Waarom zou je een slaapcoach inschakelen

Waarom zou je een slaapcoach inschakelen?

Je kunt op heel veel plekken informatie vinden over wat nu het beste is voor je kind. Of het nu over slapen gaat, over voeding of over de opvoeding. Zoveel dat je door de bomen vaak het bos niet meer ziet en je weet dus eigenlijk gewoon niet meer weet wat het beste is voor je kind. En wat is nu het beste? Zit er in alle informatie die je op internet en in boeken vindt niet een kern van waarheid? Ik denk van wel! Maar om dit toe te passen op je eigen situatie en dan de juiste keuzes te maken en dan nog belangrijker het volhouden, dat is een verhaal apart! En daarbij kan een slaapcoach je helpen!

Filteren informatie

Een slaapcoach gaat naar aanleiding van een door de ouders ingevuld intakeformulier een gesprek aan met de ouders. Dit gesprek bestaat voornamelijk uit het stellen van nog meer vragen. Dit alles om jullie situatie helder te krijgen. En zodra de informatie compleet is krijg je van de slaapcoach de juiste informatie, die van toepassing is op jouw kind en op jouw gezin. Niet meer en niet minder. Want zeg nu zelf, wat heb je aan informatie over de overgang naar een groot bed als je kind pas 6 maanden oud is? Of informatie over het afbouwen van nachtvoedingen als je kind al lang van de nachtvoedingen af is. Dus geen overbodige informatie!

Een slaapplan dat past bij jouw situatie

Na het vergaren van de informatie start het echte werk. Want er moet natuurlijk een plan gemaakt worden. Hoe ga je het aanpakken? Welke methode ga je gebruiken en hoe gaat die in zijn werk? Hoe ziet het bedritueel eruit? Wat moet je doen als je kind uit bed blijft komen? Dit en natuurlijk nog veel meer vragen zullen beantwoord worden. Het is niet zo dat je een standaard plan krijgt, nee, je gaat het zelf opschrijven en het is toegespitst op jouw situatie.

De ondersteuning tijdens de uitvoering van het slaapplan

Je hebt de juiste informatie gekregen, het slaapplan is opgesteld, je gaat van start! Maar dan, je zit ’s avonds aan het bed van je kind en de moed zakt je in de schoenen. Je zet wel door, maar voor je gevoel gaat alles mis wat maar mis kan gaan. En de volgende morgen ben je er eigenlijk wel klaar mee. Je was vol goede moed, maar dit werkt ook niet voor je gevoel. Je vult zoals afgesproken het slaaplogboek in en stuurt het naar de slaapcoach.

Op momenten als deze merk je pas echt goed waarom je een slaapcoach in zou moeten schakelen. Ze is er voor je. Ze bekijkt, aan de hand van het logboek, samen met jou hoe de nacht is gegaan. Waar zitten de valkuilen? Wat ging er juist wel heel goed? Hoe kun je de volgende nacht het best aanpakken? Ze stelt je gerust. Het hoeft namelijk niet in één nacht allemaal goed te gaan. Het is niet voor niks een traject van drie weken.

Vertrouwen

De belangrijkste taak van een slaapcoach is jou het vertrouwen geven dat je zelf de juiste keuzes kunt maken voor je kind. Ze is er voor jou om je te ondersteunen tijdens het traject dat je samen met je kind doorloopt. Ze geeft je het vertrouwen dat je op de goede weg zit en doet wat goed is voor je kind. Dit maakt dat jullie het allemaal veel makkelijker vol kunnen houden en door kunnen zetten zodra jullie ergens tegenaan lopen en het heel moeilijk hebben.

Voor meer informatie over een slaapcoachtraject kun je kijken op www.dekinderslaapcoach.nl.

Of lees eens mijn blog “Waarom werkt deze vorm van slaapcoaching wel?“. Je kunt me natuurlijk ook altijd even bellen op telefoonnummer 06-12320496.

Vind je deze blog interessant en wil je graag op de hoogte blijven van mijn toekomstige blogs? Like dan mijn facebook pagina www.facebook.com/dekinderslaapcoach.

Lukt het jou niet alleen om het slaapprobleem op te lossen? De Kinderslaapcoach kan je helpen, kijk snel naar de mogelijkheden!