Slaapcoaching versterkt de ouder -kind band

Slaapcoaching versterkt de ouder -kind band

Je hoort steeds vaker dat slaapcoaching gepaard gaat met heel veel huilen. Vaak is het advies “laat maar huilen, ze vallen vanzelf in slaap”. Veel mensen gaan er daarom vanuit dat slaapcoaching de band tussen ouders en het kind verstoort. Wat veel ouders zich niet realiseren is dat slaapcoaching juist de ouder – kind band kan versterken.

Verstoorde ouder – kind band

Ik denk dat er op internet zoveel informatie te vinden is over een verstoorde ouder-kind band, dat ouders niet meer de waarheid niet meer van fabels kunnen onderscheiden. Een feit is dat baby’s huilen! Ze huilen wanneer ze een schone luier nodig hebben, ze huilen als ze honger hebben en ze huilen als ze niet weten wat er gebeurt. Als de omstandigheden veranderen (zoals bijvoorbeeld wanneer je kind bij een vreemde op schoot wordt gelegd), dan gaat je kind huilen.

Dit is ook meteen de reden waarom ik niet kan beloven dat tijdens de slaapcoaching je kind niet gaat huilen. Tijdens de slaapcoaching verander je namelijk geleidelijk het ritme van je kind. Je kind moet hier natuurlijk aan wennen en zal zich er mogelijk tegen verzetten. Omdat een baby zich nog niet verbaal kan uiten, zal het gaan huilen. Bij een ouder kind merk je dat deze zich wel verbaal kan uiten, door middel van woorden/roepen, maar ook door te gaan huilen.

Slapen is een aangeleerde vaardigheid

Op een gegeven moment kun of wil je als ouders niet meer altijd bij je kind zijn op het moment dat je kind moet gaan slapen. Denk er bijvoorbeeld maar eens aan dat je kind naar het kinderdagverblijf gaat, zodra je weer moet gaan werken. Je kind gaat bij iemand logeren, of als ze nog wat ouder zijn, dan willen ze misschien wel met voetbal mee op kamp. Of misschien wil jij in de avond wel genieten van tijd met je man of vrouw, in plaats van dat je bij je kind in bed ligt.

Je denkt nu vast “is dat wel mogelijk voor mijn kind?”. Het antwoord is: “JA” dat is mogelijk. Ik kan je helpen, zodat jij je kind kunt leren om zonder hulp te gaan slapen. Tijdens slaapcoaching ben jij bij je kind om het gerust te stellen en aan te moedigen. In plaats van het schaden van de band met je kind, zal de band hierdoor juist versterken. Je kind merkt dat jij er altijd bent wanneer het nodig is! Je leert je kind een hele belangrijke vaardigheid voor de rest van zijn of haar leven! Door de unieke aanpak van mijn methode zorgen we ervoor dat je kind zo min mogelijk hoeft te huilen.

Een uitgerust kind is een blij kind. En een blij kind zorgt voor blije ouders. En je kind bouwt hiermee het vertrouwen op dat het ZELF kan gaan slapen. Dit is natuurlijk ontzettend goed voor het zelfvertrouwen en voor het vertrouwen dat jij als ouder helpt bij het oplossen van de problemen.

Als je jezelf afvraagt of slaapcoaching de ouder-kind band zal veranderen, dan is het antwoord daarop volmondig “JA!”. Het zal niet alleen jullie band, maar ook de persoonlijkheid van je kind veranderen, maar allemaal alleen maar op de best mogelijke manier!

Je kind krijgt meer vertrouwen in zichzelf, maar ook in jou!

Vind je deze blog interessant en wil je graag op de hoogte blijven van mijn toekomstige blogs? Like dan mijn facebook pagina www.facebook.com/dekinderslaapcoach.

Lukt het jou niet alleen en wil jij hulp voor jouw gezin? Kijk dan verder op www.ingedeheer.nl