wat discipline om het logboek bij te houden, maar je krijgt er echt heel veel voor terug! Ons meisje slaapt zelf in. Vanaf 18.30h hebben we gewoon weer tijd voor onszelf. We zijn ontzettend blij en trots op dit resultaat.

Remco en Linda

Wij zijn bij Inge gestart toen ons zoontje 6,5 maand oud was. Hij had veel hulp nodig bij het in slaap vallen, werd ’s nachts vaak wakker en had nog meerdere nachtvoedingen. Na de intake met Inge zijn wij vol goede moed gestart. Al bij nacht 2 sliep ons zoontje bijna de hele nacht door. Wij hadden veel baat bij de handvatten, adviezen en tips die wij kregen. Hij valt nu zonder hulp in slaap (ook geen speen meer nodig) en slaapt de nacht door. De dagelijkse feedback hielp ons enorm. Wij zijn enorm blij en tevreden met het resultaat. Ook voor in de toekomst weten wij hoe wij een slechtere nacht aan kunnen pakken. Bedankt Inge!

Rosalie en MAarten

Voor onze oudste dochter hebben wij al eerder om hulp gevraagd bij Inge. Na 3 jaar slaapproblemen was dit in 3 weken opgelost. We hebben toen elkaar de belofte gedaan om nooit meer zo lang zelf te tobben. Onze jongste dochter werd bijna slapend geboren. Helaas na 3 jaar kreeg ze veel weerstand tegen het slapen en waren we elke nacht een strijd aan het voeren. Na 2 maanden hebben we om hulp bij Inge gevraagd. Gelukkig met hetzelfde resultaat. Na drie weken sliep ze weer, was de strijd van het slapen af en gingen wij weer uitgerust door het leven (zover mogelijk met kleine kinderen;) ). Inge denkt met je mee, is realistisch, duidelijk en komt met handige tips. Voor iedereen die het geld kan missen, het is het waard……. slapen is zo fijn.

Willeke en Frans

Na eerder een traject te hebben gevolgd bij de kinderslaapcoach, hadden we nu de “pech” dat onze 2e dochter ook niet goed sliep. We hebben dan ook geen moment geaarzeld om Inge weer in te schakelen. De vorige keer hadden we hier immers veel te lang mee gewacht en binnen 2 weken sliep iedereen weer! Dat ging ons niet nog een keer overkomen. We zijn weer superfijn geholpen. Het geeft je een andere kijk op slapen en je kind. Onze dochter had binnen 2 weken haar ritme weer een heel eind gevonden en wij dus ook. Wat is het toch fijn om weer lekker te slapen. De duidelijke feedback en tips zijn erg nuttig en helpen je ook na het traject. Ik raad het iedereen aan!

Renee en Bas

Voordat ik begon aan het slaapcoach – traject van Inge sliep ons zoontje van 21 maanden in een ledikant naast ons bed. Hij werd elke nacht wel een paar keer wakker en wilde dan drinken. Ik heb vaker op het punt gestaan om het aan te pakken, maar nu was het echt klaar, ik wilde weer slapen. Via internet bij Inge terecht gekomen en niet lang hoeven nadenken. Dit gingen we doen!

Ik ging eigenlijk vrij blanco het coachtraject in. We kregen een duidelijk plan van aanpak en gingen aan de slag. Ik ga niet liegen dat ik even door de zure appel heen moest bijten, maar al snel zag ik wel degelijk resultaat. Hij voelde zich stapje voor stapje steeds veiliger in zijn eigen kamertje en viel rustig zonder drinken in slaap. Het dagelijkse contact en de tips via het slaaplogboek heb ik als prettig ervaren. Nu aan het einde van het hele traject ben ik heel blij, hij slaapt door! Dat was mijn doel. En dat doel is bereikt. Als je nog twijfels hebt om dit traject aan te gaan zeg ik : Zeker doen!!

Mariëlle en Paul

Na 2 maanden stoeien en veel verschillende dingen proberen besloten we een slaapcoach in te schakelen. We waren moe, wisten niet meer wat zou helpen om onze dochter te ondersteunen bij het inslapen. Na 3 pittige nachten gaven we geen nachtvoedingen meer. We vonden het coachtraject intensief maar zagen in dat de methode hielp zonder dat we haar alleen moesten laten. We hebben geleerd onze kleine ruimte te geven haar eigen slaap associaties te ontdekken. Ze heeft sprongen gemaakt en we gaan verder met alle handvatten die we hebben ontvangen.

Anoniem

In eerste instantie sliepen wij voor 10 maanden 4 uurtjes gemiddeld per nacht, waarbij we tussen 1 en 4 uur snachts zeker 3 keer uit bed moesten voor het terugstoppen van de speen. Na de intake met Inge sliep Mats binnen 72 uur zowel overdag als snachts vele malen beter. En na 4 dagen werden de nachten geregeld helemaal stil om hier uiteindelijk na 3 weken nachtenlang van te maken; Nog steeds is Mats een moeilijker slaper maar heeft hij echt hele grote stappen gezet die ik van te voren niet voor mogelijk hield; dit dankzij de coaching van Inge.

Frank en Anouk

We wisten even niet meer wat te doen met onze zoon van 14 maanden; het eerste jaar was slapen geen probleem, totdat hij 4x in korte tijd oorontsteking kreeg en ‘s nachts veel wakker was. Het hele slaapschema was in de war (’s nachts veel huilen en flesjes melk) en met de tips en hulp van Inge hebben wij (en onze zoon) onze slaap in korte tijd weer helemaal terug! Dank je wel Inge.

Anoniem

Na bijna 1.5 jaar iedere nacht eruit voor ons zoontje waren we het beu. Ik was inmiddels zo oververmoeid dat ik thuis kwam te zitten. Door een vriendin van ons kwamen we in aanraking met DeKinderslaapcoach. In de zomervakantie hadden we al eens contact gehad met een slaapcoach, en die methode heeft toen heel kort gewerkt. Na 3 weken zaten we weer met hetzelfde probleem: een kind van bijna 1 die nog steeds 2 a 3 keer per nacht wakker wordt en waar we ervoor uit moesten. Het 1e gesprek met Inge was echt heel fijn. Je merkt dat ze echt een expert is op het gebied van kinderen en slapen en in coaching in het algemeen. Naast dat ze kijkt naar de problemen van het kind, neemt ze het hele functioneren van het gezin hierin mee. Dat was nieuw voor me, en voor ons werden dingen hierdoor meer inzichtelijk. De manier waarop Inge werkt is erg duidelijk, en wat ik andere ouders wil meegeven is: luister naar de tips en houdt je aan de afspraken die Inge met je maakt. Het kan lastig zijn, en je kunt op het moment wat weerstand ervaren als je bijvoorbeeld echt heel moe bent. Het doorbreken van patronen waarvan je denkt die werken, is een uitdaging. Maar, ga ervoor, volg het op! Het kan namelijk echt anders. Na 3 dagen zagen we al een verschil in slapen en na 1 week sliep onze vriend gewoon door!! Tot 6:00! We zijn nu 8 weken verder, en er wordt hier nog steeds doorgeslapen. We zijn Inge erg dankbaar, en gunnen dit alle ouders die te maken hebben met slaapproblemen van hun kind

Mariken en Bart

Zeer tevreden met het slaapcoachtraject van Inge. Binnen 2-3 dagen zagen we al enorm veel resultaat. Het voelde erg persoonlijk als advies op maat. Door dit traject heeft ons kind op een liefdevolle manier geleerd om zelf te gaan slapen.

Jessie en Harm

Na veel getwijfel (want we komen er toch zelf wel uit en het wordt wel een keertje beter…) hebben na weer de zoveelste slapeloze nacht toch besloten hulp te vragen. Het slaapcoachtraject was pittig en vraagt enkele weken een investering van super consequent zijn, doorzetten en veel geduld. Maar het is het echter meer dan waard: na een paar weken kunnen we onze zoon wakker in zijn eigen bedje wegleggen en weglopen, hij valt na een tijdje zelf in slaap, en wordt soms nog wakker in de nacht maar lost dat meestal ook zelf weer op. Het scheelt veel tijd, en geeft veel rust doordat we nu een duidelijk plan hebben wat te doen. Onze jongen lijkt ook overdag vrolijker en beter in zijn vel te zitten hierdoor. Kortom, we kunnen het zeker aanraden!

Anoniem

Was sceptisch vooraf. Maar met duidelijke nieuwe regels en aanpak een hoop te weeg gebracht. Begin zwaar( als in tijd die het je kost), maar fijn als het in de laatste week beter ziet gaan.

Jop en Noor

Voor het inschakelen van een slaapcoach als Inge moesten we even een drempeltje over. Maar wat zijn we blij dat we het gedaan hebben! Het is leerzaam en verfrissend gebleken om met haar te sparren over de gang van zaken rondom het slapen. Dit leverde een aantal geweldige eye-openers op met een heel goed resultaat in de zin dat Eva’s slapen enorm verbeterd is en onze nachten daarmee ook. Wij kunnen de hulp van Inge iedereen aanbevelen!

Ido en Grietje

Wij vonden het een heel prettig traject. Er werd echt de tijd genomen tijdens het intakegesprek voor vragen, toelichting en wat dan ook. Wij waren heel erg blij met een duidelijk, concreet plan waar we ons konden houden. Zelf hadden we al vanalles geprobeerd, waren we eigenlijk zo op en zagen we gewoon even niet meer hoe we uit deze situatie moesten komen. Binnen enkele dagen zagen we al resultaat. Wij hadden niet verwachten dat het in zo’n korte periode zo kon veranderen en dat Art zo fantastisch zou gaan slapen. Ook tijdens het traject was het fijn om terugkoppeling te hebben, om vragen te kunnen stellen en die korte lijntjes hielpen ons echt. Als je twijfelt of je een slaapcoach wilt inschakelen, doen!

Simone en Stefan

Wij zijn erg blij dat we het traject met Inge zijn aangegaan. Nadat een eerder traject helaas niks opleverde, hebben wij nu de vooraf opgestelde doelen behaald. Inge legt duidelijk uit wat je moet doen en waarom je iets moet doen. Dit vonden wij erg prettig. Ze is eerlijk, maar kan zeker met een complimentje en een dosis humor reageren. Wij zouden deze kinderslaapcoach dan ook zeker aanraden aan andere ouders.

Vincent en Esther

Onze dochter van 4 werd zeer regelmatig wakker ’s nachts en kon dan uren achtereen wakker blijven. Ze sliep nog steeds met een speen en had ons altijd nodig om in slaap te vallen. Samen met Inge is het gelukt om dit allemaal te veranderen. De speen is weg en onze dochter kan nu geheel zelfstandig in slaap vallen, én ze slaapt de hele nacht door! Geweldig!

Sara en Sander

Na 1,5 jaar van zeer weinig slaap en een patroon van elke 1,5 uur in de nacht borstvoeding geven, hadden we enorm veel behoefte aan perspectief om dit uitputtende patroon te doorbreken. We voelden ergens wel dat we onderdeel waren van een eigen patroon, maar hoe we dit konden keren zonder ‘nare’ interventies als ‘laat maar huilen’ of ‘stop toch met die borstvoeding’, was lastig. Inge heeft ons door haar coaching inzicht gegeven in onze eigen patronen, maar vooral ons geholpen om nieuwe manieren van handelen eigen te maken. Op detail niveau hielp ze ons echt anders te gaan handelen. Haar grondige analyses en duidelijke feedback, maakten dat we na een paar dagen al een mannetje hadden die een aantal uren achter elkaar ging slapen. Gedurende het hele traject hebben we enorm veel van Inge geleerd om ook in de toekomst bewust te zijn welke keuzes we als ouders (kunnen) maken.

Valerie en Anteun

Inge heeft ons geweldig geholpen. We waren al best op de goede weg met het slapen van onze dochter, leerden we. Maar door een paar kleine aanpassingen in haar slaap- en voedingsschema, kregen we meteen resultaat.

Daarnaast legde ze goed uit hoe we onze dochter konden coachen, op de momenten dat het minder goed ging. Alles wat dan nog rest, is zelf de energie en tijd erin stoppen. Dat leidde bij ons tot een geweldig resultaat.

Anoniem

Wij hebben het slaap coachtraject als super positief ervaren. Je merkt aan alles dat Inge al jarenlange ervaring heeft. Haar manier van werken is erg persoonlijk en praktisch. Onze dochter slaapt inmiddels veel beter en langer. Geweldig! Ook het naar bed gaan gaat super goed en zonder geklaag. Voorheen lagen we gerust een uur naast haar ledikant op de grond en ‘s nachts liepen we soms wel uren met haar in onze armen rond. We hoeven inmiddels niet meer in haar kamer te zijn en kunnen inmiddels gewoon weglopen nadat we haar op bed hebben gelegd. ‘s nachts hoeven we vrijwel nooit meer naar haar toe. Ze heeft geleerd om weer zelf in slaap te vallen. Dit betekent dat wij onze avonden terug hebben en ‘s nachts onze slaap. Inge’s methode vonden wij erg prettig en eigenlijk heel liefdevol naar onze dochter toe. Natuurlijk moest ze wennen, maar dat gaat toch sneller dan je denkt. Wij raden Inge absoluut aan! Het enige waar we spijt van hebben, is dat we niet al maanden eerder zijn begonnen!

Krystina en Bastiaan

Bij aanvang van het slaaptraject sliepen we al 7 maanden zo slecht dat we ten einde raad waren. Via een vriend kwamen we bij Inge uit. Wat een lifechanger. We slapen weer!

Waar we bij de huisarts, kinderarts, consultatiebureau en osteopaat niet verder kwamen, wist Inge ons perfect te begeleiden naar nachten met meer slaap. Ja, het kost tijd en moeite en je moet je leven wat je had aan de kant schuiven, maar wanneer je dit doet en dea dviezen opvolgt, zit je geramd! Bij ons konden de nachten niet slechter, dus we hadden niets te verliezen. Het resultaat in 3 weken is echter iets wat we beiden niet hadden durven dromen. De kleine slaapt nu 12u achter elkaar!

Inge is geknipt voor dit vak. Lekker direct, je weet waar je aan toe bent. Iemand die ons de goede weg heeft gewezen. Simpel, maar effectief!

Marieke en Mark

Vanuit Australie vonden wij de Kinderslaapcoach via de positieve verhalen die we over haar lazen op social media. Het hele coachingstraject was online, wat goed uitkwam want we wonen in Australie. Dat we zo ver weg wonen was echter geen probleem, ook niet met het tijdsverschil. Inge zorgde er altijd voor dat wij aan eind van onze dag de feedback hadden ontvangen van de voorgaande nacht. Inge gaf ons voortdurent goed advies dat we nu nog steeds vaak toepassen. Onze zoon (nu 14 maanden) slaapt nu ondoorbroken ’s nachts door (voorheen was hij minstens 2x per nacht wakker). Bovendien kunnen we hem nu wakker in bed leggen en de kamer uitlopen zonder protest (voorheen viel hij altijd aan de borst in slaap). Nu brabbelt en speelt hij nog even lekker zelf in zijn bedje en valt dan in slaap! Heerlijk, en zo lief om naar te luisteren!! En… wij hebben onze avond en nacht terug! We kunnen ons niet meer voorstellen dat we 12 maanden lang gebroken nachten hebben gehad en op onze tenen om hem heen dansten. Wij raden dit coaching traject aan iedereen aan, of je nu in Nederland of in het buitenland woont!!

Saskia en Sidney

Voordat wij aan het slaapcoachtraject begonnen sliep onze dochter haar eerste levensjaar voornamelijk in de kinderwagen en draagzak. Wij moesten dagelijks meermaals gaan wandelen om onze dochter in slaap te krijgen en hopen dat ze doorsliep. ’s Nachts sliep ze vaak onrustig en had ze regelmatig onze hulp nodig om weer in slaap te komen of ze belandde bij ons in bed. Wij dachten dat onze dochter een moeilijke slaper was en wij dit moesten accepteren. Haar slaapjes waren zeer wisselend en met regelmaat was ze vermoeid, hangerig en huilerig. Tijdens het intakegesprek ging er een wereld voor ons open. Onze dochter zou, zoals veel andere kinderen, zelfstandig in haar eigen bedje kunnen slapen.

Wij zijn vol enthousiasme, maar ook vol spanning, begonnen aan het slaapcoachtraject. Inge is zeer deskundig en begeleidt je professioneel tijdens het traject. Van tevoren werd er een volledig plan opgesteld en besproken op welke manier wij wel en niet mochten helpen. Gedurende het traject kregen wij dagelijks feedback op ons ingevulde logboek. Na een aantal dagen zagen wij grote resultaten. Onze dochter sliep volledig in haar eigen bed. In het begin nog met hulp van ons en later met steeds minder hulp. Na 3 weken slaapt onze dochter nu volledig zelfstandig in haar eigen bed. Wat een wereld van verschil met voorheen. Wijzelf hebben er veel vrije tijd en rust voor terug gekregen. Onze dochter is nu veel vrolijker en actiever.

Bedankt voor al je begeleiding en tips, Inge!

Joris en Glenda

Met Inge’s hulp waren wij in staat om ons zoontje zich weer fijn en veilig te laten voelen in zijn bedje waardoor hij nu altijd vrolijk naar bed gaat en regelmatig de hele nacht doorslaapt. De stap om hulp in te schakelen was best groot. We wilden wel hulp maar waren bang voor methodes waarbij je je kind laat uithuilen, dat wilden we echt niet. Daarom zochten we naar een methode waarbij we ons zoontje op een liefdevolle manier hielpen om zich fijn te voelen in zijn bedje. De methode van Inge paste bij ons. Het was hard werken tijdens de coaching weken, maar het was het meer dan waard!

Myrre en bas

We zijn bij de Kinderslaapcoach terecht gekomen omdat ons zoontje na 1,5 jaar nog geen nacht had doorgeslapen, ook was hij iedere ochtend rond 5:00u wakker. Binnen een week hadden we al geweldig resultaat! Na de telefonische kennismaking hebben we het uitgebreide pakket genomen, samen met het logboek wat je bijhoudt en de telefoongesprekken krijg je een hele goede ondersteuning. Ons zoontje werd in de nachtslaap 3-4x wakker en ging niet meer slapen zonder voeding. Het was een gewoonte geworden die we zelf niet afgeleerd kregen. We zijn niet van het laten huilen en wilden een slaapcoach die met aandacht voor de behoefte van het kind zou werken. We konden ons vinden in de methode die wordt gehanteerd. We zijn meteen gestopt met de nachtvoedingen, hebben overdag wat aanpassingen in het ritme gedaan en de 3e nacht sliep hij door! Na een week sliep hij elke nacht zelfstandig door! Het vroeg wakker worden in de ochtend is nog niet helemaal over maar we weten aan welke knoppen we moeten draaien om hier het best mogelijke resultaat in te behalen. Inge is heel deskundig, weet veel en geeft ook tips in gedrag wat je overdag kunt sturen om daar in de nacht voordeel mee te behalen. Wij hebben absoluut geen spijt van de investering en hadden het eigenlijk een half jaar eerder moeten doen 😊

Berthilde en Michael

Onze dochter kon in de nacht uren krijsen in haar bed. Op het punt dat we radeloos waren, hebben we De Kinderslaapcoach ingeschakeld. En daar hebben we geen spijt van gehad! Inge heeft ons geholpen met het achterhalen van de oorzaak. Ze is lekker to the point en laat je verder kijken dan enkel het slaapgedrag. Het was vanaf het begin prettig om een plan te hebben waar je je aan vast kan houden, en dagelijkse feedback te krijgen. We hebben flink moeten doorzetten – onderschat het niet – maar wij genieten nu weer van de avonden samen en onze nachtrust.

Nina en Bob

We waren al lang bezig om onze zoon beter te laten slapen, helaas zonder langdurig resultaat. Inge heeft ons geholpen om grote stappen te zetten met het beter laten slapen van onze zoon. Ze geeft vertrouwen om vol te houden en door te zetten en komt met scherpe analyses en verbetervoorstellen.

Anoniem

We zijn het coachingtraject gestart met onze dochter van 5,5 maand, die alleen maar slaapjes van 30 minuten deed (met moeite 3-4 keer per dag). De nachten gingen erg wisselend. Na 3 weken coaching viel onze dochter rustig, zelfstandig en zonder speentje in slaap, maakte ze langere nachten en deed ze zelfs middagslaapjes van 2 uur! Het traject was niet altijd makkelijk, we vonden het vooral lastig om in de nacht het geduld te bewaren om de tips op te blijven volgen en niet terug te vallen in oude gewoonten. Maar uiteindelijk hebben we er een veel beter slapende baby voor terug gekregen. De mogelijkheid tot telefonisch contact is erg prettig, vooral als we het gevoel hadden dat het niet goed slapen aan ons lag. Inge gaf ons dan weer het vertrouwen dat het uiteindelijk echt goed zou komen en dat was ook zo.

Anoniem

Onze zoon (6 maanden) sliep nog op onze kamer, met inbakerdoek en met meestal meerdere nachtvoedingen. ’s Nachts werd hij steeds onrustiger en overdag sliep hij zonder inbakerdoek nooit langer dan 45 minuten. Na een traject van drie weken slaapt hij op zijn eigen kamer, zonder inbakerdoek en zonder nachtvoedingen. Overdag is hij hele mooie slaapjes gaan doen. Hij is heel comfortabel nu in zijn bed en kan zelfstandig in slaap vallen. We zijn heel tevreden met het slaapcoachtraject.

Daniëlle en adriejan

Na anderhalf jaar slecht te slapen hebben we besloten om de Kinderslaapcoach in te schakelen. Onze zoon heeft al die tijd nooit goed doorgeslapen, maar door het opgestelde traject slaapt hij nu een stuk beter door. Het contact met Inge verliep snel en er kwamen ook duidelijk antwoorden op onze vragen.

