Slaaptraining voor een voetbalwedstijd op tv?

Slaaptraining voor een voetbalwedstrijd op tv?

Op woensdag 26 mei 2022 heeft Laura Korst van NPO 1 EenVandaag me gebeld voor een feitenchecker. Slaaptraining voor een voetbalwedstrijd op tv? Is dat wel of niet zinvol?

De vader van Olivier van 7 jaar oud deed slaaptraining, zodat zijn zoon Olivier wakker zou kunnen blijven voor de belangrijke UEFA Europa Conderence League finale van Feyenoord. Olivier en zijn vader zijn namelijk groot fan van Feyenoord en willen deze belangrijke wedstrijd natuurlijk niet missen. De vader van Olivier heeft daarvoor, de dagen voor de webstrijd, Olivier steeds later naar bed gebracht, zodat hij zou wennen aan het later naar bed gaan.

De vraag was, is dit verstandig of niet. Luister hier het fragment!

NPO Radio EenVandaag 25-05-2022

De conclusie van de vraag: “Slaaptraining voor een voetbalwedstrijd op tv?” is? Nee, slaaptraining voor de wedstrijd niet zinvol is. Er is zelfs een grote kans op extra vermoeidheid door het later naar bed gaan. En er is dus een kans dat Olivier eerder in slaap valt tijdens de wedstrijd.

Wat kun je dan doen?

Wat je eventueel zou kunnen doen is in de middag voor de belangrijke wedstrijd een slaap- of rustmoment inbouwen.

Natuurlijk gaat dit radiofragment over een voetbalwedstrijd, maar ook dit geldt natuurlijk ook voor alle uitzonderingen. Één keer later naar bed is vaak niet zo’n probleem. Alleen is het dan wel belangrijk dat je de volgende dag hier ook wat rekening mee houdt. Tenminste als het nodig is, dit zal voor het ene kind net wat belangrijker zijn dan voor het andere kind.

En natuurlijk ontzettend belangrijk, wordt niet boos als je kind toch tijdens de activiteit in slaap valt, of de volgende dag wat moe is. En vergeet vooral niet te genieten van het moment, veel plezier!

Lukt het jou niet alleen en wil jij hulp voor jouw gezin? Kijk dan verder op www.ingedeheer.nl