Evelien en Olaf

Onze zoon van 2 wilde alleen nog maar bij ons in bed slapen. Wat ooit begonnen was met midden in de nacht bij ons leggen, was uitgegroeid tot alleen nog maar in slaap kunnen vallen als er iemand bij hem was en wakker worden zodra hij alleen was. Toen onze tweede geboren werd en die ook nog voor gebroken nachten zorgde, wisten we dat er iets moest veranderen en vroegen we Inge om hulp. En die hulp kregen we! Inge heeft ons op een rustige en heel prettige manier begeleid naar een goed slaapritme voor onze zoon (en voor ons). Door haar goede uitleg en kalme aanpak zagen we al heel snel resultaat en hadden we de rust om bij kleine tegenvallers toch door te pakken. Inmiddels slaapt onze zoon 10 minuten nadat we hem in bed hebben gelegd, zonder dat we erbij blijven en zonder dat hij wakker wordt tot de volgende ochtend. Wij hebben onze avonden en nachten weer terug. Inge bedankt!

Astrid en Olivier

We hebben voor de tweede keer een slaapcoachtraject opgestart. Ons tweede kind had ook slaapproblemen, en na een positieve ervaring met ons eerste kind hebben we weer voor Inge gekozen. Onze zoon van bijna 2, sliep in de middag niet of alleen in de wagen. Werd veel wakker ’s avonds en ’s nachts en we moesten bij hem zitten tot hij in slaap viel. We waren het zat om daar te zitten en in de middag rondjes te lopen met de wagen. Inge heeft ons geholpen om een aantal gewoontes te doorbreken en ons geleerd dat we niet bij elk geluid in actie moeten komen. Uiteindelijk slaapt onze zoon in bed in de middag en slaapt hij ’s avonds sneller in en wordt hij over het algemeen niet meer wakker ’s nachts. In de ochtend horen we een uitgerust jongetje roepen dat hij uit bed wil. Het duurde even voor we de beste werkwijze hebben gevonden, maar we zijn erg blij met het resultaat.

Maureen en Arie

Na 1 heel jaar slapeloze nachten en het uitproberen van verschillende slaaptechnieken die op internet stonden beschreven zijn we gaan zoeken naar een andere oplossing. We kwamen toen terecht op de website voor een slaapcoachtraject en dat sprak ons erg aan. We zijn dit traject aangegaan met het doel dat onze kleine man zonder hulp in slaap ging vallen in de avond en de nacht ging doorslapen. Voorheen zaten wij namelijk de hele avond samen met de kleine op een stoel te zorgen dat hij ging slapen. Als we hem in bed legde begon hij altijd te huilen en als we geluk hadden sliep hij 3 à 4 uur achter elkaar. Zelf in slaap komen lukte hem niet we moesten hem hierbij altijd helpen. In het intakegesprek werd al snel duidelijk dat het geen makkelijk traject ging worden, maar dat Inge er wel vertrouwen in had dat er verbetering ging komen. De eerste 4 dagen waren heel zwaar we moesten onze kleine man namelijk in bed leggen en er weer eruit halen als hij begon te huilen. Het bleek dat wij een echt doorzetter hadden want 20 à 25 x oppakken en terug leggen in bed was de standaard deze dagen. Na deze dagen begonnen we te merken dat de kleine had geaccepteerd dat hij in bed in slaap moest vallen en dat lukte dan uiteindelijk, maar we hebben in het hele traject nog veel ups en downs meegemaakt. Aan het einde van het coaching traject was ons begin doel nog niet bereikt. Dit vonden we erg jammer, maar Inge gaf aan dat de kleine gewoon nog wat tijd nodig had. En zoals vaker was gebleken had Inge gelijk, want de volledige week na het coaching traject heeft de kleine overdag goed geslapen, is hij in de avond zelf in slaap gevallen en hij heeft zelfs iedere nacht doorgeslapen. Dit hebben wij sinds de geboorte van de kleine niet meer gehad. We zijn daarom ook heel blij dat we dit traject zijn aangegaan. En iedere ouder met een kind die niet wil slapen of moeilijk in slaap komt adviseer ik nu ook om dit traject aan te gaan, want het werkt echt. En nogmaals Inge heel erg bedankt dat wij onze nachtrust weer terug hebben we kunnen nu met volle energie genieten van onze kleine man.

Gwenda en Kevin

14 maanden lang hebben we een strijd gehad met slapen en ons zoontje was elke nacht meestal 3 uur aan een stuk wakker. Ik had telkens de hoop dat het wel goed zou komen, omdat het af en toe iets beter ging. Vaak een slaapcoach overwogen, maar niet gedaan omdat we hoop bleven houden. Na 14 maanden was de hoop op en hebben we de slaapcoach ingeschakeld en heb nu zon spijt dat we dit niet veel eerder hebben gedaan! Ik had 100% vetrouwen in de slaapcoach, maar dacht wel dat het een lang proces zou worden. Dag 1 was het een strijd van een halfuur, dat vond ik reuze meevallen en daarna ging het eigenlijk al super. Nu na 3 weken kunnen we ons zoontje in bed leggenz de kamer verlaten en gaat hij zelf gewoon slapen. Ook slaapt hij door! Naast dat het slapen zo goed gaat nu, merk ik de hele dag dat zijn gedrag ook anders is. Er is een soort rust over hem heen gevallen en nu zit hij nog lekkerder in zijn vel. Ik zou tegen iedereen willen zeggen, mocht je twijfelen om een traject met de slaapcoach te starten, gewoon doen! Ik heb geen moment spijt dat we het traject hebben gestart, maar wel spijt dat we tot 14 maanden hebben gewacht.

Diane en Robin

Via een vriendin kregen wij de naam van Inge door. Wij hebben toen meteen contact opgenomen en een afspraak ingepland. Niet dat het ritme van Sam nu in de nacht zo dramatisch was maar beter kan altijd. Binnen 4 nachten sliep hij door! Sam was toen 4 maanden mijn hemel wat een verademing. Daarna ging zijn voeding ook weer stukken beter en kwamen we er achter dat hij gewoon teveel kreeg. Super bedankt

Inge voor je geduld en je kennis!

Eefje en Max

Na 6 maanden elk uur wakker te zijn in de nacht konden we na 2 dagen coaching al meteen 10uur doorslapen. Uiteindelijk slaapt ons kindje zelfs op ‘moeilijke dagen’ veel beter dan ervoor.

Anoniem

Onze dochter van 21 maanden sliep eigenlijk nooit goed en zeker niet door. Ze werd vaak wakker en belandde uiteindelijk vaak bij ons in bed of op de bank terwijl we dit eigenlijk niet wilden. We hebben van alles geprobeerd maar hadden op een gegeven moment zelf het overzicht niet meer van wat wel of niet zou kunnen helpen. Het hele gezin had last van slaaptekort. We besloten om de hulp van Inge in te schakelen en we waren verrast dat we al zo snel konden starten. Het was zeker niet altijd makkelijk maar Inge gaf ons handvatten en vertelde ons wat we het beste konden doen. Dit is heel fijn als je het zelf niet meer weet. Onze dochter slaapt nu veel beter en soms zelfs de hele nacht. En ze is een veel vrolijker meisje overdag!

Anoniem

Een half jaar lang hebben we flink lopen stoeien met het slapen van onze zoon. We lieten hem altijd in slaap vallen door hem op onze pink te laten sabbelen, overdag deed hij hazenslaapjes en ook in de nachten moesten we er regelmatig uit. Toen hij 6 maanden oud was, zijn we gestart bij Inge. Ze zorgde voor regelmaat in onze dagen, waar wij alles op verzoek deden, gingen we over op vaste tijden voor voedingen en slaapjes. We waren meteen van de nachtvoeding af en de 4e nacht sliep onze zoon voor het eerst door! Ook bij het slapen overdag zien we dat het vaste ritme hem goed doet. Drie weken lang hebben we tips en adviezen gehad die we meteen toe konden passen en we zagen snel resultaat. Met deze handvatten brengen we onze zoon vol vertrouwen naar bed!

Rosalie en Pieter

Het traject van de slaapcoaching was erg pittig, maar de uitkomst is geweldig. We hebben nu ineens een relatief makkelijke slaper in huis. Julia is vanaf haar geboorte overdag al een lastige slaper geweest, na een paar maanden ging het slapen ’s nachts ook steeds slechter. Na 11 maanden besloten om Inge in te schakelen. Julia verzette zich flink tegen het traject en waar wij als ouders de moed aan het verliezen waren, bleef Inge positief en vertrouwen op een goede afloop. Het slapen ging in kleine stapjes vooruit. Waar we eerst een uur bezig waren om haar in slaap te krijgen, konden we haar aan het einde van het traject in bed leggen en gewoon weglopen. Ze bleef echter even kort huilen. Na een maand consequent de methodiek door te hebben gezet, is het huilen ook gestopt. We hebben we nu een kind dat blij is om naar bed te gaan. Ze gaat nu rustig liggen en wacht totdat ze in slaap valt. Wie had dat ooit gedacht? Een slaap coachings traject kost een hele hoop geld, maar het is iedere euro dubbel en dwars waard geweest. Na een jaar hebben we eindelijk een uitgeruste dochter en overdag en ’s avonds weer tijd voor onszelf.

Guus en Lorraine

We hebben erg veel gehad aan de hulp van de slaapcoach. We waren op een punt dat we onze situatie echt wilden veranderen, maar niet goed wisten hoe. Haar expertise en ervaringen hebben erg geholpen om een andere kijk te krijgen op ons eigen handelen.

Casper en Marleen

Wij hebben in januari/februari een coachingstraject gedaan om het in slaap vallen van onze dochter van 1,5 jaar te verbeteren. Het was al maanden een behoorlijke strijd, waarbij zij niet rustig in bed in slaap viel en wij als ouders voor ons gevoel ook klem zaten bij haar op de slaapkamer. Met een analyse van het slaapritme en wat aanpassingen in bedtijden en ritueel hebben we in 3 weken tijd een hele omslag gemaakt. De adviezen waren helder en goed in de praktijk te brengen, we voelden ons gesteund in de aanpak en konden op de moeilijke momenten terugvallen op de aangegeven technieken. Onze dochter gaat nu rustig en zelfs op eigen initiatief naar bed en de enkele keren dat het ‘oude gedrag’ terugkomt, weten wij op te lossen met de aangeleerde technieken. Hierdoor is er ritme in huis bij het slapen, een tevreden kind en tevreden ouders en komen wij onze avonden weer rustig door.

Anoniem

Vanaf het eerste moment wist de kinderslaapcoach precies de vinger op de juiste plek te leggen. We hadden maandenlang geprobeerd ons zoontje van 18 maanden langer te laten slapen en te laten doorslapen, maar tevergeefs. Met een simpele aanpassing sliep hij al na enkele nachten in het slaapcoachingstraject de nachten door. Het vroeg wakker worden is er nog niet helemaal uit, maar we zien een duidelijke verbetering en hebben er vertrouwen in dat hij binnenkort niet meer voor 6.00 uur wakker is. We zouden iedereen die twijfelt over het al dan niet inschakelen van de kinderslaapcoach willen zeggen: DOEN! Inge luistert naar je, kijkt naar wat je kind nodig heeft en coacht je duidelijk en motiverend door het traject heen. Wij zouden willen dat we eerder met het slaapcoachingstraject begonnen waren, dat had ons heel wat slapeloze nachten gescheeld.

Bert en Karlijn

Het resultaat van 3 weken coaching was boven verwachting! Wij hadden niet gedacht dat we een gewoonte die onze dochter al zo lang gewend was (slapend wegleggen) zo snel konden afleren. Omdat we samen niet altijd op 1 lijn zaten over de aanpak, was het fijn om gewoon Inge’s advies te kunnen opvolgen. De eerste nacht was even pittig, daarna zagen we dagelijks vooruitgang en na 3 weken konden we haar wegleggen, de deur dichtrekken en valt ze zelf in slaap zonder te huilen. Ook in de nacht heeft ze ons niet meer nodig, als ze al wakker wordt want gebeurt tegenwoordig zelden. We hebben onze avonden en nachten weer terug, echt heerlijk! Inge is een fijn mens, lekker nuchter en duidelijk over wat je wel en niet moet doen. De dagelijkse feedback en mogelijkheid tot vragen stellen zijn heel erg fijn, je krijgt snel antwoord. Wij hebben spijt dat we het niet eerder hebben gedaan en zullen in de toekomst Inge blijven raadplegen als we ooit weer ergens tegenaan lopen.

Carla en Clint

Een goede avond en nachtrust is voor ons cruciaal in deze tropenjaren van een jong gezin. Het inschakelen van een slaapcoach is de beste investering om zowel ouders als kinderen fit en gezellig te houden :-).

Anoniem

We hebben best lang getwijfeld of we dit traject zouden starten maar uiteindelijk toch de knoop doorgehakt en dat hadden wel véél eerder moeten doen! 15 maanden lang zijn er veel verschillende disciplines betrokken geweest bij Jip maar niets leek te helpen. Totdat we zelf Inge inschakelden. We vonden het traject, vooral in het begin, best intensief maar het is het echt waard. We merkten al snel verschil en die eerste nacht doorslapen was heerlijk 😉 Na 3 weken zien we een heel ander ventje wat eindelijk lekker slaapt, en wij ook! Er is nu veel meer rust bij ons in huis, Inge is echt een topper! Ze is eerlijk, heel erg kundig en begripvol. Kortom: bij twijfel gewoon starten!!

Linda en Jim

Na maanden (bijna een jaar) van weinig slaap, vaak in de nacht uit bed, slapen op de grond naast onze dreumes en een huilerig en onrustig kind, hebben we besloten om het traject met de kinderslaapcoach aan te gaan. Meteen tijdens de intake veel informatie gekregen en ook meteen de positieve feedback dat we zeker te helpen waren en dat we niet de enige zijn met deze problemen. Met een aantal simpele aanpassingen gingen we het traject aan. Meteen de eerste nacht sliep onze zoon door tot 5 uur in de ochtend, dit was al maanden niet meer voor gekomen. Doordat we iedere dag feedback kregen op het logboek, gaf dit vertrouwen dat we op de juiste weg waren. Na 1.5 week al veel bereikt en sliep onze zoon gemiddeld van 19.00 tot 6-7 uur in de ochtend. Het laatste weekend voor het einde van het traject had onze zoon een slecht weekend qua slapen. De kinderslaapcoach besloot hierop het traject nog 2 dagen te verlengen zodat we toch nog feedback konden krijgen en het traject goed konden afsluiten. Wat een service! Dit hadden we maanden eerder moeten doen, heerlijk om weer uitgerust wakker te worden!

Isabelle en Paul

Drie jaar lang rommelden we aan met de slaapproblemen van onze jongste zoon. Na steeds terugkerende oorontstekingen en verkoudheden was zijn slaappatroon zo verstoord dat hij alleen nog maar met een flesje in slaap viel en ’s nachts steevast wakker werd en bij ons in bed wilde. Steeds dachten we: het wordt wel beter, hij heeft nu buisjes, hij is net weer ziek geweest dus daarom slaapt hij slecht, etc. Maar we hielden onszelf voor de gek. Inge hield ons een spiegel voor en gaf hele bruikbare tips waar we gelijk mee aan de slag konden. Nu ligt onze zoon om 18.30u in zijn bed, valt zelf in slaap en slaapt (de meeste nachten) door. Flesjes zijn niet meer nodig en sinds de start van het coachingstraject heeft hij geen enkele keer meer bij ons in bed geslapen!

Robbert en Annemiek

Referentie 1 jaar na het slaapcoachtraject:

Het afgelopen jaar hebben we het nog vaak over je gehad, en over het fijne effect je binnen ons gezin gebracht heb. RUST!! Wat zeggen we dit nog vaak tegen elkaar, maar ook geven we vaak nog even je gegevens door om eventueel andere een rustigere nacht te geven.

Fijn hoe snel en hoe goed je ons toen geholpen hebt, mochten we ‘ooit’ nog eens een slechte slaper hebben, zullen we direct weer aan je denken. Maar hopelijk kunnen we met je tools die je ons toen gegeven hebt dan weer de draad oppakken. Ons manneke slaapt nu alweer 1 jaar de gehele nachten door, en wat is dat een FEEST!

Elvera en John

Wij zijn heel erg blij met het behaalde resultaat! Inge benaderd de situatie positief en dat geeft motivatie om door te gaan als je het even niet meer ziet zitten. Bedankt voor alles!

Ilse en nathaniël

Wij hebben de hulp van Inge ingeschakeld toen onze dochter inmiddels ruim 8 maanden was en ’s avonds en ‘s nachts niet zelf in slaap kon vallen en vrijwel elke nacht een of meerdere keren wakker werd. Het gevolg was gebroken nachten, oververmoeidheid bij ons en regelmatig bij onze dochter en geen vast dagritme. We hadden iemand nodig die ons vertelde hoe we het slapen konden verbeteren zodat ook wij weer aan onze rust toe kwamen. Inge wist gelijk de kern van het probleem aan te pakken en door middel van het logboek heeft ze ons fijn gecoacht. Ze geeft duidelijk aan wat er moet veranderen en hoe. Onze dochter valt nu zelf in slaap en slaapt 5 van de 7 nachten door. Helaas wordt ze nog wel erg vroeg wakker, iets waar we de oorzaak nog niet van hebben kunnen achterhalen, maar ook daar is Inge eerlijk in en heeft tips gegeven hoe we dit nu nog verder aan kunnen pakken na afloop van ons traject.

Anouk en Peter

We gingen het traject vrij blanco in. Uiteraard hadden we ons ingelezen en vanuit hetgeen we uit reacties en ervaringen van andere ouders op de website en om ons heen hadden begrepen, sloot de methode van Inge goed bij ons aan.Als we terugkijken op de periode van het traject zijn we erg tevreden over hoe alles verlopen is. Inge heeft ons op een erg prettige, open en eerlijke manier benaderd. We kregen iedere dag feedback waar we echt wat mee konden en de feedback was altijd opbouwend en op momenten dat het nodig was ook (onder)steunend. Soms kon de feedback en hetgeen Inge aan ons terugkoppelde echt het verschil maken van bijna opgeven of nog even doorzetten. Gelukkig hebben we voor dit laatste gekozen. Wat zijn we blij met hoe het nu gaat. Voorheen zaten we uren boven, geen avond en geen nacht. Nu leggen we een vrolijk meisje op bed en zijn we binnen 5 minuten beneden. We hebben onze avonden én nachten terug en we voelen ons als herboren.Ja het traject was pittig, ja het vroeg veel van ons als gezin en de mensen om ons heen, ja we moesten even flink wennen aan bepaalde nieuwe ritmes en gewoonten en ja we hebben er in al die weken flink wat slaapuren voor op moeten geven, maar wat hebben we dat er graag voor over gehad. Want dat heeft er gelukkig wel voor gezorgd dat we als gezin onze rust weer terug hebben gekregen en dat we allemaal opgewekter en minder op ons tandvlees lopen.

Het pakket waar we voor gekozen hadden zou 3 weken in beslag nemen. Uiteindelijk heeft het 5 weken geduurd. Inge heeft ons die extra 2 weken nog zo fijn geholpen en in die 2 weken konden we ook echt bouwen op de goede slaapgewoontes die er nu nog steeds zijn.

Willem en Anne

Inge zorgt ervoor dat je gericht bent op het resultaat en niet excuses verzint omdat jouw kind anders is. Het resultaat werd super snel behaald en wij zijn uitgerust, ons kind is uitgerust en alles is beter en leuker!

Anoniem

Onze zoon is een alerte baby. Dit leverde bij ons veel problemen op met het op bed leggen en doorslapen. Op het slechtste moment konden we per nacht 7 tot 10 keer uit bed om hem weer te troosten of weer in slaap te krijgen. Maar het in bed leggen zelf kostte soms ook meer dan 1 uur (en dat bij elk slaapje). Dit was ongeveer rond de 6 maanden.

We waren best sceptisch over wat een slaapcoach nu kan doen aan een kind wat niet wilt slapen. Maar Inge heeft het tegendeel driedubbel bewezen. Met goede tips over slapen en eten en het creëren van het juiste schema ging onze zoon binnen een week van slecht slapen naar meer dan 12 uur per nacht en 2 slaapjes overdag. Door de goede en duidelijke coaching van Inge kunnen we onze zoon binnen 15 minuten op bed leggen en kunnen we zelf ook weer lekker slapen.We zijn ondertussen maand of 3 verder nadat we het slaapcoach traject hebben afgerond en onze zoon slaapt nog steeds supergoed en we gebruiken de handvaten die we gekregen hebben van Inge nog dagelijks.

Daniel en Dorine

Onze dochter is nu 2,5 jaar oud en eigenlijk slaapt zij al 2,5 jaar slecht. Het is een korter periode wat beter gegaan dat ze van een uur of 20 tot 5 doorsliep. Wij hebben als ouders alles uit de kast getrokken om onze dochter rustig en fijn te laten slapen. De 10 minuten methode, bij haar zitten tot ze sliep en weglopen, bij haar op de kamer slapen, bij ons in bed laten slapen. Haar laten huilen en zelfs de middagslaapjes eraf gehaald in de hoop dat ze in de nacht beter zou slapen. Het ging van kwaad tot erger. Op een gegeven moment sliepen we allemaal niet meer goed en dat ging zijn tol eisen.

Toch duurde het voor ons nog erg lang voordat wij de stap maakten om naar Inge te stappen. Wij voelden ons falen als ouder, want wij moesten toch wel ons eigen kind kunnen leren slapen? De doorslag voor ons was toen iemand tegen ons zei. Waarom mag je wel met je kind naar de fysiotherapie, logopedie, ergotherapie of psycholoog als iets niet goed gaat en niet naar een slaapcoach? Daarop besloten wij naar Inge te stappen en hebben wij fijne tips en adviezen gekregen in de 3 weken dat zij ons gecoacht heeft. Ondertussen slapen wij allemaal weer in ons eigen bed, heeft onze dochter steeds minder hulp nodig in de nacht en kan zij zelf weer in slaap vallen. We zijn allemaal een stuk meer uitgerust en zijn heel blij dat we deze stap ondernomen hebben. Voor alle ouders die nog twijfelen, maak deze stap. In het begin zal het wennen en aanpassen zijn maar dat is je nachtrust meer dan waard.

Kirsten en Nick

When Tiago turned 6 months old, he started sleeping rather badly. He started waking up 4 to 8 times a night, he didn’t seem to respond to the structure we used to have. It was a very tiresome period for us as parents, and I can only imaging Tiago wasn’t doing too good either. At almost 8 months we started with three weeks of coaching with Inge, and her approach had an immediate and positive influence on Tiago’s sleeping, both at night as during daytime. Having completed the three weeks of coaching, Tiago is sleeping on average between 18:15 and 06:00, and is a very regular sleeper doing daytime. We parents regained our confidence and Tiago seems happier and more tranquil. Consequently, we can only consider Inge’s sleep coaching as highly recommendable!

Matthijs en Lucia

Zo blij dat ik de hulp van een slaapcoach heb ingeschakeld. V dronk vooral ‘s avonds en ‘s nachts en sliep daarom nog niet door. Dankzij Inge heb ik nu een fijn ritme en ook meer tijd voor mezelf. Nu het traject is afgerond, slaapt ze (zo goed als) door! Af en toe wordt ze nog wakker, maar dan lost ze het zelf op of is een beetje sussen al genoeg. Nooit verwacht dat dit na drie weken zo makkelijk zou gaan. Ook zijn we overdag van het speentje af, zonder moeite, en pakt ze hem bij het in bed leggen zelf. Verder is het misschien toevallig, maar door de regelmaat bij het eten en slapen is V opeens gaan kruipen/zitten/zich voortbewegen. Het doet haar echt supergoed!

Lana en Noël

Wij waren nog net niet ten einde raad toen we met Inge aan het coachtraject voor onze dochter van ruim 2 jaar oud begonnen. We hadden veel aangeklooid, zaten met een bijna constant moe kind, raakten zelf gefrustreerd en begrepen er vooral erg weinig van hoe we haar in een beter ritme konden krijgen. Achteraf gezien hadden we veel eerder hulp van Inge in moeten schakelen. Ik zou tegen iedereen willen zeggen die twijfelt: doen. Het is zo fijn iemand te hebben die de lijnen uitzet, verstand van zaken heeft en je op dagelijkse basis begeleidt. Aan Inge heb je een goeie als het gaat om daadkracht bieden, je motiveren én realistisch blijven in wat haalbaar is in jouw specifieke situatie. Veel succes!

Anoniem

Na 9 maanden lang elke nacht meerdere malen het bed uit te moeten om onze zoon gerust te stellen, hadden wij besloten om Inge in te schakelen en ons hopelijk uit te brand te laten helpen.


Voordat we het traject in gingen nog een beetje sceptisch of het wel zou gaan lukken, sliep onze zoon na 3 nachten al door! Door een kleine aanpassing in de vaste rituelen voor het slapen gaan, werden we na de 3e nacht weer wakker uit gewoonte terwijl onze zoon gewoon lekker lag te slapen. Inge bedankt voor de fijne begeleiding!

Ricardo en Ivette

Na maanden twijfelen of wij een slaapcoachtraject wilden starten, omdat we de ernst van de situatie niet groot genoeg vonden, zijn wij toch gestart. Ondanks dat wij de slaapsituatie van ons kindje niet vreselijk vervelend vonden, heeft het ons allemaal zo veel rust gebracht. Zowel het slaap- als het eetpatroon is enorm verbetert. Inge coacht duidelijk, met humor en relativeringsvermogen en geeft je als ouder vertrouwen in het proces.

Anoniem

Na 2 jaar slapeloze nachten met onze dochter (2,5 jaar oud) en daarna ook onze zoon (1 jaar oud), besloten we hulp in te schakelen. We zaten er echt doorheen. Onze dochter viel alleen met een flesje melk in slaap, vaak pas na 20:00 uur en ons zoontje sliep in ons bed en dronk de nachten non-stop aan de borst.

Het consultatiebureau had wel wat adviezen, maar we konden ons niet vinden in de methodes die zij hanteren. Het laten huilen bijvoorbeeld, dat past niet bij ons. Of stoppen met borstvoeding. We zochten naar een methode waarbij we op een liefdevolle manier de kinderen zelfstandig konden leren slapen in hun eigen bed, waar ze zich veilig voelen. Dat heeft Inge ons zeker geleerd tijdens het coaching traject. We vinden ik het fijn dat ze samen met ons heeft gekeken hoe we een dagritme konden samenstellen die bij ons gezin past. Het coaching traject heeft ons inzicht gegeven in ons eigen handelen. Soms wil je iets even snel oplossen om de rust te bewaren, maar voor de langere termijn is het goed om het juist aan te pakken. Het was soms wel zwaar, vooral de eerste nachten van het traject. Maar toen we verbetering zagen en de rust die ontstond wist we dat dit effect had en wilden we doorgaan.

Inmiddels hebben we nu een lekker dagritme en de kinderen slapen ’s nachts door. De kinderen zijn hierdoor overdag veel vrolijker en relaxter. En wij ook! Mijn man en ik hebben ook weer de avonden voor ons zelf en dat is zo fijn. Dat heb je als koppel ook gewoon nodig om leuke ouders te zijn.

Janice en ab

Onze zoon Pim is 2 jaar oud en werd zeker 3-5 keer per nacht huilend wakker. Doorslapen deed hij eigenlijk nooit. Na zelf 2 jaar aanklooien, vonden we het genoeg geweest en hebben we Inge ingeschakeld. We hebben het basis traject gevolgd van 3 weken, vooral in het begin was dit erg intensief. Na 1 week zagen we gelukkig al resultaat en sliep Pim door, maar werd hij nog vaak vroeg wakker (tussen 5 en 6 uur). We kregen via het consult en portaal goede tips van Inge, maar helaas reageerde Pim niet zoals verwacht. Toen de drie weken voorbij waren, was het wel even spannend, omdat Pim net weer slechter ging slapen. Gelukkig verlengde Inge het traject met een paar dagen en konden we nog een paar dagen gebruik maken van haar advies. Het verbeterde wel wat, maar was nog niet helemaal zoals we allemaal wilden. Inge heeft ons nog via wat berichten op weg geholpen en voorzien van advies, hartstikke fijn en meelevend! Inge’s vertrouwen en begeleiding bij dit traject hebben wij als zeer prettig ervaren en we kunnen dit alleen maar aanraden! Wij zijn er blijere ouders van geworden, maar het belangrijkste, Pim is ook energieker en vrolijker!

Karen en Emrah

Onze peuter van 3,5 verzette zich erg rondom bedtijd. Na ongeveer 1,5 uur strijd per avond zijn we het slaapcoachingstraject begonnen. Inge heeft ons een spiegel voorgehouden over ons eigen gedrag rondom het slapen en dat dit erg bepalend is voor de manier waarop ons zoontje reageert. Ook zijn we slaapsignalen veel beter gaan herkennen, onder andere het middagdutje is weer geïntroduceerd. De directe feedback die je krijgt tijdens het traject is heel prettig, altijd met een positieve insteek. Inge is ook heel realistisch in de haalbaarheid gezien de thuissituatie. Uiteraard blijft het de aandacht van ons houden, maar nu is het bedritueel weer een fijn moment op de dag geworden.

Jeroen en Denise

Onze pittige dochter van 3,5 jaar begon ineens te spoken in de avond en nacht,. Vaak wakker, onrust tijdens het inslapen en ons nodig om weer in slaap te komen. Hier wilden we iets mee doen, Niet alleen voor die van haar, maar ook voor onze eigen nachtrust. Uiteindelijk heel erg blij dat we dit slaapcoachingstraject hebben gevolgd! Vanaf dat start was ik wat sceptisch, gaat dit wel lukken? Maar Inge had er alle vertrouwen in. Uiteindelijk hele mooie stappen gezet. Ze valt zelf in slaap en ook in de nacht wordt er weer doorgeslapen. Wordt ze wakker, heeft ze ons niet meer nodig. Heel fijn om dagelijks even contract te hebben middels het logboek en tips te krijgen. Deze tips kun je diezelfde avond meteen weer inzetten. Dit geeft veel vertrouwen! We zijn erg blij dat we deze stap hebben gezet.

Loes en Roel

Ons zoontje sliep altijd in zijn eigen bedje. Tot de periode rond zijn 1ste verjaardag. Bij het in bed leggen werd hij helemaal hysterisch, en dat kon tot diep in de nacht doorgaan. Het gevolg was dat hij bij ons in bed sliep. Ook duurde het heel lang voordat hij in slaap viel. Na een paar maanden en allerlei manieren die we via internet hadden gevonden, kwamen we bij de Kinderslaapcoach terecht. Hadden we dat maar eerder geweten én gedaan! De eerste dagen waren zeker intensief, maar op dag 2 zagen we al verschil. Dankzij de waardevolle feedback en coaching slaapt hij weer in zijn eigen bed, valt veel sneller in slaap én slaapt door. Hij is uitgerust en wij nu ook 🙂 Dankjewel Inge!

Rachid en Debora

Onze pittige dochter van 3,5 jaar begon ineens te spoken in de avond en nacht,. Vaak wakker, onrust tijdens het inslapen en ons nodig om weer in slaap te komen. Hier wilden we iets mee doen, Niet alleen voor die van haar, maar ook voor onze eigen nachtrust. Uiteindelijk heel erg blij dat we dit slaapcoachingstraject hebben gevolgd! Vanaf dat start was ik wat sceptisch, gaat dit wel lukken? Maar Inge had er alle vertrouwen in. Uiteindelijk hele mooie stappen gezet. Ze valt zelf in slaap en ook in de nacht wordt er weer doorgeslapen. Wordt ze wakker, heeft ze ons niet meer nodig. Heel fijn om dagelijks even contract te hebben middels het logboek en tips te krijgen. Deze tips kun je diezelfde avond meteen weer inzetten. Dit geeft veel vertrouwen! We zijn erg blij dat we deze stap hebben gezet.

Maud en Floris

Ons zoontje sliep altijd in zijn eigen bedje. Tot de periode rond zijn 1ste verjaardag. Bij het in bed leggen werd hij helemaal hysterisch, en dat kon tot diep in de nacht doorgaan. Het gevolg was dat hij bij ons in bed sliep. Ook duurde het heel lang voordat hij in slaap viel. Na een paar maanden en allerlei manieren die we via internet hadden gevonden, kwamen we bij de Kinderslaapcoach terecht. Hadden we dat maar eerder geweten én gedaan! De eerste dagen waren zeker intensief, maar op dag 2 zagen we al verschil. Dankzij de waardevolle feedback en coaching slaapt hij weer in zijn eigen bed, valt veel sneller in slaap én slaapt door. Hij is uitgerust en wij nu ook  Dankjewel Inge!

Roel en Grietje

Onze zoon van 2 wilde al niet slapen toen hij net geboren was. Alleen hazenslaapjes deed hij, en die ook alleen maar als hij echt niet meer kon. Het enige dat hem lekker in slaap kreeg, was een goede fles voeding. Maar na een paar uren slaap werd hij vaak krijsend wakker en zaten we telkens uren met hem op. We zongen, we wiegden, probeerden de Estivill-methode toen hij een maand of 9 was, we lieten hem huilen, we namen hem zelfs af en toe bij ons in bed. Met 1,5 jaar besloot hij zelf dat hij overdag niet meer hoefde te slapen. De nachten bleven slecht gaan, hij krijste meerdere keren per week urenlang de boel bij elkaar, bonkte tegen zijn bed en gooide alles door de kamer wat hij te pakken kreeg. Toen hij bijna 2 was, waren we op, gebroken, doodmoe. Inges conclusie was dat hij geen vriendjes was met zijn bedje. De spijker op de kop! Na een korte strijd kwam er rust. We hebben nu een rustige slaper die ’s ochtends vrolijk brabbelend wakker wordt en tussen de middag ook weer lekker slaapt. Hadden we dit maar eerder gedaan!

Marjolein en Michiel

Wij zijn super fijn geholpen met het verbeteren van het slapen van ons zoontje. Het is voor de ouders misschien nog even doorzetten als je al heel moe bent maar je ziet dan echt al gauw resultaat. Het zijn voor ons de best geïnvesteerde euro’s!

Ingeborg en Dirk-Jan

Wij hebben 3 maanden geleden het slaapcoachtraject afgerond van onze dochter (toen 8 maanden). Ik heb even gewacht met schrijven van de recente omdat ik soms niet geloof dat het gewerkt heeft! Onze dochter sliep tot 4.5 maanden goed ’s nachts daarna werd het steeds slechter en slechter. Er was altijd wel een excuus RS virus, verkouden, tandjes, speen kwijt, zelf niet terug kunnen rollen enz. Maar toen er geen reden meer was sliep ze ook niet werd een aantal keer wakker ’s avonds en ’s nachts en het duurde lang voordat ze weer sliep. Overdag sliep ze overigens wel gewoon goed. We hebben natuurlijk van alles geprobeerd en gelezen zoals laten huilen enz. Maar het werkte allemaal niks en we waren ondertussen erg moe. Ik vond het traject een investering maar goede nachtrust is elke euro waard wat mij betreft. Het leven is gewoon een stuk leuker als je uitgerust bent. Het traject duurt 3 weken en is intensief het bijhouden van het logboek en het volgen van de duidelijk gemaakte afspraken. Het dagelijkse contact/ feedback op logboek was erg fijn om het vol te kunnen houden en wetend op de goede weg te zijn. Inge is erg ervaren ze is nergens van onder de indruk ze weet uit ervaring dat het goed komt en straalt dit ook uit.

Angela en Marcel

Onze dochter was een ontzettend moeilijke slaper. Een vriendin heeft mij Inge aangeraden, maar we hebben toch een tijdje getwijfeld of een slaapcoach de slaapproblemen echt wel zou kunnen oplossen. Uiteindelijk hebben we toch Inge benaderd, en we konden al heel snel van start. Inge is erg duidelijk en benaderbaar, en al na twee dagen zagen we een wereld van verschil in het slaappatroon van onze dochter. We dachten dat het te mooi was om waar te zijn, maar nu een maand verder en onze dochter slaapt nog steeds goed! Het enige waar we spijt van hebben, is dat we het slaaptraject niet éérder zijn gestart!

Angelique en Alex

Door slechtst enkele aanpassingen sliep onze dochter vanaf dag 1 van het traject al beter. Het is heerlijk om onze avonden en nachten weer terug te hebben. Ze is ook een stuk vrolijker overdag. De communicatie met Inge was erg prettig. Het is fijn om een expert te hebben die je vragen kan beantwoorden en je voorziet van opbouwende feedback.

Jitske en Robin

Wij zijn heel blij met alle hulp die we van Inge hebben gekregen. Het was best wel confronterend in het begin en ook niet makkelijk (vooral voor ons, het “loslaten”), maar we hebben in korte tijd veel vooruitgang gezien en raden haar aan alle ouders aan. Jammer dat we eerst een andere methode hebben geprobeerd, we hadden gewoon meteen naar Inge moeten gaan!

Anoniem

Na een half jaar wandelen achter de kinderwagen om onze kleine jongen in slaap te krijgen hebben we hulp gezocht bij Inge. We zijn blij dat we dit meteen met 6 maanden hebben opgestart en niet langer hebben gewacht. We zijn namelijk erg blij met het resultaat: na 3 weken slaapt onze zoon erg goed (en wij dus ook weer)apt onze zoon erg goed (en wij dus ook weer).

Tjitske en Erwin

Wij zaten in een cirkel van slecht (of bij ons in bed) slapende kinderen (van 2 en 4 jaar oud) zodat we geen avond en nacht meer voor ons zelf hadden, dit ging al bijna 1,5 jaar zo en het begon ons op te breken. Na positieve verhalen van een vriend zijn wij bij de slaapcoach terecht gekomen. Inge heeft ons tijdens het traject heel goed gecoacht en met haar kennis het juiste slaapschema voor onze beide kinderen opgesteld, wij zijn ons bewust geworden van onze valkuilen tijdens dit coachingstraject. Na 3 weken hebben wij voldoende handvatten gekregen om de structuur voor onze kinderen te behouden en eventueel bij een minder moment niet weer in de valkuil te stappen. De eerste week vonden wij het zwaarst, maar elke week werd het beter en met als resultaat dat onze kinderen weer lekker en op tijd in hun eigen bed slapen. Het prettige aan dit traject is dat je dagelijks een feedback van Inge ontvangt over de avond/nacht ervoor dit kun je de nacht erop ook direct toepassen en het helpt je er doorheen om het gewenste resultaat te bereiken.

Rens en Maud

We zijn blij dat we het slaapcoachtraject met onze zoon van 10 maanden hebben doorlopen. We hadden even zetje nodig om door te zetten als hij protesteerde bij onze (nieuwe) aanpak. Een aanpak die we hebben opgesteld met Inge. Fijn dat er iemand met expertise meekijkt zodat je weet dat wat je doet, weloverwogen is en dat er een gedachte achter zit. Mede hierdoor zet je door als je kind de nieuwe aanpak nog niet gewend is en dus protesteert. 3 weken is goed te overzien en Inge helpt je er goed doorheen! Bij twijfel, proberen

Jacco en Lisa

We zaten met ons handen in het haar en de energie was ver te zoeken. Ons zoontje(8 maanden) sliep overdag maar 30-45 min per keer en snachts werd hij iedere 45 minuten wakker. Met spanning zaten we savonds op de bank te wachten wanneer hij wakker zou worden. Ook moesten wij iedere 45 min ons bed uit om hem zijn speentje te geven. Ook was dat op het einde niet meer genoeg en moest hij erg huilen en was hij heel boos en overstuur. Er waren nachten bij dat we hooguit bij elkaar 3-4 uur sliepen. Overdag was hij snel verveeld en prikkelbaar. Zo kon het niet langer, na wat zoeken online kwamen we bij Inge terecht. Ze kwam kundig en professioneel over en we konden al snel het traject beginnen. Ze gaf ons aan, hij gaat vanaf nu zijn eigen speentje pakken of “cold turkey” weg laten. Dit was voor ons even een drempel om te nemen, maar je moet toch ooit van het speentje af?! Met elkaar spraken we af dat dit het moment was. Ons zoontje heeft het er 1,5 dag moeilijk mee gehad maar dit was de beste beslissing ooit en zijn hier nog elke dag heel blij mee! Hij sliep de eerste nacht al zo veel beter! Wel met een knuffeltje in de plaats. De eerste paar dagen/nachten waren pittig maar dit werd al snel beter. Vaak nog wel een vroege vogel en af en toe nog wel om 4 u snachts wakker en ontroostbaar en konden de reden hier niet echt voor vinden. Maar Inge hield vol en wilde niet zomaar het traject afsluiten, en ging voor het beste resultaat. Hier zijn we haar nog elke dag heel dankbaar voor. Ook kijkt Inge niet alleen naar de slaapjes, ze komt met een heel dagschema incl. eet en drink momenten. Wat bleek, ons zoontje is een grote eter en had waarschijnlijk ook gewoon nog honger! Ondertussen slaapt ons zoontje van half 7 tot ong. 6 u sochtends. En Wij hebben onze avond weer terug! En iedereen is weer relaxed en blij! Ik zou iedereen Inge aanraden, bij twijfel zeker doen. Ze is het dubbel en dwars waard ;)!

Anoniem

Nadat onze zoon tweemaal opgenomen is geweest in het ziekenhuis i.v.m. overmatig krijsen en bijna tot niet willen slapen hebben wij ontzettend veel zijsporen bewandeld helaas met geen enkel resultaat. Gelukkig was er medisch gezien niks ergs aan de hand en krijg je al snel te horen “tijd is de enige remedie”. Nadat Vinz 4,5 maand werd, was er nog niks veranderd. Op advies van de kinderarts hebben wij contact opgenomen met Inge. Voor alle ouders die zich herkennen in ons verhaal: Neem contact met haar op!! Ondanks dat we ontzettend gemotiveerd waren om te starten met het coaching traject zagen we er ook onwijs tegenop. Dit is ons achteraf ontzettend meegevallen en zijn we erg blij met het behaalde resultaat.

Sigmund en Suzanne

We hadden altijd problemen met het naar bed brengen; ons zoontje was heel druk, wilde niet slapen, haalde zijn kamer overhoop, het duurde uren voordat hij eindelijk in slaap viel en was gewoon hartstikke moe de hele dag. Met de coaching van Inge hebben we nu een heel blij, uitgerust kind wat zonder problemen zijn bed in gaat, in bed blijft en snel in slaap valt. Zo fijn!

Jula en Tijn

Wij zijn enorm blij dat we het slaapcoach traject hebben gestart. We waren in het begin zeker sceptisch. Na een telefoongesprek met Inge waren onze twijfels weg. Wat hadden we te verliezen, slechtere nachten konden we niet krijgen. Ons enige punt was dat we onze zoon niet onnodig en alleen wilde laten huilen. Door stapsgewijs de fases door te lopen is het heel soepel gegaan. Doordat we de steun en tips kregen van Inge, twijfelde we niet langer aan onze aanpak. Dit gaf rust voor ons. Daarnaast merkte we dat de rust bij ons en de vaste routines duidelijkheid gaven aan onze zoon. Na de 3e nacht sliep onze zoon ineens een hele nacht door. Doordat er zo snel resultaat was, kregen we ook de motivatie dat deze aanpak de juiste was, eindelijk!

Anoniem

Wij zijn heel blij dat we dit coachingstraject zijn gestart. In het begin vonden wij het pittig en hadden wij twijfels of het bij ons dochtertje ( bijna 2 jaar ) wel zou werken. Maar juist als het moeilijk gaat is het fijn dat je feedback krijgt en je iemand hebt die er verstand van heeft! Ons dochtertje slaapt nu elke nacht fijn in haar eigen bed en slaapt nu steeds vaker een nacht door! En dat zijn dan echt goede nachten van 7 tot 7!

Lisanne en Chris

Onze dochter is een heel alert en energiek meisje. Ze sliep vanaf haar geboorte heel slecht en had na verloop van tijd altijd onze hulp nodig. Na 10 maanden was het zo dat we haar altijd in slaap moesten wiegen, meerdere malen in bed proberen te leggen en in de nacht urenlang met haar moesten rondlopen. En ook overdag deed ze maar hele korte slaapjes. Het ergste was dat onze dochter dit wiegen eigenlijk ook niet meer zo fijn vond maar gewoon niet zo goed wist hoe ze zelf in slaap moet vallen.

Deze situatie konden we niet langer volhouden en daarom schakelden we de hulp in van Inge. Het traject was met momenten zwaar maar we zijn heel erg tevreden en blij met het resultaat. Na drie weken is haar slaap (en ons) gedrag zo veranderd dat ze vrolijk de nacht doorslaapt en ook overdag gaat het heel goed. De rust in huis is weer teruggekeerd en dat is onbetaalbaar. Wij raden Inge van harte aan.

Anoniem

Onze zoon Sem van 7 maanden is vanaf het begin al een slechte slaper geweest. Je probeert van alles, maar uiteindelijk werd het steeds slechter en kwamen wij er zelf niet meer uit. De consultatiebureaus hanteren de 5-10-15 minuten huil-regeling en zelfs dat hebben we met tegenzin geprobeerd. Echter werkte dit averechts bij Sem en wij hebben ons voorgenomen dat we dit niet meer wilden. Zodoende kwamen we uit bij Inge!

Beginstand voor traject: Ingebakerd, nachtfles nog geven, elk slaapje in slaap wiegen, bedje op onze kamer, in avond vaak naar half uur wakker en dan opnieuw wiegen en dan weer na half uur á uur wakker en dan uiteindelijk bij ons in bed gepakt.

Eindstand na traject: Lekker in slaapzak slapen, geen nachtfles meer, niet meer wiegen, bed op zijn eigen kamer, slaapt makkelijker zelf in zonder veel hulp vanuit ons nodig te hebben, slaapt sommige nachten al helemaal door en andere avonden/nachten is het vaak even speen aanreiken of sussen met stem.

Wij hebben onze avonden en nachten terug! Het vertrouwen begint ook steeds verder te groeien en op het einde van het traject krijg je nog wat goede handvatten mee voor de toekomst. Herken je jezelf in dit verhaal, twijfel dan niet en ga dit traject aan! Wel moet je er beide achterstaan en het kost op sommige momenten echt veel van je geduld! Bij ons heeft Maaike wat meer de moeilijke momenten gedaan, omdat Daan wat sneller geïrriteerd raakte. Dat voelde Sem gelijk aan! Echter hebben wij goed doorgezet en het resultaat mag er wezen!

Maaike en daan

Slaapproblemen. Wij hoorden anderen hierover, maar nooit gedacht dat het ons zou treffen. Het rommelde al wat langer, maar na een pseudokroepaanval kregen we Florian (toen bijna 1) niet meer “normaal” in slaap. Het ging van kwaad tot erger. Op een gegeven moment waren wij als ouders fysiek en emotioneel uitgeput. De huisarts adviseerde: “Laat maar huilen.. er is niks fysieks”. Maar een uur lang, ieder slaapje? Via het consultatiebureau kwamen we bij Inge uit. Haar aanpak werkte gelijk. Na drie weken zitten we in een strak schema, maar het werkt! Wij en Florian hebben weer het vertrouwen terug. Wij hadden deze verwijzing veel eerder willen hebben. Het ouderschap is weer leuk!

Anoniem

De eerste acht maanden had ons zoontje veel moeite met inslapen en doorslapen. Dagelijks kostte het ons ontzettend veel tijd, omdat we bij ieder slaapmoment erbij moesten blijven zitten bij het inslapen en vaak ook nog extra hulp moesten geven in de vorm van bijvoorbeeld wiegen. Als hij dan eenmaal sliep, dan werd hij vaak al veel te snel weer onrustig wakker. In de nachten werd hij regelmatig wakker en was het eerder regel dan uitzondering dat we minimaal een uur per nacht stonden te wiegen en dat de dag al om 05:00 begon. We hebben alles geprobeerd en op een gegeven moment word je langzaam gek van alle goedbedoelde adviezen van vrienden en familie en het slaapgebrek dat je opbouwt over zo’n periode. Slechts enkele dagen na aanvang van het traject ging het al stukken beter. Gedurende het traject knapten we zelf ook op, omdat we zelf weer wat nachtrust konden pakken. Aan het eind van het traject sliep ons zoontje overdag en ’s nachts heerlijk door en heeft hij geleerd om zelfstandig in slaap te vallen. Wij hebben geleerd om ons zoontje meer de ruimte te geven om zelf te leren hoe hij in slaap kan vallen en zichzelf kan kalmeren. Wij zijn super tevreden met het eindresultaat, bedankt Inge!

Anoniem

Het voelde voor mij een grote stap om een slaapcoach in te schakelen. Ik dacht altijd het komt wel goed, we hebben gewoon een kind wat weinig slaap nodig heeft (want ze is altijd vrolijk) en we zetten gewoon door, het gaat wel over. We hebben al een dochter van 3jr en met haar is het toch ook gelukt? Maar onze tweede dochter was ondertussen al 10 maanden oud en wij en ons kind hadden nog geen ‘normale’ nacht gehad. Ik was helemaal op. Alles al geprobeerd van wiegen, flesje, troosten, in de auto rijden noem maar op. Door de koemelkallergie en reflux zijn we altijd aan het tobben geweest. Sliep ze een keer goed in de ochtend dan niet in de middag of avond. Sliep ze wel goed in, dan werd ze om de twee uur wakker. Het lukte steeds net niet en het eindigde er altijd mee dat Fenne bij ons in bed belande. Dus wat hadden we nu eigenlijk te verliezen? Inge heeft ons heel goed geholpen door een hele makkelijke maar duidelijke structuur op een vriendelijke manier toe te passen. En het eindresultaat mag er zijn. Fenne kan ik nu gewoon in bed leggen en gaat overdag en s’ nachts gewoon netjes slapen. Nu weet ik dat het geen wonder is, maar dat Fenne gewoon vertrouwen heeft en zich veilig voelt om lekker door te slapen. Ik weet nog hoe ik verbaasd tegen mijn vriend zei het is 18.45 en we hebben ineens tijd over?! Ik raad iedereen aan die zegt: ik heb een moeilijke slaper om het traject te volgen! Want het hoeft allemaal niet zo moeilijk te gaan. Bij deze, Inge bedankt dat je ons inzicht hebt gegeven en we allemaal weer kunnen slapen.

Suzanne en dirk

Inge heeft regelmaat en structuur gebracht en was een fijne houvast. Ze is duidelijk, met veel gevoel voor ons kindje. Wij vonden het een prettig traject.

Marloes en Coen

Na 7,5 maand geen enkele dag door te hebben geslapen en zelfs al 3 maanden lang om de 2 uur wakker te worden slaapt ze eindelijk regelmatig door! Na maanden lang aan rommelen met dutjes overdag en niet langer slapen dan 45 min of zelfs alleen maar hazenslaapjes eindelijk ook goede slaapjes overdag. Dit hadden we veel eerder moeten doen, dubbel en dwars je centen waard!

Ik was bang dat ik zou moeten stoppen met borstvoeding maar dat ik zeker niet het geval, ik geef nog steeds borstvoeding. Ik was bang voor traantjes, ja die gaan er zijn maar dat vermindert zeer snel, ze slaapt nu zo lekker en is zo vrolijk. Ipv uren troosten en aanrommelen slaapt ze nu binnen 10 minuten in zonder gemopper.

Super fijn om te kunnen overleggen over de dutjes tijden, wat nu te doen en wat aan te passen en krijgt ze nou wel voldoende voeding etc. Inge leeft met je mee en heeft veel kennis en ervaring. Echt een aanrader!

Lilian en Dave

We waren met mijn dochter van acht maanden het eet- en slaapritme kwijt. Ze huilde veel en we wisten niet of dat kwam omdat ze aan haar ‘nieuwe’ eten moest wennen (krampjes) of doordat we geen goed slaapritme overdag hadden (overprikkeld). Met de slaapcoach hebben we een eet- en slaapschema gemaakt. Na drie weken van coaching en een flinke dosis discipline hebben we een lief vrolijk meisje terug, die netjes op vaste tijden in haar bedje slaapt en hele goede maaltijden is gaan eten! De nachten zijn nog niet optimaal, maar we hebben nog wat goede tips meegekregen.

Pauline

Binnen 3 weken van meerdere slapeloze nachten per week naar nul slapeloze nachten. Het duurde even, maar tijdens de cursus begonnen we al na 2 weken een duidelijk effect te merken. Nu, 2 weken na de cursus hebben we al twee weken doorgeslapen. Dat hebben we nog nooit mee gemaakt sinds de geboorte van onze dochter, nu ruim 3 jaar geleden. Erg blij dus dat we de beslissing hebben gemaakt om hulp in te schakelen.

Teun en Karolina

Na 2 jaar slapeloze nachten met onze dochter (2,5 jaar oud) en daarna ook onze zoon (1 jaar oud), besloten we hulp in te schakelen. We zaten er echt doorheen. Onze dochter viel alleen met een flesje melk in slaap, vaak pas na 20:00 uur en ons zoontje sliep in ons bed en dronk de nachten non-stop aan de borst.

Het consultatiebureau had wel wat adviezen, maar we konden ons niet vinden in de methodes die zij hanteren. Het laten huilen bijvoorbeeld, dat past niet bij ons. Of stoppen met borstvoeding. We zochten naar een methode waarbij we op een liefdevolle manier de kinderen zelfstandig konden leren slapen in hun eigen bed, waar ze zich veilig voelen. Dat heeft Inge ons zeker geleerd tijdens het coaching traject.

We vinden ik het fijn dat ze samen met ons heeft gekeken hoe we een dagritme konden samenstellen die bij ons gezin past. Het coaching traject heeft ons inzicht gegeven in ons eigen handelen. Soms wil je iets even snel oplossen om de rust te bewaren, maar voor de langere termijn is het goed om het juist aan te pakken. Het was soms wel zwaar, vooral de eerste nachten van het traject. Maar toen we verbetering zagen en de rust die ontstond wist we dat dit effect had en wilden we doorgaan.

Inmiddels hebben we nu een lekker dagritme en de kinderen slapen ’s nachts door. De kinderen zijn hierdoor overdag veel vrolijker en relaxter. En wij ook! Mijn man en ik hebben ook weer de avonden voor ons zelf en dat is zo fijn. Dat heb je als koppel ook gewoon nodig om leuke ouders te zijn.

Koen en Lisette

Onze zoon van 2,5 was nooit een goede slaper. In het begin ga je ervan uit dat de nachten zwaar zijn maar na een tijdje hoop je toch op meer nachtrust. Dat was niet het geval. Toen hij na een jaar nog steeds slecht sliep hebben we echt van alles geprobeerd. Niets hielp, we werden er nogal wanhopig van. We besloten Inge in te schakelen als laatste redmiddel. Hadden we dat maar eerder gedaan! Om eerlijk te zijn dachten we ‘eerst zien dan geloven’. Maar Inge had er meteen het volste vertrouwen in. Al na een paar dagen zagen verandering in zijn gedrag. Er was minder drama rondom het naar bed gaan. En voor het eerst kon mijn man onze zoon ook in bed leggen. De training was op sommige momenten best pittig maar door de dagelijkse feedback van Inge kregen wij er steeds meer vertrouwen in. En de laatste week gebeurde er iets wat we nooit hadden durven dromen; hij sliep door! En nu, een paar weken later, slaapt hij nog steeds door. We hebben onze avond en nacht terug!

Lotte en robert

Ik kan iedereen die problemen ervaart rondom het slapen van hun kind(eren) een traject bij de Kinderslaapcoach aanbevelen. De adviezen zijn haalbaar, op maat en erg duidelijk. Het is fijn dat je als ouder bevestigd wordt in je rol en geholpen wordt om die rol nog beter en ook ‘steviger’ in te nemen. Ik kreeg het gevoel na dit traject dat ik er én kan zijn voor mijn kind én tegelijkertijd degene bent die bepaalt en niet over mijn eigen grenzen heen laat gaan.

Onze dochter slaapt echt stukken beter. Het heeft doorzettingsvermogen en energie gekost en het vergt een kwetsbare houding om je open te stellen voor advies en begeleiding, maar ik vond het dat zeker helemaal waard! Inge steunt en helpt je op een positieve en helpende manier, je voelt je als ouder gehoord en serieus genomen en je krijgt weer het gevoel dat je wat meer de touwtjes in handen hebt en je kind kan helpen om steeds beter zelf te leren slapen.

Esther en Johan

Onze zoon Job was 6 maanden toen we contact opnamen met Inge. Sinds zijn geboorte sliep Job al slecht, waar we vooral tegen aan liepen was dat hij ons constant nodig had om in slaap te vallen en als hij eindelijk sliep was dat maar voor korte tijd. De gebroken nachten en de onrust overdag zorgden ervoor dat we ten einde raad waren. We waren erg gemotiveerd om een slaapcoachtraject te starten. We hadden ons voorbereid op een intensieve periode, dit is ons erg meegevallen! We merkten al na een paar dagen dat er vooruitgang was. Dit kwam voornamelijk doordat we ons eigen gedrag gingen veranderen met de tips van Inge. Job sliep langer achter elkaar door en viel uiteindelijk zelf gemakkelijk in slaap. Het is even een investering maar wij vonden het elke euro waard. Het contact met Inge was altijd prettig, het gebruik van een logboek is een goede manier om inzicht te krijgen in je eigen valkuilen. Kortom, wij zijn zeer tevreden over het slaapcoachtraject en het uiteindelijk behaalde resultaat!

Lisa en Thijs

Super blij met Inge als slaapcoach en het uiteindelijke resultaat. Onze zoon sliep alleen maar in met een melkfles, in de avond, laat in de avond en in de nacht. Na een kleine 2 jaar kunnen we eindelijk weer lekker doorslapen! Dagelijks goede begeleiding middels de logboeken, werkt hartstikke goed allemaal! Bij twijfel, gelijk doen 😉!

Anoniem

Na 1,5 jaar iedere nacht er uit voor een fles vonden we het tijd worden dat Job leerde doorslapen. We dachten steeds ‘het gaat van zelf wel over’ maar dat ging het niet uiteindelijk werd het alleen maar erger. Na een week van maar 3 uur per nacht slapen was de maat vol. We functioneerde niet meer op het werk niet thuis niet en we waren ook geen leuke ouders. Via de afspraken planner een gesprek met Inge ingepland tijdens het telefoon gesprek van 15 minuten zei ze al drie dingen die zo waar en waarde vol waren. Om een voorbeeld te geven, wij hadden bedacht tijdens de kerstvakantie te starten met het traject, haar reactie was gelijk dat zou ik niet doen hij moet leren dat dit de normale gang van zaken is en niet alleen maar tijdens de vakantie. Wij hebben geen moment getwijfeld en zijn meteen van start gegaan. Het meteen stoppen met de fles vonden wij echt spannend. Maar het resultaat loog er niet om na 1 nacht 2 uur naast hem te hebben gezeten stil en niets zeggend had Job bedacht dat dit toch niet gezellig was en toen sliep hij door. Wij vonden het bijna een wonder. Een plan en de zelfde aanpak is voor ons echt heel erg goed geweest.

Kim en Bas

Wauw wat een goede begeleiding met goede resultaten. Van tevoren een beetje sceptisch, want we hadden al zoveel geprobeerd en niks werkte en zelf ben ik toch heel consequent enzo. Toch voor de volle 100% ingegaan, want we konden zo niet langer meer doorgaan. Hele fijne en goede begeleiding gehad. Zelf vond ik het heel prettig om vaker telefonisch contact te hebben. Binnen een paar dagen zagen we al goede vooruitgang en met de tussentijdse aanpassingen bleef het maar beter worden. De eerste paar nachten waren wel heel zwaar, maar als je doorzet lukt het echt, ongelooflijk!

Karin en Kevin

Er was eens een slaapcoach… ze heet Inge.

Na de intake gingen we gemotiveerd en vol vertrouwen het traject in. Onze zoon Dré, van net 1, had nog nooit een nacht doorgeslapen. Elke nacht was hij sowieso één keer wakker en ging pas weer slapen als hij een flesje had gehad. Gelijk vanaf de eerste nacht, was het advies om geen flesjes meer te geven. De eerste nacht zijn we 1.5 uur bezig geweest om hem weer in slaap te krijgen, de tweede nacht was dit een uur en de derde nacht was alleen het speentje binnen handbereik leggen genoeg. Sindsdien slaapt Dré door. Het traject van Inge is een hele vriendelijke manier om het slapen te coachen. Overstuur laten huilen is gelukkig geen onderdeel van dit traject, want dan was het ons waarschijnlijk niet gelukt. Inge haar manier van uitleggen is zo helder, dat het logisch klinkt en dat je begrijpt wat een slaapproces eigenlijk inhoudt.

Inge, super bedankt, dit traject heeft invloed gehad op het hele gezin en we leven nog lang en gelukkig.

Nellie en Mark

We hebben onze zoon het eerste half jaar van zijn leven niet mogen laten huilen in verband met een gaatje in zijn hart. Hierdoor is hij gewend geraakt aan het directe troosten als hij begon te huilen. Daarnaast heeft hij erg veel last gehad van reflux klachten, wat ook als gevolg had dat we hem vaak uit zijn bedje moesten tillen. Zelf in slaap vallen werd daardoor een probleem voor onze zoon. Nadat duidelijk werd dat het gaatje in zijn hart geen klachten gaf, hebben we zelf van alles geprobeerd om hem zelfstandig in slaap te laten vallen. Toen hij negen maanden oud was, besloten we contact op te nemen met Inge zodat we zelf ook weer rust zouden krijgen.

Na een prettig kennismakingsgesprek hebben wij het slaapcoachtraject in gang gezet. Inge is erg vriendelijk, beschikt over veel kennis en empathisch vermogen en biedt altijd een luisterend oor. Dit maakt dat zij uitstekend in staat is om een persoonlijk plan op te stellen, waar je echt wat aan hebt. De tips en adviezen hebben ons verder geholpen. Het traject heeft ons veel inzicht gegeven in ons eigen handelen en de effecten die bepaalde acties hebben op het slaapgedrag van onze zoon.

De eerste nacht van het traject was eerlijk gezegd erg zwaar, maar al tijdens de tweede nacht bleek dat het traject effect had. Onze zoon sliep zijn eerste nacht door! Het vaste ritme heeft ons zowel overdag als ’s nachts veel rust gegeven. Onze zoon slaapt rustiger en vaster. Wanneer hij wakker wordt, lukt het hem bijna altijd om weer zelfstandig in slaap te vallen. Daardoor is onze zoon nog vrolijker dan hij al was.

Wij zijn erg tevreden over het traject dat we samen met Inge doorlopen hebben en de rust die het ons heeft gebracht.

Debby en Nicky

100% zou ik dit coaching traject aanraden. We hebben gekozen voor een flexibel pakket wat zeer prettig werkt. Zelf indelen van de coaching gesprekken, zodat je even wat tijd hebt om het traject een aantal dagen uit te proberen. En dan weer met advies weer een stapje verder. Wij hebben 1,5 jaar gezocht naar een goed slaapritme en het is ons niet gelukt. We waren ten einde raad en zaten er redelijk doorheen en dat is voor niemand leuk. Nu is het naar bed gaan, een boekje lezen en lekker gaan slapen weer fijn met onze dochter.

Inge en Gerwin

Binnen drie nachten onze rust terug! Na jaren van worstelen met de dilemma’s rondom inslapen en doorslapen, hebben we met dank aan het coachingstraject veel bereikt. Onze dochter (vijf jaar oud) slaapt nu gemakkelijk in, slaapt de gehele nacht door en staat vrolijk en uitgerust op. Papa en mama maken daardoor nu ook goede nachten. Bijvangst: de oudere zus heeft ook een beter slaapritme ontwikkeld.

Mirjam en MArk

De slaapcoach heeft ons met een aantal goede tips geholpen om een beter slaapritme voor onze dochter te krijgen. Hierdoor slaapt ze beter en lukt het haar zelfstandig om in slaap te vallen. We zijn blij dat we voor dit advies gekozen hebben!

Anoniem

Wij zijn tevreden over het slaapcoach traject en het resultaat. Na 2 jaar met een kind tussen ons geslapen te hebben, omdat hij niet in zijn eigen bed wilde/ durfde en elk uur wakker werd, slapen wij nu, na 3 weken heerlijk samen in bed. Tegenwoordig is het de wekker die ons wakker maakt en niet onze zoon. Ons zoontje van 2 slaapt nu in zijn eigen bed en het klokje rond. Bedankt Inge!

Francis en Derrick

Een kinderslaapcoach? Hebben ze weer wat nieuws verzonnen om wanhopige ouders geld af te troggelen?’ Dat was het eerst wat ik zei toen een goede vriendin en mede-huisarts mij de tip gaf om Inge eens in te schakelen voor onze jongste. We waren na ruim 1,5 jaar gebroken nachten doodop en einde raad. ALLES hadden we al geprobeerd en het gekrijs gedurende een paar uur per nacht begon ons nu echt op te breken. Zij had met Inge heel goed resultaat gehad bij het slaapgedrag van haar oudste en ik dacht: ach, toch maar eens proberen, erger dan nu kan het tenslotte niet worden….

Hadden we het maar eerder gedaan! Want Inge gaf ons zoveel houvast en na slechts twee dagen slaapcoaching begonnen we al voorzichtig de eerste positieve tekenen te zien bij onze zoon! Nu zijn we inmiddels twee maanden verder en hebben we overdag een vrolijke, actieve en ondernemende deugniet die ’s nachts de klok letterlijk rond slaapt! Inge vanuit de grond van ons hart, bedankt! We hebben ons leven teruggekregen!

Riane en Rob

Als je twijfelt, zeg ik: DOEN! Wij hadden het ook veel eerder moeten doen! Onze dochter van bijna 2, wilde nog steeds graag een fles midden in de nacht om weer lekker in slaap te vallen. En omdat we nog een dochter hebben van 4, deden we dit om de rust in huis te bewaren. Maar dit brak mij zo op, dat ik geen puf meer had overdag en geen gezellige moeder meer was. Er moest wat gebeuren. Een vriendin van mijn zus had met de slaapproblemen van haar dochter veel aan Inge gehad, dus wij hebben ook contact opgenomen. Na de intake meteen de flessen in de prullenbak, zodat we niet meer terug konden of er stiekem op terug konden vallen 😊 Inge heeft ons slaapritueel goed bekeken en aangepast met gevolg dat wij ze nu allebei om 19.00 uur in bed hebben en onze avonden eerder beginnen. De eerste week was wel ff pittig en dacht ook zeker; ik raak van de regen in de drup, maar Inge zei dat dit meer gebeurde en echt even moesten volhouden. Nu gaat het goed gelukkig! Zelfs op vakantie hebben we geen problemen gehad en heeft ze heel lief geslapen. Wij zijn echt heel blij dat we dit hebben gedaan!

Mariëlle en Gerben

Een alert kind, wat een uitdaging kan dat zijn. Door het strakke (slaap- en voedings-) ritme wat we van Inge kregen, en de dagelijkse feedback op hoe we het deden, hebben we nu een meisje wat zelfstandig in slaap kan vallen en doorslaapt ‘s nachts. Wat een verademing. Dankjewel Inge!

Anoniem

Onze dochter van twee sliep al maanden slecht, vaak wakker in de nacht en kwam haar bed uit. We hadden een peuterbedje voor haar gekocht, maar daar klom ze zelf uit en kwam met elk pijntje naar ons toe midden in de nacht. Ook het in slaap vallen duurde lang en uiteindelijk zijn we naast haar bed gaan zitten totdat ze sliep. Dit ging vooraf gepaard met veel geklier en aandachttrekken van onze dochter. Na de geboorte van haar broertje hebben we Inge benaderd. We wilden dat in elk geval een van de twee goed gaat slapen. Baby’s mogen nog vaak wakker worden in de nacht. Na het intakegesprek gingen we aan de slag en hadden vooraf niet bedacht dat onze dochter na drie weken weer door zou slapen. Door Inge haar tips en uitleg van haar gedrag hebben we een nieuw bed ritueel ontwikkeld en nemen we daar de tijd voor. Onze dochter slaapt weer door, wordt niet meer wakker midden in de nacht en wordt vrolijk wakker. Al met al zijn we heel blij met dit resultaat en zonder de stok achter de deur van het traject was het niet gelukt.

Maureen en Arie

Inge heeft ons ontzettend goed geholpen. Ons zoontje van net 3 jaar sliep al vanaf zijn geboorte zelden een nacht door. We hadden dan ook alles al geprobeerd. Toen onze dochter werd geboren, hebben we besloten om hulp in te schakelen. De gebroken nachten zouden we niet langer volhouden. Alle tips en adviezen die Inge heeft geholpen hebben effect gehad Onze zoon gaat nu graag naar bed, wordt soms nog wakker in de nacht maar weet dan zelf weer in slaap te komen. Wat zijn we daar blij mee! Het was vooral de eerste weken pittig, maar al snel zagen we kleine stapjes vooruitgang en hadden we er alle vertrouwen in dat het goed zou komen.

Anoniem

We zijn via een vriendin bij de slaapcoach gekomen. We waren radeloos. We zaten hele avonden met onze dochter te klooien. Ze werd in de avond wel 3 of 4x wakker. En in de nacht ook nog om de 2,5 uur voor borstvoeding. Ze was ondertussen bijna 11 maanden. We hadden alles al geprobeerd maar zonder resultaat. In mijn wanhoop besloten we om het traject aan te gaan. 400 euro leek ons zoveel. Nou het is elke euro waard!! Ik raad het iedereen aan. Slaap is zo ontzettend belangrijk. De eerste 1,5 week was pittig. Maar we zagen langzaam verbetering. Zowel overdag als in de nacht slaapt ze nu constant. Tegen het eind van het traject begon ze door te slapen. Wat een verademing. We hebben onze avond en nachtrust weer terug. En ik geef nog steeds borstvoeding maar alleen overdag. Dat gaat prima! Dus, bij twijfel gewoon doen.

Chantal en Olaf

Onze dochter Roos heeft de eerste vijf maanden van haar leventje een te kort tongriempje gehad, waardoor ze veel lucht binnen kreeg bij het drinken. Hierdoor kreeg ze flinke reflux klachten en was op haar rug liggen zeer onprettig voor haar. In haar eigen bedje slapen lukte hierdoor nooit. Om haar toch te laten slapen hebben we haar veel in de draagzak gedragen en ’s nachts met haar door de kamer lopen sjouwen. Ze heeft nooit geleerd zelf in slaap te vallen en wij hadden er niet zoveel vertrouwen in dat het vanzelf goed zou komen. Hierdoor besloten wij de kinderslaapcoach in te schakelen nadat Roos aan haar tongriempje behandeld was na vijf maanden.

We hadden al van alles geprobeerd om het Roos wat aangenamer te maken de eerste vijf maanden, maar zonder succes. Dus eerlijkheid gebied ons te zeggen dat we het slaapcoachtraject met enige scepsis in gingen. Na drie dagen van het traject dachten we er heel anders over. Roos viel toen namelijk al zelfstandig in slaap voor de nachtslaap. Daar waren we al erg blij mee. Daarna volgden de dagslaapjes en werden de nachten rustiger. Na twee weken hebben we onze draagzak opgeborgen in de kast.

Wij zijn erg blij met Inge’s ondersteuning. Aan de hand van de intake stelt ze een duidelijk plan op met een duidelijk ritme (iets wat bij ons ontbrak) en biedt de ruimte voor dagelijks contact via het logboek of telefonisch. Het plan was merkbaar opgesteld aan de hand van een goede dosis kennis over het slapen van baby’s. Inge bood een luisterend oor, gaf tips, motiveerde ons om door te zetten en was ook niet te beroerd om ons op het matje te roepen als we eigenwijs waren en van het plan afweken. In dat laatste geval kon ze heel goed uit leggen wat de gevolgen waren van onze actie en hoe het er uit zou zien als we het anders deden. En ze kreeg meestal nog gelijk ook. Tegelijkertijd gaf ze ons ook de ruimte om het als ouder zelf te doen en onze aanpak toe te spitsen op wat Roos nodig heeft.

Wij zijn erg blij met het traject dat we met Inge doorlopen hebben en de rust die het in ons gezinnetje gebracht heeft. Roos slaapt beter, eet beter en is nog vrolijker dan ze al was.

Bas en Lotte

Onze dochter is 1,5 jaar oud en sliep altijd wel slecht. Ze eet wel heel goed, dus daar kan het niet aan liggen. Ze is heel duidelijk en heeft een eigen wil. Nadat ze een week heel ziek was geweest werd het slechte slapen zo extreem, dat alleen mama haar naar bed mag brengen en ze alleen maar bij mama stopte met krijsen en huilen. Elke nacht sliep ze tussen mij en mijn man in omdat wij ook moesten werken, maar dit is niet hoe we het graag zagen. Tevens hielden we regelmaat en structuur aan, maar het hielp bij ons niet. Uiteindelijk hebben we de knoop doorgehakt om hulp te zoeken en we zijn bij De Kinderslaapcoach uitgekomen.

Na een goed intakegesprek zijn wij dezelfde dag nog gestart met het coachingstraject. De eerste dagen waren het zwaarst voor ons als ouders, maar door de duidelijke terugkoppeling in het logboek, kregen wij wel vertrouwen dat we het zo moesten doen en doorzetten. Ook bij de dagen dat er een terugval was, kregen wij eigenlijk de steun van Inge om toch gewoon door te gaan. Dat geeft je wat meer zekerheid dat je toch op de goede weg bent. Na twee weken had onze dochter ook veel meer rust gevonden. We brengen haar nu veel eerder naar bed en na ruim 2,5 week kan zij weer lekker zelf in slaap vallen in haar eigen bedje. Een top resultaat voor het hele gezin!

Anoniem

Wij kwamen bij Inge terecht nadat onze dochter van 15 maanden overdag steeds slechter sliep. Na een uitgebreid intakeformulier ingevuld te hebben en een intakegesprek gevoerd te hebben begonnen we aan het traject. We hebben nu een dochter die overdag minstens 2 uur slaapt en de hele nacht door slaapt.

Wat fijn is bij de aanpak van Inge is dat je het verloop van elke dag door kunt geven en hierop een terugkoppeling krijgt van Inge. Zo krijg je meteen te horen wat beter en wat anders kan en kun je hier meteen op sturen. Inge kijkt bij het coachen naar het kind en het slaapgedrag van het kind en kijkt ook naar de ouders. Ze heeft een aanpak die is toegesneden op de specifieke situatie en dat is erg prettig.

Anoniem

Na drie weken slaaptraining gaat Janne makkelijk slapen en slaapt Janne nu al nachten door. Ook haar middagslaap is weer terug. Dit hadden we na drie jaar ‘slaapproblemen’ echt niet voor mogelijk gehouden! Zowel Janne als wijzelf genieten ervan!

Pieter en Kirsten

Ons 3e kindje was aanvankelijk een hele gemakkelijke slaper, mede door een vertraagde groei hebben wij haar op advies lang gevoed in de nacht, ze kreeg daarnaast een verkoudheid die behoorlijk heftig was (kon aantal weken helemaal niet door de neus ademen) steeds vaker werd ze wakker ’s nachts. Hadden we Inge maar eerder gebeld, elke week dachten we: ‘het gaat volgende week vast beter’ maar helaas! Eenmaal in het traject waren met eenvoudige stappen binnen 3 dagen al hele goede resultaten geboekt. Geen voedingen meer ’s nachts, na 1 week sliep onze dame al van 19.00-7.00! Zo blij met dit resultaat, we raden Inge aan iedereen aan!

Anoniem

Hadden we het maar eerder gedaan! Een hele tijd dachten we dat het wel vanzelf over zou gaan, we hadden altijd wel een excuus waarom ze wat minder goed sliep. Maar ze bleek ons nodig te hebben om in slaap te komen, ook als er niks aan de hand was. Nu kan ze weer zelf in slaap vallen, en dus ook ’s nachts. Van uren in de nacht wakker en om 0530-0600 onze dag beginnen, slapen we nu allemaal weer hele nachten door, en zelfs tot 0630-0700! Geweldig, ik zou het iedereen aanraden die ook maar twijfelt of het wat kan verbeteren!

KAren en Maarten

Met 4 maanden begonnen de gebroken nachten. Soms moesten we elk uur naar onze huilende dochter. Ik wilde haar absoluut niet in ons bed hebben en dit hebben we toch twee jaar vol weten te houden. Na 2 jaar waren we gebroken. Dit werkte door op ons werk, onze relatie, je goed voelen etc. We hebben onze dochter tussen in genomen. We kregen onze energie terug, maar onze dochter werd wel de baas in ons bed. We lagen op het randje en ze hoorde als wij naar bed gingen. We waren het na een klein jaartje zat, maar wisten niet hoe we dit patroon moesten doorbreken. Ik ben gaan googlen en kwam snel bij Inge terecht. Ik had niet durven hopen dat we in zo’n korte tijd, dit resultaat konden behalen. Alleen al om elke dag feedback en tips te krijgen voor de volgende nacht, gaf ons steun om door te zetten. Eigenlijk waren er maar 3 nachten heftig en werd het vanaf toen al beter. Met twee weken sliep onze dochter door en was het middagslaapje ook weer terug. We zijn nog steeds elke ochtend verbaasd als onze dochter rond 7.00 uur onze kamer in komt lopen en roept: ‘Goedemorgen papa en mama!

Willeke en Frank

Ons zoontje van 1,5 jaar kon wel eens een hele nacht slapen, maar we werden gedomineerd door regelmatig een aantal weken slecht slapen en vaak intens huilen ’s nachts. Toen we weer 2 maanden heel slecht sliepen wisten we het echt niet meer en waren we blij dat we na onze verhuizing met Inge aan de slag konden. We hadden goede ervaringsverhalen gehoord en ook bij ons is het gelukt! Het is zo fijn dat 3 weken lang iemand anders zegt wat je het beste kan doen, je weer als een team kan inzetten om die afspraken te volgen en je weet dat je elke dag een stapje dichterbij een goede nacht komt. Het vertrouwen in het goed blijven slapen moet natuurlijk nog verder groeien, maar wanhoop drukt niet erg meer op onze schouders – want het is nu immers ook gelukt. Dank je wel Inge voor je hulp.

Cindy en Mark

Onze zoon van 8 maanden had veel moeite om ‘s nachts opnieuw in slaap te vallen. Na de zoveelste slapeloze nacht waarin hij steeds vaker bij ons in bed eindigde besloten we contact op te nemen met Inge. Vooraf lang getwijfeld (het is een behoorlijke investering!), maar met de kennis van nu raad ik het iedereen aan. Van overdag 3x 45 min slapen en altijd huilend wakker, naar een tevreden mannetje die overdag heerlijk slaapt en ook geleerd heeft hoe hij dit ’s nachts kan doen. De eerste nachten waren echt pittig, maar binnen een week merkte we al verbazingwekkend veel verschil. Aan het eind van het traject sliep hij het klokje heerlijk rond! Wij vonden het erg fijn dat we gedurende het traject regelmatig konden bellen met Inge, zeker wanneer we er zelf even helemaal doorheen zaten, of de feedback van Inge allebei anders interpreteerde. Bedankt Inge!

Sanne en Roy

Vooraf hadden we onze twijfels. Hoe krijgt iemand van buitenaf het ooit voor elkaar dat onze kinderen netjes gaan slapen als ze op bed worden gelegd, en ook nog eens een hele nacht doorslapen? Uiteindelijk bleek dit toch, vrij snel zelfs bij onze jongste van 11 maanden, te lukken. De oudste van 2 jaar en 4 maanden, bleek een hardere noot om te kraken. Het koste moeite om het patroon waar we met haar in zaten te doorbreken. Uiteindelijk is het wel gelukt. Ze slaapt nu vaak door, wordt af en toe nog wel eens wakker maar slaapt dan meestal weer snel in. Als ze nu echt niet willen slapen dan is er iets aan de hand en dat blijkt dan vaak ook de volgende dag, bijvoorbeeld omdat ze oorontsteking of koorts hebben.

Suzanne en Ingmar

Ons zoontje had heel veel moeite om zelf in slaap te vallen. En ondanks zijn medische problemen durfde Inge het toch aan om ons te helpen. En gelukkig pakte ons zoontje het erg goed op. Hij valt makkelijk in slaap en als hij wakker wordt is hij meestal niet in paniek. We zijn erg blij dat we de stap hebben genomen.

Naomie en Paul

Inge is een fijne vrouw en een echte professional. Je merkt dat ze veel ervaring heeft en het is niet moeilijk om haar te vertrouwen in de aanpak. Het communiceren werkt heel prettig via het portaal. En last but not least: onze zoon van 22 maanden die niet meer zonder ons kon slapen, erg onrustig was en om de haverklap wakker werd, slaapt nu zo in 1 keer door tot kwart over vijf. We zijn er nog niet helemaal, maar hebben nu goede tools in handen om deze aanpak door te zetten. We zouden het zo nog een keer doen!

Stephanie en Rob

Wij zijn blij dat we de hulp van Inge hebben ingeschakeld om ons te coachen bij het verbeteren van het slapen van onze jongste dochter. Het voelde als een drempel om hulp in te schakelen, maar het is erg fijn als een ervaren iemand je duidelijke instructies geeft. Zelf ga je er toch eerder twijfelen of je de juiste dingen aan het doen bent. Bovendien vonden we Inge heel prettig in de omgang, meelevend en doortastend.

Het kost veel inzet en tijd om echt goed het plan te volgen. Wij zagen redelijk snel verbetering en dat geeft moed. Al hebben we gemerkt dat wij wel de volle 3 weken nodig hadden voor het beste resultaat. En was het bij vlagen behoorlijk zwaar. Onze dochter ging vaak bozig naar bed, en werd s’nachts 3-5 keer wakker. Nu slaapt ze meestal door en is ze tevreden in bed en valt goed zelf weer in slaap als ze wakker is. Kortom, heel happy met het resultaat!

Floks en Wouter

Inge heeft ons geweldig geholpen. Met onze tweeling van 6 maanden hadden we nog geen normale nacht gehad en een ritme was ver te zoeken. Inge heeft ons geholpen een goed ritme te vinden en de nachten sterk te verbeteren, we zijn haar daar heel dankbaar voor!

Myrna en Daniël

We hebben voor onze 1 jarige dochter enorm veel baat gehad bij het coachingstraject van de Kinderslaapcoach. Ik zag er heel erg tegen op om ermee te beginnen en heb er weken tegen aan gehikt, maar vanaf het moment dat we de intake eenmaal hadden gehad voelde het meteen goed om aan de slag te gaan. Dat we in een paar weken tijd zoveel resultaat hebben weten te boeken had ik nooit gedacht. Ons dochtertje kon voor het traject begon alleen aan de borst in slaap vallen, ze dronk de hele nacht door kleine slokjes en sliep dus nooit in haar eigen bed en nooit langer dan een paar uurtjes achter elkaar. Na een paar weken hard werken (want dat vond ik het wel…) slaapt ze nu de hele nacht in haar eigen bed zonder nachtvoedingen!

Tessa en Stephan

Kinderslaapcoach? Heb alles al geprobeerd, gaat iemand mij echt nog helpen bij mijn kind door te laten slapen ’s nachts terwijl ik allerlei stappen al gedaan heb? Mijn antwoord hierop is volmondig JA. Inge vertelde mij dat ik weer moest beginnen met het middagslaapje en dat hij uiteindelijk weer door zou slapen. Ik geloofde er eerlijk gezegd niet zo in. Maar na 3 dagen zag ik al verbetering. Wat een top vrouw en wat weet zij goed hoe het werkt bij die kleine ondeugende kinderen 😊. Nu na 3 weken doet hij weer elke dag een middagslaap en gaat hij binnen een half uur slapen ’s avonds en slaapt hij al veel nachten door.

Iedereen die ook maar iets met slaapproblemen heeft bij zijn kind zou ik Inge van harte aanbevelen. Werkt super fijn en super motiverend! Gewoon doen!

Annemien

Onze dochter van 1 jaar spookte ’s nachts en was slecht weer in slaap te krijgen. Na maanden zelf aanmodderen, methodieken toepassen en goed bedoelde tips proberen zaten wij er allemaal doorheen. Dit kon zo niet verder. Het plan van aanpak en de feedback op de dagelijks ingevulde logboeken heeft ons concrete handvatten gegeven waarmee we aan de slag konden. Dankzij de begeleiding van Inge slaapt onze dochter zelf in en heeft onze dochter het vertrouwen om ook ’s nachts weer zelf in slaap te vallen. Inmiddels slaapt onze dochter elke nacht door (en wij daardoor ook). Dit resultaat overtreft onze verwachting volledig! Het is de investering dubbel en dwars waard!

Jasmijn en MArcel

Onze beide kinderen (28 maanden en 14 maanden) sliepen slecht. Vooral de jongste wordt wel 5 keer per nacht wakker en is dan moeilijk te troosten. Een beetje aan het eind van ons latijn nemen we contact op met Inge. De eerste nachten zijn zwaar. Onze dochter wordt bijna elk uur wakker en dan is het naast haar zitten. Al snel zien we resultaat. Het gaat de drie weken dat wij gecoacht worden op en neer qua resultaat wat ons soms een beetje wanhopig maakt. Inge is onze rots in de branding en blijft positief en sturend maar luistert ook goed naar ons en ons gevoel. Het eindresultaat zijn kinderen die veel beter slapen.

Anoniem

Na anderhalf jaar van gebroken nachten en met ons tweede kindje op komst, was het tijd voor een verandering. Inge heeft ons met richtlijnen en een duidelijk schema zo goed geholpen dat wij alle drie nu onze nachtrust terug hebben.

Chris en Christel

Enigszins sceptisch begonnen wij met het coachingstraject voor onze toen 10 maanden oude dochter. Voor ons gevoel hadden we bijna alles al geprobeerd maar niets hielp in het oplossen van haar slaapproblemen. Ons laatste redmiddel was een kinderslaapcoach. Via Google kwamen we uit bij Inge. Al tijdens de intake bleek haar analyse scherp en spot-on. Haar adviezen lieten al binnen enkele dagen verbetering zien en dat heeft zich tijdens het traject verder doorgezet. Inmiddels slaapt onze dochter door en hebben we weer tijd voor onszelf in de avonden. Inge is een hartelijk mens, heel toegankelijk en communiceert makkelijk. Twijfel je over de inzet van een kinderslaapcoach; ik kan je zeggen dat het echt de moeite waard is!

Simone

De kinderslaapcoach heeft ons enorm geholpen toen we het echt niet meer zagen zitten. We hadden zelf al van alles geprobeerd, maar onze zoon van 1,5 sliep nog steeds zeer slecht. Door de routine met ons aan te passen en elke dag op dezelfde tijd hetzelfde te doen, snapte onze zoon eindelijk dat wij het beste met hem voor hebben. Nu gaat hij relaxed naar bed, hebben wij weer een avond en slaapt hij bijna de hele nacht door. Dat is voor ons een enorme opluchting.

Ingeborg en Joost

We zijn heel tevreden over het slaapcoachingstraject en Inge. Onze zoon van 5 maanden kon niet zelfstandig in slaap vallen. Sliep alleen op de arm of na borstvoeding. Hij kan nu wel zelfstandig in slaap vallen in zijn eigen bed en op zijn eigen kamer! Super fijn!

Anoniem

Na 20 maanden nog bijna geen enkele nacht door te hebben geslapen waren we er helemaal klaar mee. Hadden al van alles geprobeerd, slaapstenen, magnetiseur, laten huilen enz. We waren helemaal uitgeput en de sfeer in huis was er ook niet al te best op. We hadden al vaker op de site gekeken maar vonden zo’n traject toch best wat prijzig. Toch maar contact opgenomen met Inge en het eerste contact voelde al meteen goed. De eerste nachten waren pittig maar dit ging al snel de goeie kant op. Na een paar nachten sliepen we al door! Wat ook erg fijn was het “korte lijntje” wat we hadden d.m.v. het logboek. Inge is een positief persoon en dit geeft vertrouwen in zo’n traject.

Onze zoon zit weer goed in zijn vel, wij zijn een stuk uitgeruster, de sfeer in huis is weer goed en wij hebben onze avonden weer terug.Uiteindelijk is het elke euro waard geweest! Bedankt Inge.

Anoniem

Zelf aanrommelen wilden we niet, dus wat zijn we blij met de coaching van Inge. Onze zoon zat elke dag in de draagdoek, dit werd na 6 maanden te veel voor ons. Ook ’s nachts sliep hij op ons, maar ook hij wilde dit niet meer. Wegleggen lukte alleen niet. Elke dag konden we met Inge evalueren en kijken wat er nodig is. Het is niet altijd makkelijk geweest voor ons en voor Jesse, maar we hebben wel het gevoel dat we in kleine stapjes hem iets aan konden leren. En nu na 3 weken, met tussendoor een flinke dip, slaapt Jesse zelfstandig in. Echt fantastisch. Wat een rust geeft het hier in huis!

Annick en MArco

We zijn erg tevreden over de begeleiding van Inge. Ze heeft ons heel goed en kundig geholpen met het slaapprobleem van ons kind (meerdere keren ’s nachts wakker, niet zelf in slaap kunnen vallen, maximaal 2-3u achter elkaar kunnen slapen in de nacht). We hebben onze nachtrust weer terug en dat is heerlijk! Dat gunnen we elke ouder!

Anoniem

Suus was 14 maanden oud en ging steeds slechter slapen. We gaven haar altijd een fles voordat ze naar bed ging en vervolgens viel ze onder het drinken in slaap. Al slapend legden we haar in bed. Overdag sliep ze maximaal 2 maal een half uur (als ze dat al haalde). De laatste maanden werd ze steeds ‘s nachts wakker en wilde ze echt niet meer slapen. Hysterisch krijsen, gillen en roepen. Dit werd van kwaad tot erger en op een gegeven moment zaten we ‘s nachts 2 uur aan haar bed voordat ze weer in slaap viel. We wisten dit kan zo niet blijven gaan, maar hoe doorbreken we het?? We kwamen zoekend op internet al snel op de site van Inge, die sprak ons meteen aan omdat van de eerste 8 punten er 6 passend waren..

Het werken met het dagelijkse logboek en de afspraken die je samen maakt werken bevorderlijk voor het goede resultaat. Je hebt handvatten in het slaapproces. Startend aan het traject hadden we in een paar dagen al resultaat van de coaching van Inge. Al snel in het traject ging Suus lachend naar boven en is het een gezellig ritueel geworden om haar in bed te leggen. Hierdoor konden wij ook ineens weer een hele nacht slapen!

Bart en corrinne

Ons zoontje is een heerlijk vrolijk, lief en actief mannetje. Je zou niet van hem zeggen dat hij ‘s nachts een ware draak kon zijn… Maar na 14 maanden en de 2e op komst moesten we het nachtelijke slaapprobleem toch echt aanpakken. Nooit bij stil gestaan dat hiervoor ook overdag en ‘s avonds het een en ander aangepast moest worden. Achteraf spijt gehad dat we de slaapbegeleiding van Inge niet eerder zijn gestart. Je denkt vaak dat je het als ouder zelf moet oplossen of dat het een periode is dat je kindje niet door wil of kan slapen. Ondanks dat familie en vrienden het beste met je voorhebben zijn hun adviezen gebaseerd op eigen ervaringen. Dan is het heel verhelderend als er een deskundige met zowel algemene als specialistische kennis met je mee denkt en advies op maat geeft. Het werken met een digitaal logboek zorgt ervoor dat afstand geen rol speelt. De dagelijkse feedback van Inge gaf de energie en moed om het vol te houden en dat is het meer dan waard geweest!

Maarten en Judith

Inge had er alle vertrouwen in dat we het slaapprobleem van onze zoon samen konden oplossen, en dat gaf ons weer het vertrouwen om er hard voor te werken en ervoor te gaan. Dat alle slaaptoestanden verleden tijd zouden worden en we alle drie weer als roosjes zouden slapen, hadden we van tevoren echt niet durven hopen, maar na 3 weken was dat het ongelooflijke eindresultaat. En het mooie is dat we onze zoon nu nog beter kunnen aanvoelen, en dat we zelf veel zekerder in onze schoenen staan. Voor alle ouders die twijfelen: het is echt onnodig om door te blijven knoeien met slaapproblemen, want dankzij Inge is er altijd een oplossing mogelijk.

Anne en Bas

Toen onze dochter 1 jaar oud was besloten we professionele hulp te zoeken voor haar ontwikkelde slaapproblemen. Toen onze dochter geboren werd had ze te kampen met verborgen reflux waardoor zij niet in haar eigen bedje weg te leggen was. Zij sliep daarom ook altijd bij mij op de borst, dag en nacht. In het begin ging dit erg goed maar al snel moesten we meer trucjes gaan verzinnen om Fleur in slaap te krijgen. We begonnen te lopen, wiegen, zingen om Fleur maar te laten slapen. Door de weken en maanden heen werd dit steeds lastiger en werd Fleur tussendoor steeds sneller en vaker wakker. Als we haar eindelijk in slaap hadden gekregen durfden we daarna alleen nog maar televisie met ondertiteling te kijken uit angst dat Fleur wakker zou worden van het geluid. Ook was het voor ons normaal geworden om in de nacht minstens 15 keer eruit te moeten om Fleur opnieuw in slaap te lopen, zingen en wiegen. Na een jaar konden we niet meer. Fleur was altijd moe en zat. Heel verdrietig om je kindje zo te zien. Heel frustrerend om haar niet te kunnen helpen met het slapen. Tot we Inge haar hulp hebben ingeschakeld. We zijn een traject aangegaan waar we elke dag nog zo blij mee zijn. Met de hulp van Inge hebben we Fleur in een goed slaapritme weten te krijgen. Heel fijn hoe Inge elke dag met je meekijkt en tips geeft wanneer we het even niet meer zagen zitten. Maar het meest dankbaar zijn we nog wel voor het feit dat Fleur nu zelf in slaap kan vallen! We hoeven echt nooit meer met haar te lopen of wiegen en Fleur wil zelfs niet eens meer bij mij op de borst slapen. Na een gezellig en ontspannen ritueel gaat Fleur blij haar bedje in en zwaait ze ons zelfs gedag. Iets waar we nooit van hadden durven dromen. Fleur is nu zoveel vrolijker en meer ontspannen. Dit hebben we echt te danken aan de tips en begeleiding van Inge. Zelfs nu het coachingstraject er voor ons alweer een tijdje opzit kunnen we nog steeds met Inge overleggen als we vragen hebben of tegen dingen aanlopen. Echt heel erg fijn!

MArk en Anouk

Na ruim 2,5 jaar zonder slaapproblemen, begon ons zoontje te weigeren ’s avonds naar bed te gaan. Daarnaast stond hij iedere ochtend rond 5.00 uur naast ons bed. Na enkele weken zaten we met ons handen in ons haar en doodmoe, er kwam geen verbetering. Verschillende ouders van 3-jarige peuters uit ons netwerk bevolen Inge aan. Ook wij zijn toen met een coachingstraject gestart. Inge geeft inzicht in hoe je als ouders op je kind reageert, waarom je kind zich zo gedraagt en hoe je dit gedrag moet aanpakken. Het traject vraagt veel geduld. In eerste instantie voelde het alsof er geen verbetering in het gedrag kwam. Inge is er dan ook voor om je aan te moedigen, vol te houden, en aan te geven wat je goed doet en wat je beter kunt doen. Het dagelijkse contact met Inge geeft houvast. Inge is erg betrokken en wil tot goed resultaat komen. Door de aanpak vol te houden, ook nog een paar weken na afloop van het traject, is het juiste slaapritme van onze zoon weer hersteld, heeft hij weer meer energie en hebben wij onze avonden terug!

Luuk en Nienke

Na een jaar waarin we vaak zoekende waren naar een goed ritme en structuur, hebben we de hulp van Inge ingeschakeld. Vaak uitgesteld, omdat we telkens hoopten dat het “vanzelf” wel beter zou gaan. Erg blij dat we die stap hebben gezet! De aangereikte handvatten en goede begeleiding zorgden voor zichtbaar resultaat binnen 2 dagen, wat erg motiverend was voor de rest van het traject!

Jur en Charlotte

Vanaf zijn geboorte sliep ons zoontje eigenlijk al moeilijk, hij had heel veel lichamelijk contact nodig en heeft nooit een echt vast slaapritme gehad. Uiteindelijk kreeg hij toch heel stabiel een middagslaapje met redelijk vaste tijden, maar ’s avonds kregen we hem met heel veel moeite in bed, veel huilen, toch die fles maar geven, maar na een uur toch ook vaak weer huilend wakker. Wat bijna altijd resulteerde in het samen slapen in het grote bed, vaak al vanaf 21.00 of 21.30 uur met papa of mama. Als hij ’s avonds wel in zijn eigen bed in slaap viel, dan kwam hij gedurende de nacht alsnog vaak bij ons in bed, maar bleef vaak onrustig slapen, waardoor wij ook een korte nacht hadden.

Na heel lang wikken en wegen hebben wij dan toch Inge ingeschakeld en kwamen er al snel achter dat we dit veel eerder hadden moeten doen! De eerste avonden waren pittig, maar vanaf dag 1 sliep Thomas de nacht door, en zelfs gewoon in zijn eigen bedje. Sinds het slaapcoachtraject hebben wij Thomas elke dag probleemloos in bed kunnen leggen en slaapt het hele gezin weer heerlijk door! We zijn allemaal een stuk relaxter en beter uitgerust dan de afgelopen 1,5 jaar!

Mascha en Igo

Onze zoon wilde en kon overdag niet in zijn bedje, box of ergens slapen in het begin door reflux, kiss en veel onrust daarna door gewenning denk ik, alleen bij ons sliep hij dus droegen we hem in een draagdoek. We hebben ook nog een dochter van 3 en dat maakte het behoorlijk pittig. Na vijf maanden onze zoon non stop te hebben gedragen overdag, waren we echt aan verandering toe. Wat waren we moe. Ondanks dat de nachten nog redelijk gingen, omdat ons zoontje ook oververmoeid was op het laatst, sliep hij overdag nog maar een uurtje. En toen was daar Inge, en de timing was perfect!

Ons zoontje had zijn duim gevonden en kon rollen, waardoor hij ziezo al wat meer rust in zich had . Maar we hadden ook even wat sturing nodig, aangezien we in een cirkeltje terecht waren gekomen en totaal geen ritme hadden. Het ging meteen heel goed en hij sliep eindelijk in zijn bedje overdag. Ook het ritme zat er snel in wat een verademing was dat, voor ons als gezin heeft het veel rust en balans gegeven. De coaching heeft ons rust ritme en regelmaat gegeven. Het was de stok achter de deur die we nodig hadden. Inge is een eerlijke vrouw die zegt waar het op staat op een respectvolle manier. Dankjewel Inge!

Liza en Rob

We kwamen bij Inge uit omdat het heel lastig was om ons zoontje Siem in slaap te krijgen en goed te laten doorslapen. Hij verzette zich ertegen, werd in de nacht continu wakker en had steeds onze hulp (wiegen etc.) nodig om weer door te slapen. Met hulp van Inge hebben we structuur gebracht in zijn slaapritme. Als we hem nu in bedje leggen valt hij na wat draaien in slaap. ’s Nachts slaapt hij inmiddels goed door. We zijn heel blij dat we voor dit traject hebben gekozen!

Han en Marlein

Onze dochter van bijna 2 jaar oud is nooit een lange slaper geweest. Maar sinds de tweede op komst was, werd het (door)slapen in de nacht een steeds groter probleem. Soms wilde ze niet gaan slapen, vaak sliep ze niet door en waren we met haar in touw middenin de nacht en vroeg wakker was ze ook nog eens altijd. Toen ons zoontje van 4 maanden vroeg in de ochtend wakker werd van zijn grote zus, was het voor ons de hoogste tijd om te zorgen dat we allemaal weer wat betere nachten zouden maken. Inge heeft ons goed gecoached en gekeken naar onze dochter als individu, en een maatwerk traject opgesteld, wat per dag geëvalueerd werd. We hebben onze avonden en nachten weer terug. Een vroege vogel zal ze voorlopig nog blijven (voor 5.30 uur wakker), maar ze wordt nu vaak kletsend wakker, in plaats van huilend, en kan zichzelf dan nog even vermaken, zodat wij zelf ook even iets rustiger wakker kunnen worden.

MArieke en Wolf

Toen we begonnen aan dit traject, sliep onze 2.5-jarige zoon ’s middags alleen nog maar op de bank en duurde het ’s avonds soms een uur, voordat hij uitgeroepen/gehuild was. Nu hebben we een duidelijk ritme en in deze structuur doet hij het super. Hij gaat ’s middags lekker in z’n bedje liggen om te slapen en ’s avonds verloopt het ook heel rustig en gaat hij zonder problemen slapen. Hij slaapt zelfs langer door dan voorheen.

 Onze dochter van bijna 1 jaar, werd ’s nachts regelmatig wakker en sliep ’s ochtends vaak maar tot 5 uur. Nu slaapt ze het klokje rond van 19-7 uur. Door een paar slimme interventies en veel rust en structuur, kunnen onze kinderen nu heerlijk slapen. We zijn Inge hiervoor heel dankbaar!

Anoniem

Ons zoontje was vanaf geboorte een goede slaper en kon met 5 maanden al ‘doorslapen’. Van 19:00 tot 07:00 met alleen nog de avondfles ergens ’s avonds. Prachtig natuurlijk! Alleen toen werd hij in 4 maanden tijd 8x ziek. Reken daar ook nog 2 sprongetjes en een periode van verlatingsangst bij en je kan het resultaat wel gokken: het lieve mannetje werd ‘s avonds en ’s nachts meerdere keren huilend wakker, had ons dan nodig om weer in slaap te vallen en niemand sliep goed. En het ging van kwaad naar erger. Na maanden zelf van alles proberen waren we ten einde raad en konden we van het slaaptekort niet meer goed functioneren.

We hebben na een zoektocht naar een slaapcoach Inge ingeschakeld. Hadden we dat maar eerder gedaan! Na 3 dagen al resultaat! En na 3 weken coaching een blij mannetje terug die zowel overdag als ’s nachts weer goed slaapt en daardoor ook 2 erg blije ouders! Het was in het begin van het traject even slikken voor ons, maar als je de adviezen goed opvolgt dan gaat het alleen maar sneller de goede kant op. Inge hielp ons om vertrouwen en geduld te houden en we waren erg blij dat we ons zoontje niet alleen hoefde te laten huilen…want dat hadden we al geprobeerd…hartverscheurend en zonder resultaat. Het gaat nu goed, het zijn soms nog vroege ochtenden (05:30 al wakker), maar we hebben alle vertrouwen dat dat met de tijd ook beter zal gaan.

 We kunnen nu zeggen dat zelfs na ziekte, snikhete dagen/nachten, sprongetjes of noem eens iets wat slaap lange tijd kan verstoren, ons zoontje vrij snel daarna weer goed slaapt, allemaal dankzij de coachingstips van Inge.

Anoniem

Al vanaf dat onze zoon 6 maanden is, heeft hij slaapproblemen. We hebben van alles geprobeerd. Zowel op regulier als alternatief vlak. Dat resulteerde erin dat hij wel sliep, toen hij 2,5 jaar oud was, maar erg onrustig. We moesten altijd bij hem blijven tot hij sliep. Als hij wakker werd, kregen we hem niet meer zijn eigen bed in. Hij heeft ook een half jaar bij zijn broer geslapen. Ik zag een advertentie van de kinderslaapcoach en vroeg een vrijblijvend telefoongesprek aan. Het was een fijn gesprek zonder verwijten of veroordelingen. De intake was uitgebreid. We gingen de volgende dag direct aan de slag met alle adviezen. Eigenlijk ging het meteen heel goed! Onze zoon reageerde heel positief. Toen het moment kwam van de kamer verlaten, gooide hij van alles in de strijd, maar hij bleef wel liggen! Na 2-3 weken zijn we helemaal ‘vrij’ van alle slaapsores! Zelfs toen hij toch een keer uit bed kwam, liet hij zichzelf terugsturen. We waren enorm verbaasd en ontzettend blij en opgelucht. Inge, bedankt daarvoor!

Loes en Rogier

We hadden al zo ontzettend veel geprobeerd rondom het slechte slapen van ons zoontje van inmiddels 11 maanden. Hij sliep vanaf zijn 2e maand overdag alleen maar korte hazenslaapjes en ging vrijwel altijd huilend slapen en werd dan helemaal in paniek wakker. Ook de nachten werden daardoor op een gegeven moment een groot drama. Na 6 maanden aan tobben hebben we Inge ingeschakeld. Dit hadden we veel eerder moeten doen! Wat hebben wij hier veel aan gehad! Het traject duurt in principe 3 weken, maar ons zoontje had hiervoor langer de tijd nodig. Dit was voor Inge geen probleem. Daardoor hebben wij het traject met een goed gevoel af kunnen sluiten. Ons zoontje zal nooit een Doornroosje worden, maar wat heeft hij een stappen gemaakt, dankzij Inge! Hij slaapt overdag meestal goede slaapjes, gaat rustig slapen en wordt over het algemeen rustig wakker. Maar het belangrijkste; hij slaapt de nachten door! Voor diegene die nog twijfelen om Inge in te schakelen; het is een zwaar traject wat veel energie kost, maar het is zo ontzettend de moeite waard! Bedankt Inge!

Sharon en Martijn

We hebben lang getwijfeld of we een slaapcoach moesten inschakelen. We hadden al zoveel tips en trucs gelezen, dus we moesten het ook zelf kunnen toch? Uiteindelijk heeft de behoefte aan een advies op maat en aan mentale ondersteuning voor ons als ouders ons, over de streep getrokken. Onze dochter van 2,5 was vanaf geboorte al een moeilijke slaper en een alert kindje. Als we toen wisten wat we nu weten, dan hadden we waarschijnlijk een hoop slaap ellende kunnen voorkomen. Ze heeft altijd hulp nodig gehad bij het in slaap vallen. Soms zaten we een uur bij haar op bed totdat ze in slaap gevallen was. Ook kwam ze ergens tijdens de nacht bij ons in bed slapen. We waren het, na 2,5 jaar onderbroken nachten en het bed delen met een onrustige peuter, helemaal zat. Haar jongere zusje van 7 maanden, een makkelijke slaper gelukkig, sliep ook al bijna door (zonder voeding). Dus wij wilden onze nachtrust terug.

Inge heeft ons super goed geholpen. Soms met kleine aanpassingen, zoals in ons bedtijd ritueel. Verbeteringen die eigenlijk heel logisch zijn, maar waar je zelf niet snel op komt. We kregen goede begeleiding bij het stapje voor stapje zelf in slaap leren vallen van onze dochter. Sommige stappen gingen makkelijk, sommige wat moeilijker. Het uiteindelijke resultaat mag er zijn! Onze dochter slaapt de hele nacht door in eigen bed. Voor ouders die nog twijfelen, gewoon doen!

Susan en Jaap

Na bijna 5 jaar gebroken nachten, onze oudste ging pas doorslapen toen ze naar de basisschool ging afgelopen september, wilden we graag leren hoe we onze zoon van 2 jaar en 10 maanden door konden laten slapen. Hij kwam er namelijk 6 a 8 keer per nacht uit en dat breekt op na zo’n lange tijd. Het fijne aan de hulp van Inge is dat ze geen emotionele band heeft met het kind en de ouders. Daardoor konden we ons overgeven aan de handvatten die zij ons aangereikt heeft en daarmee hadden wij als ouders hetzelfde plan en hetzelfde doel. Wij hebben 1 nacht gehad in week dat we 4,5 uur naast het bed van onze zoon hebben gezeten (shuffle-methode), dat was best heftig. Maar omdat er daarna al snel verbeteringen zichtbaar werden en door de ‘nachtdienst’ te verdelen was het goed vol te houden. Inmiddels slaapt onze zoon elke nacht aan een stuk door en is het hele gezin volop aan het bijtanken en genieten van de uitgeruste modus.

Merel en Sjaak

Wij zijn zo mega trots op het eindresultaat! Ons meisje was een dramatische slaper, zowel overdag als s ’nachts. Zij werd door ons heel veel geholpen om in slaap te komen. Het beeld van een baby’tje dat vrolijk in bed gelegd werd en zelf gaat slapen leek voor ons een sprookje. Nooit dat onze meid dit ooit zou gaan doen! Na 10 maanden werd zij vaak wel 15 keer per nacht wakker. Wij waren zo moe en konden niet meer. Ik heb Inge gebeld en gevraagd om hulp. In het begin was ik natuurlijk wat huiverig. Wij hadden echt alles geprobeerd en dachten niet dat er nog een oplossing zou komen. Gelukkig had ik ongelijk! De eerste nacht ging meteen als zo goed! En vanaf de 4e nacht sliep onze meid door tot 6 uur! Op dit moment gaat ze overdag en s’avonds vrolijk naar bed en is ze ’s ochtends nog lekker in haar bed aan het spelen. Dankjewel Inge! Ik raad Inge aan echt iedereen aan.

Nick en Demi

We hebben een tweeling, die al sinds heel jong vaker wakker worden in de nacht. We zijn nooit echt overgestapt naar de hele nacht doorslapen. Soms ging het tijden goed, dan werden ze ziek en waren we terug bij af. We zijn echt vaak streng voor ze geweest en hebben ze laten huilen, of een van de mildere methodes met slechts kort troosten en om de xx minuten naar binnen. We kregen we het ondanks veel pogingen toch zelf niet voor elkaar om echt probleemloze nachten te bewerkstelligen. Uiteindelijk heeft de hulp van de slaapcoach voor ons een doorslaggevend succes betekend! We vonden dit veel toevoegen, beter dan alleen een boek lezen hierover, gewoon dagelijks alle kleine handelingen (van jezelf) bespreken die je kind het idee geven dat er meer te halen valt in de nacht. We lijken voorlopig van ons slaapprobleem af en hopelijk handelen we straks op de juiste manier als er weer ziekte en onrust zich voor gaan doen.

Anoniem

We waren alle wanhoop nabij. Toen we eenmaal op de website van Inge kwamen gingen we met volle moed het traject in. Onze zoon sliep 1 jaar lang ‘s nachts niet door en kwam vaak wel om het uur. Dankzij Inge die ons een vast bedritme heeft aangeleerd hebben wij onze nachtrust en gezelligheid in huis weer terug.

Simone en Fred

Wat zijn we blij dat we dit hebben gedaan! Na drie weken was het verschil enorm! Dit konden we ons van te voren niet voorstellen. Onze kleine Jan (7,5 maand) viel alleen maar aan de borst of in de kinderwagen in slaap. We waren dus altijd ‘bezig’ om hem in slaap te krijgen. De laatste 1,5 maand voordat we met de coaching begonnen kregen we hem zelfs niet meer in zijn eigen bedje en sliep hij in ons bed. En dan wilde hij iedere 1,5 uur weer aan de borst. En nu hebben we een heerlijk bedritueeltje, nadat we het boekje hebben gelezen wordt er nog even geknuffeld en vervolgens kunnen we hem met een kusje en zijn knuffeltje zonder problemen in bed leggen. Daarna valt hij zelf zonder huilen in slaap! En hij slaapt de nachten ook al door!

Jan en Joyce

Na een half jaar opgebroken nachten en zorgen hebben we onze nachtrust weer terug. Onze dochter is uitgerust en daarom ook veel vrolijker en ondernemender. We wisten het echt niet meer hoe we het moesten aanpakken. Via een krantenartikel kwamen we bij Inge terecht en zijn we het traject gestart. De eerste nacht was verschrikkelijk, maar al bij de 2e nacht zagen we een grote verandering en na 4 dagen sliep onze dochter door. Inge heeft ons een duidelijk plan van aanpak gegeven en vertrouwen om hiermee aan de slag te gaan! We zijn heel blij dat we dit we de kinderslaapcoach hebben gevonden!

Anoniem

Consequent zijn was een belangrijk doel, maar dit klinkt makkelijker dan dat het is. Door steun van Inge is het ons gelukt en slaapt onze dochter nu elke nacht door!

Maarten en Yvonne

Onze dochter wilde alleen maar gaan slapen als we bij haar op de kamer naast haar bed bleven zitten tot ze sliep. Met het slaapcoach traject is het gelukt om onze dochter, na het met Inge besproken bed ritueel, op een gezellige manier naar bed te brengen. We kunnen nu na een kus en knuffel gewoon van haar kamer terwijl ze nog wakker is.

Anoniem

We hebben lang getwijfeld over het inschakelen van een slaapcoach omdat we telkens dachten dat onze zoon van 1,5 jaar binnenkort wel beter zou gaan slapen. In plaats van beter ging hij juist slechter slapen en hebben we de knoop doorgehakt en daar hebben we geen spijt van gehad. Als we ergens spijt van hebben is het dat we niet eerder hiermee zijn begonnen. Onze zoon is nooit een goede slaper geweest. Tijdens zijn eerste levensmaanden moesten we hem vaak in slaap wiegen en toen we op het punt kwamen dat hij wakker in bed gelegd kon worden, wilde hij alleen nog maar in slaap vallen als hij mama’s hand vasthield. In de avond werd hij ieder halfuur wakker en hij was geregeld 2 uur wakker in de nacht. Inge heeft ons erg goed geholpen om dit patroon te doorbreken. Het traject was pittig, mede door het temperament van onze zoon. We hadden de hoop dat we binnen een week de eerste doorslaapnacht zouden hebben maar dat heeft toch iets langer geduurd. Onze zoon bleek een doorzetter en gooide alles in de strijd, waaronder hoofdbonken. Gelukkig dacht Inge goed met ons mee en bleef ze niet star vasthouden aan het slaapplan maar kregen we de ruimte om de veranderingen in kleinere stapjes door te voeren zodat ons zoontje er op mildere wijze aan kon wennen. Het resultaat van het coachingstraject is dat hij nu zelf in slaap kan vallen en de hele nacht doorslaapt op zijn eigen kamer! We zijn enorm blij met dit resultaat en zouden dit traject zeker aanraden.

Anoniem

Onze zoon van tien maanden sliep overdag best goed, maar ging ’s avonds alleen slapen als hij aan de borst werd gelegd. Dan werd hij al slapend voorzichtig in bed gelegd, om vervolgens vaak na drie kwartier weer wakker te worden. Daarna werd hij weer aan de borst gelegd en werd het hele proces herhaald. Hij werd zeker elke twee tot drie uur wakker, en soms vaker. Ook lukte het vaak ’s avonds niet om hem aan de borst in slaap te laten vallen, of werd hij direct wakker als hij in bed werd gelegd. We namen hem dan maar even mee naar beneden om het later nog eens te proberen. Meestal sliep hij niet voor negen uur ’s avonds, en soms was het zelfs nog later, tot een uur of elf ’s avonds. Daarom riepen we de hulp in van Inge. De eerste avonden waren vreselijk. Omdat onze zoon altijd als hij huilde direct aan de borst werd gelegd, waren we het niet gewend hem te ‘laten huilen’. We mochten er dan wel naast gaan zitten, maar moesten hem laten liggen. Hij heeft de eerste twee avonden tranen met tuiten gehuild, maar ging uiteindelijk (tot onze verbazing) wel slapen. De eerste avond sliep hij om 20.15 uur en is hij nog maar twee keer wakker geworden tot de volgende ochtend. Dus eigenlijk hadden we gelijk resultaat. Nu na drie weken gaat onze zoon over het algemeen redelijk rustig slapen. Meestal huilt hij nog vijf of tien minuten, maar het komt ook voor dat hij zonder huilen in slaap valt. Hij heeft al een paar keer de nacht doorgeslapen, en als hij wel wakker wordt, lost hij het meestal zelf op en valt weer in slaap zonder dat we hoeven te komen. Ook iemand anders dan zijn moeder kan hem nu naar bed brengen. Onze zoon krijgt nu eindelijk genoeg slaap, en wij ook!

Robert Jan en Renate

We zijn met Joep een slaaptraject begonnen nadat hij na veel ziek zijn steeds slechter is gaan slapen. Waar het begon met een paar keer per nacht kort wakker, eindigde het met hele nachten naast hem liggen, handje vasthouden en dan begon de ‘dag’ alsnog om 04.00 uur. Op een gegeven moment waren we allemaal oververmoeid. Zowel Joep als wijzelf. Ook kon Joep niet zelf in slaap vallen als we hem naar bed brachten en moest dat met een fles en handje vasthouden. Uiteindelijk hebben we Inge ingeschakeld. We hebben de fles in 3 dagen afgebouwd en Joep kreeg een strak slaapschema. En super belangrijk: een duidelijk bedritueel. Na een paar dagen hadden we al resultaat en in de laatste week van het traject sliep Joep de hele nacht door. Dit maakt dat we allemaal beter in ons vel zitten. Zowel Joep als wijzelf. We hoeven niet meer tegen de nachten op te kijken, hebben weer energie voor werk en leuke dingen en kunnen met een fijn gevoel ons bed in stappen!

Floor en Rudy

Na 2 jaar sliep onze dochter nog steeds niet door en ook elke nacht bij ons in bed. Ze viel steeds op een gegeven moment ook steeds later in slaap en alleen als wij erbij zaten. Dat was het punt om hulp te zoeken. Mijn partner en ik zaten niet naadloos op 1 lijn qua slaapritueel, slaaptijden en gedrag wanneer onze dochter huilde. Hier heeft de slaapcoach verandering in gebracht. Ze hielp ons niet alleen een plan te maken, ook in de uitvoering ervan hielp ze ons ook consequent te blijven. Dit heeft bij onze dochter geholpen. Het was wel erg pittig, onze dochter heeft flink de grenzen opgezocht, maar na 3 weken slaapt ze eerder in, in haar eigen bed de hele nacht en we hoeven er niet meer uit (uitzonderingen daargelaten). Een wereld van verschil!

Tim en Jeannine

Wij benaderden Inge omdat onze tweeling na vier maanden ’s nachts steeds vaker wakker werd en we helemaal uitgeput waren toen ze zes maanden waren. Er volgden drie weken waarin we onze kinderen leerden zelf in slaap te vallen zonder speen en we vooral heel hard werkten aan een dagritme. We zijn nu twee maanden verder en kunnen dus aardig de balans opmaken. We zijn blij dat we het traject gedaan hebben. Weliswaar zijn onze nachten nog steeds wisselvallig (meestal wordt minstens één van de twee toch wel ’s nachts wakker, of erg vroeg (rond vijf uur) in de ochtend), maar een groot verschil is dat we eerst heel vaak ons bed uit moesten en dus maar heel korte stukjes sliepen, terwijl we nu meestal langere stukken achter elkaar slapen en een enkele keer zelfs een hele nacht achter elkaar. Verder ging het zelf leren inslapen heel goed: na twee weken hebben we nooit meer spenen gebruikt. Ook gaven we al snel helemaal geen nachtvoeding meer. We hebben goede handvatten gekregen voor het bepalen van bedtijden, ook overdag, zodat er structuur in de dag kwam en we niet steeds bezig waren met beslissen of we ze wel of toch nog niet in bed moesten leggen. De kinderen slapen nu overdag vaak anderhalf uur of meer achter elkaar (maar ook nog steeds regelmatig minder dan drie kwartier). Heel fijn vonden we dat Inge zo veel gelegenheid geeft om te praten over wat we zouden kunnen doen. We hebben er veel aan gehad en onze kinderen blijken erg gezellig te zijn als ze niet steeds zo moe zijn.

Sammie en Merlijn

Emmalie was net één jaar oud toen we Inge inschakelden. Ze sliep overdag korte slaapjes van 3 kwartier, sliep alleen in als ze borstvoeding kreeg, als iemand anders dan mama haar op bed legde was het hysterisch krijsen. Ze viel maandenlang alleen tegen mama aan in slaap, in bed of in de draagdoek. ’s Nachts werd ze steeds vaker wakker, 4-5 keer, en was dan ook geregeld een uur klaarwakker. We waren uitgeput. Mama kon ’s avonds niet weg, want dan was het krijsen.

 Toen we begonnen met het traject vonden we het heel zwaar. Maar gelukkig zagen we verbetering en de eerste keer dat ze de nacht doorsliep wisten we niet wat we meemaakten. Inmiddels slaapt ze overdag makkelijk in, in haar eigen kamertje. De middagslaapjes zijn nog wel wat kort. Én ze slaapt de helft van de nachten door! En áls ze wakker wordt en huilt ’s nachts, slaapt ze best gauw weer verder. En ook slaapt ze de hele avond, wat een rust voor ons! Echt een aanrader als je zelf niet meer weet hoe je verder moet!

Marga en Dick

We hebben geen seconde spijt gehad dat we de hulp van Inge hebben ingeroepen. Al na 2 nachten merkten we resultaat. Nu, na drie weken, hebben we onze avonden weer terug, slaapt iedereen in huis ’s nachts heerlijk door en is onze dochter overdag veel vrolijker!

Pascal en Carine

Ons dochtertje sliep vanaf haar geboorte al slecht. We hebben zogezegd een “alert” kindje. Degene die een alert kindje hebben begrijpen wel wat we er mee bedoelen J Ze sliep vooral op de arm en ‘s nachts na de voeding tussen ons in. Ook was er geen ritme.

 De eerste maanden is dat niet zo erg maar op een gegeven moment waren we er wel klaar mee. Ons meisje heeft een heftige medische geschiedenis achter de rug en twee maanden na haar operatie zijn we gestart met het coachingstraject. Ik zou het iedereen aanraden! Je kunt bij al je vragen bij Inge terecht en je hebt dagelijks contact. Het traject viel ons best mee. De eerste dagen waren wel pittig maar het resultaat is fijn! We hebben nu eindelijk een ritme en we kunnen ook veel makkelijker leuke dingen plannen. Ook geeft het ons zelf rust. We hebben de avond terug! De middagslaapjes zijn helaas nog niet zo lang maar we hebben er alle vertrouwen in dat dat ook goed komt!

Elise en Mink

We zijn het traject in gegaan omdat ons zoontje van twee niet zelf in slaap kon komen zowel bij het naar bed gaan als wanneer hij ‘s nachts wakker werd. We hadden daar niet zo veel problemen mee tot de geboorte van ons tweede zoontje. Toen werd de tijd om hem te ‘helpen slapen’ beperkter en merkten we ook dat hij steeds meer hulp nodig was. Na enkele heftige nachten toch maar eens op internet gaan kijken en zo kwamen we bij Inge uit. De dag er na direct gebeld en vrij snel het traject gestart omdat we wel inzagen dat we er zelf niet uit zouden komen. In elk geval niet op korte termijn. Na het eerste gesprek met Inge kwamen we er al achter dat we bepaalde dingen niet zozeer verkeerd deden maar die in geval van ons zoontje beter anders konden aanpakken, dingen die we zelf niet zo bedacht zouden hebben.

We hebben vooral in het begin maar ook in de loop van het traject echt pittige momenten gehad. Momenten dat we er behoorlijk door heen zaten ondanks dat we ook al erg snel positieve resultaten zagen! Erg fijn om dan dagelijks tips en steun te krijgen over hoe we het dan een volgend slaapmoment anders aan konden pakken en dan ook te ervaren dat dat werkt. Fijn ook te horen dat dingen als een terugval ‘normaal’ zijn in het traject zodat je niet direct gaat twijfelen aan jezelf! Dat geeft wel energie om weer door te gaan. Ons zoontje slaapt nu echt stukken beter. Hij heeft nog wel zijn momenten maar we weten nu hoe we daar mee om moeten gaan, hoe we hem kunnen helpen. We hielpen hem eerder met liefde te gaan slapen maar het is toch ook wel heerlijk nu te weten dat hij het zelf kan en gewoon eens een avond op tijd op de bank te zitten in plaats van de halve avond boven bij hem op de kamer!

Anoniem

Onze zoon Tijs van 7 maanden is in 3 weken tijd van een slechte slaper, een goede slaper geworden. (En wij dus ook) Wat een enorm verschil en het verschil was al zo super snel te merken. Het was ook zo goed aan hem te merken. Hij werd weer ons vrolijke, ontspannen mannetje, zoals we hem kennen.Hij sliep overdag maximaal 2 x 45 minuten en ’s nachts werd hij 3 keer wakker. Hij viel alleen in slaap als hij gewiegd werd of aan de borst. Na een dubbele oorontsteking werd het wiegen langer en langer en werd hij ’s nachts om de 2 uur wakker. We waren doodop en trokken het niet meer. Toen hebben we Inge ingeschakeld en we zijn zo blij dat we dat gedaan hebben. Tijs sliep gewoon de tweede nacht al helemaal door. We kunnen hem nu wakker op bed leggen, hij kijkt ons dan nog even aan met een glimlach, zoekt zijn plekje en valt heerlijk zelf in slaap. Inge, echt super bedankt!!

Eelco en Annemiek

Wij hebben de inzet van de kinderslaapcoach als zeer waardevol ervaren. Zowel het CB als de huisarts konden ons niet verder helpen met de slaapproblemen van onze dochter. Binnen 2 dagen na het eerste telefonisch contact met Inge zijn we gestart met de intake en direct ook met het traject. Dit pro-actief handelen, het begrip voor onze situatie en daadwerkelijk ook werken aan een oplossing was hetgeen we op dat moment nodig hadden. Nu zijn de slaapproblemen van onze dochter opgelost en krijgen we de controle over ons leven weer terug.

Geerline en Jeroen

Wij zijn ontzettend blij dat we hebben gekozen voor begeleiding door Inge. Je weet dat je pittige week/weken tegemoet gaat als je slaapproblemen wilt aanpakken, dan maar liever direct de juiste dingen doen onder professionele begeleiding. Voor ons is het ongeveer een week zwaar geweest, daarna zagen we de eerste vorderingen en begon ik echt uit te kijken naar de feedback zodat we het weer een stapje beter konden gaan doen. Inmiddels is de slaapcoaching 4 weken geleden afgerond en het resultaat mag er zijn: ons zoontje van 2,5 laat zich nu rustig naar bed brengen door zowel papa als mama en slaapt de hele nacht door. Bovendien is Inge niet alleen heel professioneel, maar ook betrokken en persoonlijk en gewoon een heel leuk mens om een tijdje intensief contact mee te hebben!

Mike en Isabelle

Na 1,5 jaar sliep onze zoontje Joël voor het eerst een hele avond en nacht door.. we wisten niet wat ons over kwam..in zijn eigen bedje en zonder te huilen!!!INGE JE BENT EEN TOPPER!!!!, we zijn zooooo blij me je!!!Joël was slecht gaan slapen na een oorontsteking toen hij een half jaar was, hij sliep daarna alleen nog als we hem al zingend in slaap wiegden…ook werden zijn middagslaapjes steeds korter, en was hij s avonds steeds eerder wakker. Het gevolg was dat we zelf om 20;30 naar bed gingen zodat hij bij ons verder kon slapen,want dat was de enige manier dat Joël nog verder sliep…Ons advies: ploeter niet langer verder… bel INGE!!

Hanneke en Kees

Onze dochter van zeven maanden sliep vanaf haar vierde maand slecht. Ze sliep alleen in als ze werd gewiegd of gevoed, werd ’s nachts drie tot vijf keer wakker en sliep overdag hoogstens drie keer drie kwartier. Na drie maanden waren we bekaf, gestrest, onzeker en wanhopig. Inge heeft ons geholpen om onze dochter op een zachtaardige, maar duidelijke manier te leren zelf in te slapen. Al na een week sliep onze dochter de hele nacht door en na drie weken sliep ze overdag ook twee keer anderhalf uur achter elkaar. Als ze nu ’s nachts wakker een keer wordt, ligt ze even te pruttelen en valt dan zelf weer in slaap. Onze dochter is erg opgeknapt doordat ze weer goed slaapt; ze is vrolijk en opgeruimd. En wij hebben weer rust, zekerheid, vertrouwen en…. nachtrust!

Joeri en Mimi

Onze zoon van 6 maanden sliep zowel overdag als ’s nachts niet goed toen we met het traject startten. Door de vermoeidheid en het niet meer weten wat we moesten doen belandde hij vaak bij ons in bed ’s nachts. Op die manier sliepen we allemaal tenminste nog een beetje… Maar toen zijn we dit traject gestart! We hadden ons voorbereid op weinig slaap de eerste nachten, maar er zat al gelijk verbetering in! Met wat ups en downs uiteraard zijn zijn slaapjes overdag nu gewoon goed! We leggen hem in bed, hij brabbelt nog even en valt dan heerlijk in slaap. ’s Nachts wordt hij soms nog even wakker voor zijn speentje; steeds vaker vindt hij hem zelf, heel soms moeten we nog even een speentje in de buurt leggen. We gaan ervan uit dat dit nog verder gaat verbeteren de komende nachten! Al met al slapen we allemaal weer beter en komt onze energie weer terug!

Paul en dieke

Onze dochter Esmée wilde ’s avonds niet slapen als papa of mama niet naast haar bed bleef zitten. Als we weg gingen, was het een drama! Wij, als ouders, waren het niet met elkaar eens. Papa wilde haar laten huilen en mama wilde haar troosten en bij haar blijven. Dit gaf vaak onenigheid en onrust in huis. Tijd om hulp te zoeken. Uiteindelijk via Google bij de Kinderslaapcoach uitgekomen. Het idee van de Kinderslaapcoach sprak ons aan, want we hoefden onze dochter niet te laten huilen en mochten haar gewoon troosten.

Tijdens een intakegesprek via Skype hebben we samen de nieuwe ‘slaap-spelregels’ bepaald en daarna konden we aan de slag. Van de 3 weken coaching waren 3 avonden een drama. De overige avonden vielen eigenlijk best mee. Gewoon fijn dat je zelf, maar ook je kind, stapje voor stapje het traject doorloopt. Je kind wordt steeds zelfstandiger, maar ook papa en mama leren langzaam om los te laten. Wij zijn laaiend enthousiast en zijn erg blij dat we dit traject gedaan hebben. De rust is wedergekeerd in huize Halmingh.

Arjan en Frederiek

Ik vond het coachingstraject super. Onze dochter van 1,5 heeft nooit echt goed geslapen en nooit goed geleerd om zelf in slaap te vallen. Je moest haar altijd in slaap wiegen en het ging van kwaad tot erger. Ik wilde dit doorbreken maar wel op een lieve manier en zo dicht mogelijk bij haar zodat zowel mijn dochter als ik me er goed bij zouden voelen. Het had wel even wat voeten in de aarde maar wat ben ik blij met de hulp van Inge. Alleen had ik dit echt niet kunnen doorbreken. Elke dag kwam ze met goede tips en motiverende woorden. Onze dochter heeft veel meer rust (wij ook) en ze kan nu zelf in slaap vallen en als ze wakker wordt is het niet meteen paniek en huilen maar kan ze zichzelf ook troosten. Ik blijf me er nog steeds over verbazen in de avond wat een rust er heerst in huis. Wij zijn er erg gelukkig mee, bedankt Inge.

Anoniem

Nu hij 10 maanden is, slaapt ons zoontje Kees eindelijk in zijn eigen bed, de hele nacht door en drinkt hij zijn eerste fles pas na 06:00 uur in de ochtend. Wat een wereld van verschil! Inge heeft ons op een heldere en duidelijke manier gecoacht en gemotiveerd om door te zetten

ERIKA EN KEES

Absolute aanrader; door alle adviezen en tips op internet zagen wij door de bomen het bos niet meer… alles geprobeerd en niets hielp ècht. We kwamen er simpelweg niet meer wijs uit. Inge had snel in de gaten waar bij ons de verbeterpunten lagen en coachte ons die aan te pakken op een manier die bij ons past.

Iedereen slaapt beter = minder stress = meer genieten!!!

Het inschakelen van Inge is het beste cadeau dat we onszelf als gezin gegeven hebben!!!

Peter en Romy

Ons zoontje (1 jaar) kon eigenlijk niet zelf in slaap vallen en vroeg gedurende de nacht nog meerdere keren om een voeding. Overdag viel hij alleen in onze armen in slaap en ’s nachts alleen aan de borst. Omdat we het hem (en onszelf) heel erg gunden om zelf in slaap te kunnen vallen zijn we bij Inge terecht gekomen. Het traject was soms best pittig en leverde bij ons zoontje veel tranen op. Dat vonden wij best lastig. Maar gaandeweg lukte het hem steeds beter om zelf zijn rust te vinden en in slaap te vallen. Prachtig om te zien! ’s Nachts zijn we volledig gestopt met de borstvoeding, waardoor ons zoontje uiteindelijk ging doorslapen. Het lukt nog niet elke nacht, maar we hebben enorme stappen gemaakt! Ook overdag gaat het steeds beter. We hebben tijdens het traject een aantal lastige momenten gehad (doordat hij ziek was, een sprongetje doormaakte e.d.). Inge ging daar heel ontspannen en flexibel mee om, waardoor we het traject uiteindelijk allemaal met een goed gevoel af konden ronden. Daar zijn we haar heel dankbaar voor!

Anoniem

Onze tweeling van bijna 1,5 sliepen de laatste 5 maanden niet meer door. Ze werden ‘s nachts soms meerdere keren huilend wakker en wilde dan niet meer verder slapen en niet alleen in hun bedje zijn. Na een aantal maanden van weinig slaap, hoorden we over een kinderslaapcoach. Hier zijn we gelijk meer over gaan zoeken op internet en zo kwamen we bij Inge terecht. De eerste nachten waren pittig, maar gelukkig hadden we dan ‘s morgens contact met Inge, dat was erg fijn, want dan kregen we weer moed en nieuwe tips voor de volgende nacht. Die begeleiding is echt heel fijn! Na een paar dagen zagen we echt al verandering! En na 1,5 week sliepen ze al door ‘s nachts! We hebben veel geleerd van Inge! We hebben nu vrolijke zoontjes!

Elise en Peter

Wij zijn enorm gebaat geweest bij het coachingstraject van de Kinderslaapcoach! Toen wij er aan begonnen, sliep onze 5-maanden oude dochter ’s nachts bij ons in bed, op mij, viel aan mijn borst in slaap en werd wel 8 keer per nacht wakker. Overdag sliep zij ook tegen mij aan, in een draagzak. ’s Nachts sliep ik nauwelijks en overdag had ik geen seconde mijn handen vrij. Ik had al ontelbare keren geprobeerd het anders te doen, maar het lukte mij niet om de bestaande gewoonten te doorbreken. En toen was daar Inge.

Zij zorgde voor een plan, nam me aan de hand, gaf me dagelijks advies en op de moeilijke momenten net het zetje in de rug dat ik nodig had om vol te houden. Binnen een paar dagen hadden we al enorme stappen gezet. Onze dochter sliep op haar eigen kamertje, in haar eigen bed, niet meer op mij en niet meer aan de borst. Ongelofelijk. Drie weken later, na afronding van het traject, slaapt onze dochter nog steeds op haar eigen kamertje in haar eigen bed, ’s nachts en drie keer overdag. Ze slaapt ze zelf in. Wat een verademing! Wij hebben het gevoel dat we ons normale leven weer terug hebben, dankzij de hulp van De Kinderslaapcoach.

Annette en Maarten

Na een traumatische gebeurtenis durfde ons dochtertje van 2 niet meer goed te slapen. Na een aantal maanden heel erg weinig slaap (zowel voor ons dochter als voor ons) deden we bijna niks anders meer dan werken, koken, eten en proberen te slapen. Het sporten of iets voor ons zelf doen in de avond lukte bijna niet meer. Dat was het moment dat we besloten dat er iets MOEST gebeuren. We waren zo ver dat we alles wel wilden proberen, en dat het best wat mocht kosten, ook al dachten we over het verwachte resultaat ‘eerst zien, dan geloven’… Gelukkig konden we snel starten. Alles moest veranderen. Ons dochtertje moest in haar eigen bed slapen, zonder dat we haar vasthielden bij het in slaap vallen. Het in slaap vallen duurde eerder wel anderhalf uur en in de nacht werd ze vaak wakker. Het middagslaapje, waar ze mee gestopt was, werd opnieuw geïntroduceerd. De eerste nachten waren zwaar omdat we toen nog wat minder sliepen dan daarvoor. Het was voor ons goed dat dit in het weekend viel.

Het middagslaapje ging meteen goed met de instructies van Inge. We moesten echt op onze handen blijven zitten om haar niet af en toe een aai te geven ’s nachts, maar ze sliep meteen in haar eigen bed, en wij zaten er alleen maar naast! Binnen een week sliep ze voor het eerst door, dat was echt een mijlpaal. Na twee weken zwaaide ze ons uit wanneer we haar in bed legden en konden we gewoon zelf naar beneden gaan. Weer een grote sprong vooruit! Nu (na 3 weken begeleiding) is ze alleen nog 1 keer per nacht wakker en roept ze dan. We zijn een stuk uitgeruster en gezelliger en verwachten dat ook deze laatste verstoring van de nacht er snel uit kan. We zien zelf nu ook niet meer op tegen het naar bed brengen, het is leuk en gaat eigenlijk altijd goed. Wij zijn dan ook heel erg blij dat we dit traject gedaan hebben.

Anoniem

We zaten met onze handen in ons haar en wisten niet meer hoe we onze dochter van 2 de nacht konden laten doorslapen. Door het advies van Inge, dat in een totaal andere richting was dan we hadden gedacht, sliep ze al snel door. Niet alleen onze dochter, maar ook wij voelden ons overdag een stuk fitter!

Anoniem

Doen, want het werkt!

Dagen waarop ons zoontje maar 1 x 30 min sliep waren eerder regel dan uitzondering. In bed leggen eindigde overdag steevast in een hysterische huilpartij, waarna hij zonder te hebben geslapen weer mee naar beneden ging. We dachten steeds zolang hij nachts maar goed slaapt, valt het allemaal wel mee. Maar toen werd hij ook ’s nachts steeds vaker en eerder wakker en we kregen hem steeds moeilijker weer in slaap. Met het advies van het consultatiebureau (laat maar huilen) konden we niets. Na 2 weken gebroken nachten hebben we Inge benaderd met de gedachte ‘baadt het niet, dan schaadt het niet’. We hebben er geen seconde spijt van gehad. Ons zoontje, toen we begonnen met de slaaptraining 6,5 maand, slaapt inmiddels overdag zo’n 3 a 4 uur en s nachts 11 tot 12 uur. Zo klein als hij is, slaapt hij de nachten al door en dat zonder hem te laten huilen. De slaaptraining heeft ons gezin zoveel rust gebracht. Inge is een hele goede slaapcoach en haar slaaptraining werkt!

Mischa en Wietske

Boas had sinds zijn geboorte in de nacht nooit doorgeslapen. We hadden van alles geprobeerd, maar niets hielp echt. Toen we het traject startte was hij ruim een jaar. Inge gaf tijdens de intake aan dat wij echt wel van Boas konden verwachten dat hij inmiddels in de nacht gewoon door zou slapen. We hebben zijn slaapgewoonten goed geanalyseerd en een plan van aanpak gemaakt. Dit plan werkte ontzettend goed. Natuurlijk moet je echt even doorbijten en is het soms niet makkelijk, maar juist omdat je iemand hebt die kan aangeven dat het normaal verloopt en dat je juist nu door moet zetten ipv op moet geven, ga je door. Inmiddels slaapt Boas in de nacht in principe door, wat is dat een verademing, We zijn ontzettend blij met de hulp en vastberadenheid van die Inge.

MArijn en marvin

Ninthe heeft het eerste half jaar sinds de geboorte heel goed geslapen. Het halfjaar dat daar op volgde werd het in slaap komen steeds meer een uitdaging samen met het doorslapen. Tot op het moment dat Ninthe alleen nog op schoot in slaap kon vallen (en wakker werd zodra je haar overlegde naar haar eigen bed) en niet alleen meer ’s nachts maar ook ’s avonds regelmatig wakker werd. Op zo’n slapeloze nacht vonden we de website van de Kinderslaapcoach en hebben we Inge direct een berichtje gestuurd. We zagen in dat we het niet alleen konden en dat we hulp nodig hadden bij het doorbreken van de bij ons ingeslopen gewoontes. Inge heeft ons 24-uurs schema geanalyseerd en met haar tips merkten we vanaf dag 1 verandering bij Ninthe. We stonden er van te kijken dat je met kleine aanpassingen een wereld van verschil kan bereiken. We hebben iedere dag contact met Inge gehad. Inge heeft ons met een heel fijn resultaat door deze periode heen gecoacht.

Ninthe en wijzelf hebben onze nachtrust weer terug!

MArtijn en Kitty

Ons zoontje had vooral moeite met naar bed gaan zowel overdag als ’s avonds. We wilden de spanning en strijd rond het naar bed gaan niet meer omdat we zagen dat hij het niet fijn vond om naar bed te gaan. Inge heeft ons laten inzien dat we hem teveel hielpen met in slaap vallen dus dat hij eigenlijk ook niet goed wist wat hij in zijn bed moest doen om in slaap te vallen. Met eigenlijk maar kleine wijzigingen ging het meteen heel erg goed. Inmiddels gaat hij lachend naar bed en is er totaal geen strijd meer. Ook op vakantie, op de camping, in een vreemd bedje met veel omgevingsgeluid en daglicht ging het slapen nu heel erg goed. Het is echt een verademing dat het nu zo makkelijk gaat!

Ingeborg en dirk jan

Inge gaf ons precies wat we nodig hadden, ondersteuning, tips, professioneel advies! Op de juiste momenten geeft ze de juiste aanwijzingen. Ons leven hebben we weer terug en we zijn zo blij dat we deze 3 weken ingezet hebben. We kunnen het soms zelf niet geloven wat er in 3 weken kan veranderen! TOP!!

Marlou en Freek

Maanden lang liep ik rond met het gevoel niks goed te doen, niks meer te kunnen betekenen betreft het slaapprobleem van mijn 8 maanden jonge dochter. Vayèn had moeite met in slaap vallen. Dit was eerst alleen voor de nacht, maar gebeurde ook steeds vaker overdag. Vayèn kon uren krijsen voor het slapen gaan, en ik kreeg haar niet rustig. Het voelde verschrikkelijk om mijn eigen dochter niet te kunnen helpen. Ik had wel eens gehoord van het begrip “slaapcoach”, dus ik ben gaan zoeken op internet en vond Inge. Na haar een berichtje gestuurd te hebben belde ze mij meteen die dag op, luisterde naar me en vertelde me wat ze voor mij kon betekenen. Nu hoefde ik alleen nog maar een knoop door te hakken, ga ik het doen of niet. Ik twijfelde, omdat het veel geld kost en je niet weet of het echt gaat werken. Maar tot de dag van vandaag nooit spijt gehad van de keuze die ik heb gemaakt.

Inge luisterde, stelde mij gerust en vertelde mij dat het niet erg is dat het soms niet lukt. Samen met haar sloegen we een andere weg in. Ze Begeleide mij op een fijne wijze door het hele proces, keek naar wat Vayèn nodig had en wat er mogelijk was binnen het gezin. Doordat Vayèn ziek werd en in een sprongetje kwam, werd het allemaal weer even wat moeilijker… ik was bang dat al het werk voor niks was geweest, maar Inge was hier heel rustig onder “ze heeft je nu gewoon meer nodig, dit is niet erg.. We gaan gewoon weer verder wanneer ze dat weer kan”. Top! We hebben in alle rust het traject afgemaakt. Inge deed er niet moeilijk over dat Vayèn iets langer nodig had, en zelfs na het afsluiten van het traject was ze er voor me toen het even niet ging.

Een professionele vrouw, een fijne methode! Ik kon er voor mijn kind zijn wanneer ze mij nodig had en haar ondertussen leren het zelf te doen. Ik heb er een ontspannen, blije dochter voor terug gekregen!

Anne en George

Ons dochtertje Nova van 2 ½ jaar heeft 2 jaar bij ons in bed gelegen. Daar wilde wij als ouders vanaf. Nu na 3 weken kinderslaapcoaching ligt Nova in haar eigen bed. Moeten nog wel aan het ‘s nachts doorslapen werken, maar daarvoor hebben we goede tools van Inge gekregen. Zijn vol goede hoop dat het binnenkort gaat lukken. TOP traject.

Antoine en Linda

Sinds de geboorte heeft ons dochtertje de nacht nog nooit doorgeslapen. Oké, soms 1 of 2 nachten wel, maar niet structureel. Na 2,5 jaar gebroken nachten, en inmiddels een tweede kindje moest er iets gaan veranderen. Ik ging dit niet volhouden. Een slaapcoach vonden we wat zweverig en we stonden hier dat ook wat sceptisch tegenover, maar aangezien de situatie nooit slechter kon worden dan hij was zijn we toch een traject gestart bij de Kinderslaapcoach. Inge heeft intensief met ons meegedacht door middel van dagelijks telefonisch contact. Meegelachen om de streken van onze dochter en meegeleefd en advies gegeven op de dagen dat het niet goed ging. Uiteindelijk hebben we in 4 weken tijd een hoop geleerd en duidelijkheid gekregen in waar onze dochter behoefte aan heeft, zodat zij nu zelf in slaap kan vallen en de nachten doorslaapt. Het resultaat mag er dus zeker zijn, en we zijn blij dat we, ondanks ons sceptisch zijn, dit traject zijn aangegaan!

Arja en Arjan

Kai was bijna vier toen wij wanhopig contact opnamen met Inge. Kai was namelijk regelmatig anderhalf uur wakker in de nacht en riep ons dan meerdere keren waardoor wij ook vaak anderhalf uur wakker lagen. Inge reageerde gelijk op mijn mail en leek uit mijn verhaal ook gelijk te zien wat het probleem was. We hebben nog even getwijfeld omdat we het traject wel prijzig vonden, maar onze nachtrust was inmiddels goud waard. Het traject was zwaarder dan ik dacht. Vooral omdat we de eerste nachten bij Kai moesten gaan zitten als hij wakker was. Daar zit je dan midden in de nacht naast een gillend kind. Gelukkig was Inge er om ons in de ochtend moed in te praten en aanwijzingen te geven voor de volgende nacht. Als snel ging Kai beter slapen. We zijn dus erg blij dat we toch het traject in zijn gegaan.

Juan Carlos en Jonneke

Lenn was 10 maanden toen we bij Inge terecht kwamen. Lenn was overdag een moeilijke inslaper, maakte enkel hazenslaapjes of sloeg zijn slaapjes over. Ook waren wij thuis de hele dag druk in de weer om Lenn in slaap te krijgen. Daardoor was er weinig tijd voor andere dingen, wat erg frustrerend was. Via via zijn we bij Inge terecht gekomen. Wij gingen een traject in van drie weken. Het was ontzettend fijn om dagelijks met iemand te kunnen sparren over het slaapgedrag en daar meer inzicht in te krijgen. Lenn heeft nu een ander ritme waar hij het heel goed op doet. Hij slaapt makkelijk in en wordt vrolijk wakker. De slaapjes kunnen nog wat langer, maar wij hebben er alle vertrouwen in dat dat met de tijd goed komt. Wij bevelen Inge van harte aan als slaapcoach.

Neila en Ewout

Onze dreumes van 15 maanden viel alleen in slaap aan de borst en werd steeds sneller wakker als we hem probeerden over te leggen naar zijn eigen bedje. We waren het zat maar wisten niet hoe we dit konden veranderen. Gelukkig kwamen we terecht bij Inge. De eerste week was pittig maar onze dreumes leerde al snel. Na een week was ik volledig gestopt met borstvoeding want hij had mijn borst niet meer nodig om in slaap te vallen! Ook als hij nu ’s nachts wakker word slaapt hij uit zichzelf weer verder. Ook overdag heeft hij een ritme gekregen. Inge heeft ons enorm goed begeleid en het eindresultaat is om van te dromen: onze dreumes lacht als hij zijn bedje ziet!

Anoniem

We sliepen slecht moesten er meerdere keren uit s’nachts. Ik werd steeds meer gespannen. We probeerden van alles en alles hielp een beetje of even maar doorslapen was er niet bij.

Inge legde na het intakeformulier gelezen te hebben meteen de vinger op de zere plek en heeft aan de hand daarvan geadviseerd ons dagritme aan te passen. Toen moesten we het zelf gaan doen, met de dagelijkse ondersteuning van Inge. We zagen er tegenop, moe en uitgeput als we waren, maar tegelijkertijd wisten we dat het nu er op aan kwam. Nu moest het gebeuren. Al snel merkten we resultaat en hadden we vertrouwen in wat we deden. Resultaat: geen flesvoeding meer en een kind dat s’middags en s’nachts goed slaapt. Daarnaast eet hij veel beter en is hij nog vrolijker!

Niet twijfelen, maar doen!

José en Wilco

Na een moeilijke periode van maanden waarin onze dochter zeer slecht sliep hebben wij contact gezocht met Inge.Binnen een aantal weken hebben wij het slapen van onze dochter weer op de rit en is er rust in huis.

Joelle en Bjorn

Na bijna 2 jaar slapeloze nachten en zwanger van een 2e kindje besloten we om Inge in te schakelen voor hulp. Na een fijn gesprek gingen we vol goede moed aan het traject beginnen. We stonden er versteld van hoe snel we resultaat zagen en dit allemaal zonder onze dochter te moeten ”laten huilen” Het is echt een kindvriendelijk traject. Onze dochter sliep voor we begonnen nog geen 6 uur per nacht. Na 3 weken slaapt ze overdag 2 uur en ’s nachts 11 tot 12 uur aan een stuk door. Ook kunnen we haar nu in bedje leggen en gewoon gaan zonder dat ze volledig in paniek raakt. Dit hadden we nooit durven hopen!

Kimm en Hein

Onze dochter en zoon sliepen al zeker 2 jaar heel slecht. We hebben van alles geprobeerd om onze nachtrust terug te krijgen, maar niks hielp. Toen wees iemand ons op de diensten van Inge. In het begin vonden we het heel spannend, maar al snel wierpen de voorgestelde veranderingen hun vruchten af. Het was vooral een kwestie van volhouden en daarin heeft Inge ons heel goed begeleid. Nu slapen de kinderen rustiger in en vaker door. Bedankt, Inge!

Anoniem

Onze twee jongens (tweeling) hadden heel lang de tijd nodig voordat ze uiteindelijk in slaap vielen. Vaak sliepen ze dan een paar uurtjes en dan werden ze weer wakker en dan wilden ze niet meer slapen. Vaak ging het gepaard met huilen en niet meer in hun eigen bedje willen slapen. Na maanden van alles geprobeerd te hebben werd het probleem alleen maar erger. Nadat we Inge ingeschakeld hadden was het probleem in drie weken tijd opgelost. Ze slapen nu in hun eigen bedje de hele nacht door. Heerlijk!

Inge, bedankt voor de goede begeleiding.